Акне - проблемна кожа - въпроси, отговори, лечение

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Какво бихте препоръчали за акне ?

Мнениеот Rali_hr » 24 Окт 2018, 12:02

Разкажи повече за проблема, който имаш, но да знаеш, че в 90% от случаите акнето е свързано с начина на хранене и стомашното здраве, разкажи за своята начин на живот в това отношение?
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Frac » 24 Окт 2018, 12:31

Акнето може да се дължи на различни причини: хранене, стрес, хормонален дисбаланс, неподходяща козметика, пубертет,... Аз също се боря с него, използвам методи, но не виждам голям успех. Сега съм намалила сладкото и мисля, че има лека промяна. За информация: ям мнооого сладко :grin:
По едно време ми помогна сребърната вода, но нервите и стресът много ми влияят. Някой може да сподели работещ метод. Ще се радвам да разбера, въпреки че знам, че всяка кожа е различна :)
Аватар
Frac

Мнениеот Rali_hr » 24 Окт 2018, 13:02

Пречистваща диета съм виждала да помага на мои приятелки. Имах пък едни познат направо не сте виждали толкова акне, вече целия беше в белези, при него положението неспасяемо, оказва се проблем с храносмилането и гастроентеролог е можел да свърши голяма работа в справянето с прпоблема, когато е започвал.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот kikimoraa » 24 Окт 2018, 18:54

дерматолог, който да ти назначи нужните изследвания и според типа кожа да те насочи. А ти може да почистваш всеки ден с лимон и сода лицето си.
kikimoraa

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот А.Х. » 27 Окт 2018, 20:42

Здравейте, д-р Тодева. Пиша ви с молба за съвет относно следния проблем. Аз съм момиче на 22 години, което още от тинейджърския си период страда от акне не само в областта на лицето, но и в областта на шията, гърдите и гърба. За съжаление след преминаването на тинейдържската ми възраст този проблем не отшумя, а напротив на моменти силно се обостря. Използвала съм най-различни продукти - от дрогерийна до био и медицинска козметика, от гелове за измиване за проблемна кожа до меки измивни бебешки продукти за чувствителна кожа, които съм взимала за по-щадящи, но наблюденията ми са че към едно 90 процента от козметичните препарати за измиване досега кожата ми винаги е реагирала чрез силно опъване и изсушаване. Проблем е също това, че имам някакъв вид непоносимост към продуктите с цел хидратация след измиване, просто не понасям усещането им след намазване с тях, което за мен е неразбираемо. Единствено след използване на гъба за баня, четка за почистване на лице или някакъв подобен способ за по-дълбоко почистване кожата ми не се чувства опъната, но от друга страна забелязах че от това ми излизат повече пъпки. Препоръчително ли е да ги ползвам или не и ако не са подходящи какво бихте ми препоръчали на тяхно място, защото не чувствам че съм се оттървала от ежедневната мръсотия насъбрала се в порите ми и чувствам, че по-бързо се запушват без тях. Другият ми проблем, за който искам да споделя е, че страдам от себореен дерматит, който ми беше поставен като диагноза след многократни посещения на най-различни дерматолози през годините. Става дума за червени петна в областта на сгъвките, гърдите, шията, гърба и под формата на бели трудно лющещи се корички по скалпа, които имам още от бебешка възраст. Петната и люспичките са с периоди на затихване и обостряне. Забелязала съм обостряне на проблема по време на цикъл. А при боледуване и вдигане на температура петната изчезват, като след оздравяване отново се появяват. И за този проблем са ми били предписвани най-различни измивни продукти от медицинската козметика, а също и кортикостероидни препарати за локално лечение, от които ми се появи окосмяване в областта на корема. Предписвани са ми били и хомеопатични лекарства и различни хранителни добавки за подсилване на имунитета. Спазвала съм хранителни режими, в момента гледам да се храня разнообразно като избягвам и доста рядко консумирам захар, млечни и месни продукти. Какво бихте ми препоръчали за външно и вътрешно приемане и ползване и трябва ли да променя още нещо в храненето си? Благодаря ви предварително за отговора!
А.Х.

