Акне - проблемна кожа - въпроси, отговори, лечение

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Бързо и ефикасно прикриване на акне

Мнениеот lini_leni » 15 Окт 2013, 14:39

Акнето е проблем, който засяга не само тийнейджъри, но и възрастни хора. Имам приятели, които от години се борят с него, но безуспешно. :( Най-лошото, е че лекарите не могат да установят при всички, защо се появява.

В такова положение, хората опитват по метода – проба-грешка. За съжаление, в повечето случаи няма процедурите нямат никакъв ефект, има и по-опасен вариант, в който се стига до алергични реакции.

Единствения възможен вариант с упоритото акне, остава прикритието. Има няколко изпитани трика, които могат успешно да се справят.

Най-разпространения е фон дьо тенът. За да успеете да замаскирате несъвършенствата смесете два цвят – по-тъмен и по-светъл и нанесете тънък слой, за да може да заличите, а не да ги подчертаете.

Отоците на току-що набираща сила пъпка са особено неприятни, дори да сложите фон дьо тен, „рогчето” остава. В такъв случай поставете кубче лед и го задръжте не повече от минута, в противен случай може да се предизвика дразнене. Бъдете и много внимателни, ако имате розацея, това не е подходящ метод, тъй като може да зачерви допълнително кожата ви.

С изстискване на пъпките, пък, може само да забавите тяхното лечение и евентуално да инфектирате мястото, като оставите белег!

Процедурите в козметичните салони, не са от най-подходящите неща за кожа, която има сериозни проблеми. Оставете на дерматолозите да преценят дали и каква нужда кожата ви.

Пастата за зъби е МИТ! Не може да ви помогне, само може да влоши нещата, флуоридът и избелващите съставки могат да доведат до алергични реакции.

Друг широко разпространен МИТ е счуканият аспирин. Въпреки съдържанието на салицилова киселина, могат нещата да се влошат. Салициловата киселина, намираща се в козметичните продукти е специално формулирана за тях, за разлика от тази в аспирина.

Правете възможно най-малко експерименти с кожата си и споделяйте всичко, което ви хрумне като идея! :!:
lini_leni

Re: Бързо и ефикасно прикриване на акне

Мнениеот bojo_kolev » 15 Окт 2013, 14:57

Оооо.. голям ми е и на мен проблема, но няма да се намажа с фон дьо тен, де.. но и не зная какво да правя :roll:
bojo_kolev

Re: Бързо и ефикасно прикриване на акне

Мнениеот M.Tasheva » 22 Окт 2013, 00:00

По-големи проблеми могат да се създадат с покриването на акнето. Няма смисъл, леда наистина може и да помага в някои случаи, но ще е добре да се пробва предварително, а не преди среща! :)
M.Tasheva

Re: КРЕМ за белези от акне.

Мнениеот Zlatoto_87 » 10 Ное 2013, 01:01

tretinoine, много е ефикасен, но го няма в България. Ако някой знае как може да се вземе -Гърция, Турция!
Zlatoto_87

Re: Акнето

Мнениеот denis-7777 » 16 Ное 2013, 21:22

Здравейте,аз искам да споделя с вас ,че също имах проблем с гнойни пъпки по лицето и шията с които се борих почти година .Какво ли не пробвах,бях при дерматолози,ползвах скъпа козметика,различни козметични процедури и най - накрая в отчаянието си реших да пробвам лосион който се прави от фармацефт с 52 годишен стаж и до ден днешен съм благодарна на тази жена ,че благодарение на нея имам самочувствие и нямам никакви проблеми с лицето.Наскоро видях ,че има и страница в фейсбук,можете да го намерите под името Magnifico.Струва само 18 лева и е супер ефикасен.
https://www.facebook.com/pages/Magnific ... 754?ref=hl
denis-7777

Re: КРЕМ за белези от акне.

Мнениеот dejavu » 18 Ное 2013, 12:28

А за дълбоки белези, някой може ли да сподели продукт, който малко от малко да позаглади тена? :(
dejavu

Re: акне конглобата - някой боледувал ли е?

Мнениеот lussy » 03 Фев 2014, 14:46

meralda написа:Моля ако имате информация за акне конглобата и ако някой се е излекувал моля да сподели. :(

Не, но имам близки приятели с подобен проблем, какво точно представлява акне конглобата?
lussy

Re: Акнето

Мнениеот dejavu » 04 Фев 2014, 12:25

SunFlower написа:- Хапвайте си спокойно шоколад, тъй като учените са доказали, че яденето на шоколад подобрява вида на кожата ви и шоколадът не е сред причината за появата на акне.

Много зависи от видът на акнето, шоколада, лютото, прекалено солено могат сериозно да повлияят акнето в негативен аспект!
dejavu

Re: акне конглобата - някой боледувал ли е?

Мнениеот Dr Violina Todeva » 05 Фев 2014, 20:11

meralda написа:Моля ако имате информация за акне конглобата и ако някой се е излекувал моля да сподели. :(

Здравейте, Meralda!

Виждам, че е минало доста време от задаването на Вашия въпрос и ако все още има проблем искам да Ви споделя,че акне конглобата не е нелечимо заболяване. Да, вярно е, че се лекува по-трудно, но съвременната медицина предлага много възможности. Аз лично Ви съветвам да си намерите дерматолог, с който да обсъдите какви са вариантите за лечение за конкретния случай.
Този проблем изисква постоянство и често посещение при дерматолога, за да се актуализира терапията до постигане на ефект!

С уважение,
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 27 Фев 2014, 16:08

Акнето е често срещано заболявания. Почти всеки в пубертета е имал акне, от където идва името младежки пъпки. При голяма част от хората след преминаване на пубертета настъпва спонтанно оздравяване. За съжаление невинаги преминаването на тинейджърските години е свързано с излекуване и преодоляване на проблемната кожа. При преминаване на акнето остават белези. Ето защо не бива да се чака дълго време преди да се предприеме лечение.

Акне вулгарис като заболяване, което засяга лицето създава сериозен психологичен дискомфорт, както на тинейджърите, така и на възрастните хора.

Научете повече за акнето и проблемната кожа в рубриката Здравни Проблеми - АКНЕ

Тук може да зададете въпроси касаещи грижата за кожа с акне и заедно да намерим по-добро решение!

На Вашите въпроси ще отговаря д-р Виолина Тодева - специалист по кожни и венерически болести.

Подробна информация за д-р Виолина Тодева ще откриете в справочника на Фрамар.
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести