Правила на форума
Заключена

Re: Болести на ануса - онлайн консултация с проктолог

13 Яну 2015, 14:02

Здравейте, може ли да ви изпратя снимки, за консултация?

28 Яну 2015, 14:34

Здравейте, видях в статиите, че има консервативно лечение на пролапс на ректума, има ли такова и какво представлява? Благодаря.

29 Яну 2015, 10:29

ИАС написа:Здравейте, може ли да ви изпратя снимки, за консултация?

Да, възможно е да се направи преценка по снимка, но не винаги е точна, все пак не може да замести преглед.

29 Яну 2015, 10:34

den_1 написа:Здравейте, видях в статиите, че има консервативно лечение на пролапс на ректума, има ли такова и какво представлява? Благодаря.

Здравейте, трябва да се прави разлика между пролабс на ректума на ануса и на хемороиди. Различни неща са, с различно лечение. Консервативно лечение има само при пролабса на ректума при деца . В другите случаи е някаква интервенция, но не е задължително с рязане.

10 Фев 2015, 23:44

Здравейте, искам да ви попитам нещо понеже се притеснявам а незная дали е нормално
След изхождане имам чувството че не съм се доизходила, отново се напъвам и то многократно докато не се изчисти ректума ми.
след първото ми изхождане проверих с пръст и се оказва че усещам фекалий незнам това нормално ли е понеже, ако не се изходя до изчистване напълно на ректума час след като съм се измила усещам лека неприятна миризма там долу.
А когато се изхождам с напъване няколко пъти до изпразване на ректума тази миризма я няма

11 Фев 2015, 12:03

dani789 написа:Здравейте, искам да ви попитам нещо понеже се притеснявам а незная дали е нормално
След изхождане имам чувството че не съм се доизходила, отново се напъвам и то многократно докато не се изчисти ректума ми.
след първото ми изхождане проверих с пръст и се оказва че усещам фекалий незнам това нормално ли е понеже, ако не се изходя до изчистване напълно на ректума час след като съм се измила усещам лека неприятна миризма там долу.
А когато се изхождам с напъване няколко пъти до изпразване на ректума тази миризма я няма

Здравейте, добре е ме посетите за преглед с предварителна подготовка за изследване на дебелото черво.

26 Фев 2015, 23:04

Здравейте, д-р Матев! От известно време около ануса напипвам твърди топчести образувания. Имат цвета на кожата ми - просто като кожни подутини. Понякога ме сърби, най-вече при вземане на душ. Случвало ми се е и да изпитвам болка като от порязано, но отново само когато се къпя. От време на време изпитвам и тъпа болка или по-скоро дискомфорт или нещо като натиск около ануса, но отвътре. Не зная точно как да го опиша. Никога не съм имала кървене. Какво би могло да е това? Моля, посъветвайте ме.
Предварително Ви благодаря!

27 Фев 2015, 11:00

adelina77 написа:Здравейте, д-р Матев! От известно време около ануса напипвам твърди топчести образувания. Имат цвета на кожата ми - просто като кожни подутини. Понякога ме сърби, най-вече при вземане на душ. Случвало ми се е и да изпитвам болка като от порязано, но отново само когато се къпя. От време на време изпитвам и тъпа болка или по-скоро дискомфорт или нещо като натиск около ануса, но отвътре. Не зная точно как да го опиша. Никога не съм имала кървене. Какво би могло да е това? Моля, посъветвайте ме.
Предварително Ви благодаря!

Здравейте, би могло да бъде много неща. Затова е необходимо да се извърши преглед. За съжаление не мога да бъда по-точен. Не бих искал за ви подведа.

27 Фев 2015, 11:45

Благодаря Ви за отговора!
Знам, че нищо не може да е сигурно и категорично без преглед, но проблема ме притеснява единствено до толкова да не е нещо много страшно, тъй като дискомфорта, който ми причинява е по-скоро незначителен.

27 Фев 2015, 13:02

adelina77 написа:Благодаря Ви за отговора!
Знам, че нищо не може да е сигурно и категорично без преглед, но проблема ме притеснява единствено до толкова да не е нещо много страшно, тъй като дискомфорта, който ми причинява е по-скоро незначителен.

Ако не нараства, по-скоро не е опасно.
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 29