Мнениеот Dr Violina Todeva » 13 Ное 2018, 12:00

А.Х. написа:Здравейте, д-р Тодева. Пиша ви с молба за съвет относно следния проблем. Аз съм момиче на 22 години, което още от тинейджърския си период страда от акне не само в областта на лицето, но и в областта на шията, гърдите и гърба. За съжаление след преминаването на тинейдържската ми възраст този проблем не отшумя, а напротив на моменти силно се обостря. Използвала съм най-различни продукти - от дрогерийна до био и медицинска козметика, от гелове за измиване за проблемна кожа до меки измивни бебешки продукти за чувствителна кожа, които съм взимала за по-щадящи, но наблюденията ми са че към едно 90 процента от козметичните препарати за измиване досега кожата ми винаги е реагирала чрез силно опъване и изсушаване. Проблем е също това, че имам някакъв вид непоносимост към продуктите с цел хидратация след измиване, просто не понасям усещането им след намазване с тях, което за мен е неразбираемо. Единствено след използване на гъба за баня, четка за почистване на лице или някакъв подобен способ за по-дълбоко почистване кожата ми не се чувства опъната, но от друга страна забелязах че от това ми излизат повече пъпки. Препоръчително ли е да ги ползвам или не и ако не са подходящи какво бихте ми препоръчали на тяхно място, защото не чувствам че съм се оттървала от ежедневната мръсотия насъбрала се в порите ми и чувствам, че по-бързо се запушват без тях. Другият ми проблем, за който искам да споделя е, че страдам от себореен дерматит, който ми беше поставен като диагноза след многократни посещения на най-различни дерматолози през годините. Става дума за червени петна в областта на сгъвките, гърдите, шията, гърба и под формата на бели трудно лющещи се корички по скалпа, които имам още от бебешка възраст. Петната и люспичките са с периоди на затихване и обостряне. Забелязала съм обостряне на проблема по време на цикъл. А при боледуване и вдигане на температура петната изчезват, като след оздравяване отново се появяват. И за този проблем са ми били предписвани най-различни измивни продукти от медицинската козметика, а също и кортикостероидни препарати за локално лечение, от които ми се появи окосмяване в областта на корема. Предписвани са ми били и хомеопатични лекарства и различни хранителни добавки за подсилване на имунитета. Спазвала съм хранителни режими, в момента гледам да се храня разнообразно като избягвам и доста рядко консумирам захар, млечни и месни продукти. Какво бихте ми препоръчали за външно и вътрешно приемане и ползване и трябва ли да променя още нещо в храненето си? Благодаря ви предварително за отговора!

Здравейте!

Можете ли да приложите снимки? Имате ли проблем с окосмяване по лицето? Менструалният цикъл редовен ли е?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Re: Лекуване на акне с урина от куче

Мнениеот viviann » 15 Ное 2018, 13:59

Може и да е било използвано като метод това, ама в 21-ви век ми е странно и никога не бих :shock:
viviann

Мнениеот FashionLover(FL) » 29 Ное 2018, 13:15

Здравейте д-р Тодева :)))
Имам малък проблем с мънички твърди мехурчета,излизащи ми на местата,където имам брада.
Ходих при дерматолог,който ми предписа измиване с гел URIAGE Hyseac и след това мазане с URIAGE Hyseac Deep Pore Cleansing Lotion,но няма особен ефект,имам чувството,че се разпространяват.Казаха ми,че е вирусно,и дали съм ходил по разни басейни...
Не съм доволен от лечението.Моля Ви,дайте ми съвет с какво да сменя терапията.
Благодаря предварително :)))
Прикачени файлове
47104221_1215665271908518_5653039528407990272_n.jpg
47104221_1215665271908518_5653039528407990272_n.jpg (120.28 KiB) Прегледано 470 пъти
47040491_314689286042199_5808217315287760896_n.jpg
47040491_314689286042199_5808217315287760896_n.jpg (80.08 KiB) Прегледано 470 пъти
46973963_331141517682830_2914476700106489856_n.jpg
46973963_331141517682830_2914476700106489856_n.jpg (93.45 KiB) Прегледано 470 пъти
FashionLover(FL)

Мнениеот boudun » 29 Ное 2018, 19:39

Здравейте! Аз съм момче на 17 години и от приблизително 5 години страдам от упорито акне. Използвал съм редица продукти включващи външно и вътрешно лечение , но все още нищо не е дало желаните от мен резултати. Посетил съм 3 различни дерматолози. Всички кремове които ми изписваха даваха само временно подобрение и после пак нещата се влошаваха. За вътрешно лечение съм пил антибиотик, витамини , пробиотик. Вкъщи също съм пробвал още какво ли не- маски с мед, зелен чай, лимони, краставици и т.н. :grin: . До момента ползвах Epiduo Gel ,който е с бензоил пероксид и адапален. Той обаче ми изсуши прекалено много кожата и започна да ми се лющи,болеше и ми беше много опъната. Спрях го и след около 3-4 дни само хидратция кожата ми се повъзтанови. Сега се чудя дали да започна отнова да го ползвам. За хидратция използвам един крем на Mixa.

След всичко това започвам вече да търся корена на проблема , защото явно така лекувам само симптомите.Намерих информация в интернет ,че акне предизвиквало прекалено високото ниво на ДХТ (дихидротестостерон).Та се зачудих, дали ако не блокирам тестостерона да се превръща в ДХТ , няма да ми изчезне акнето. Тогава открих информация и за билката Сао Палмето, коята не позволява да се осъществи това превръщане. И се чудя дали тази билка би ми помогнала в борбата с моя проблем.Ако може да ми дадете някакви мнения по въпроса , че леко започвам да се отчайвам :???: ..
Ще съм изключително благодарен на всеки един ваш съвет. Поздрави!
boudun

Мнениеот Dr Violina Todeva » 03 Дек 2018, 13:44

FashionLover(FL) написа:Здравейте д-р Тодева :)))
Имам малък проблем с мънички твърди мехурчета,излизащи ми на местата,където имам брада.
Ходих при дерматолог,който ми предписа измиване с гел URIAGE Hyseac и след това мазане с URIAGE Hyseac Deep Pore Cleansing Lotion,но няма особен ефект,имам чувството,че се разпространяват.Казаха ми,че е вирусно,и дали съм ходил по разни басейни...
Не съм доволен от лечението.Моля Ви,дайте ми съвет с какво да сменя терапията.
Благодаря предварително :)))

Здравейте!

За съжаление качеството на снимката не е добро и не ми позволява да направя коментар!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести