Международен форум "Заедно срещу сколиозата" - 29 юни, 2024 година - София

Светът на здравето в дати.

Международен форум "Заедно срещу сколиозата" - 29 юни, 2024 година - София

Мнениеот alternative.bg » 19 Юни 2024, 08:24

На 29 юни, 2024 г. ще се проведе Mеждународния форум "Заедно срещу сколиозата". Той ще се проведе в Международното Висше Бизнес училище и е с напълно безплатен достъп. През целия ден събитието ще включва богата лекционна програма, която ще помогне на всички гости да научат повече за сколиозата и превенцията на гръбначното здраве. Събитието цели да повиши информираността за заболяването - сколиоза и да подкрепи всички, страдащи от него чрез безплатни диагностики и консултации.

Сред темите, които ще бъдат засегнати в лекциите и дискусията от топ специалисти от България и чужбина, са: „Гръбначно здраве за пациентите“; „Генетични фактори, повлияващи здравето на опорно-двигателния апарат“; „Социална закрила при пациентите с ТЕЛК – новости и предизвикателства“; „Сравнителен анализ на честотата на гръбначните изкривявания при подрастващите през 2009 и 2021 година“; „Стъпките за осъществяване на Национална кампания за скрининг на гръбначните заболявания в училищата“; „Ползата от коленната поза на седене“; „Консервативно лечение - Шрот терапия“; „Корсетолечение при сколиоза“; „Оперативно лечение на сколиозите - защо и кога?“.
Освен лекции, дискусионен панел и методи за лечение, организаторите са предвидили специалното участие на Валерия Георгиева и Никол Оташлийска, които ще споделят своите пациентски истории и как те са се преборили със сколиозата. По време на събитието ще има и изложбена зона с различни брандове, услуги и продукти, които са полезни за пациентите със сколиоза и техните близки. Различни специалисти ще се погрижат за безплатни диагностики и консултации на място.

Зад каузата - повишаване на осведомеността за заболяването и изграждане на едно обединено и подкрепящо общество, застават Scolio Centar Bulgaria - екипът на центъра ще извършва безплатна диагностика на ходилата; минерална вода Девин – брандът ще съдейства за добрата хидратация на всички участници; Допелхерц, които са подготвили специални подаръци за гостите за подсилване на имунитета и в грижа за цялостното им здраве; Scolidoc - комплект за лечение и превенция на сколиоза използван от физотерапевти; Хедеф Спайн - бързоразвиваща се компания за изработка на корсети с материали от най-ново поколение; Столето - производител на ергономични коленни столове за активно седене; MindNet+ - създатели на уебсайт на събитието; Photocorner.bg - фото будка, която ще се погрижи да запамети всички важни моменти от Форума.

Организатор на Форума са Фондация "Живот със сколиоза" и нейният основател - Силвия Гордеева, чиято лична битка със сколиозата я вдъхновява да помага на повече семейства в тяхната борба с гръбначните изкривявания. Събитието се реализира с подкрепата нa Acibadem Здравни Услуги, а за организацията съдейства агенция Алтърнатив Адвъртайзинг. Международен форум "Заедно срещу сколиозата“ е с напълно безплатен достъп, препоръчително е да се направи предварителна регистрация в сайта. Всички желаещи да посетят събитието, могат да го направят на 29 юни 2024 година от 9.30 до 17.00 часа в Международно Висше Бизнес училище.

Повече за Международен форум "Заедно срещу сколиозата"
Facebook профил на събитието:
https://www.facebook.com/togetheragainstscoliosis
Facebook Еvent:
https://www.facebook.com/events/732807709057583
Сайт на Фондация "Живот със сколиоза"
За контакт с медиите:
Светослава Давидова: s.davidova@alternative.bg, 0884 802 806
Петра Войнска: p.voynska@alternative.bg, 0882 473 104
alternative.bg
 
Мнения: 3
Регистриран на: 10 Май 2024, 15:35

Назад към Здравен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron