01 Авг 2018, 17:06
tralala написа:Явно тук никой не се е сетил да провери държавите по света,които са въвели официално този тип отпуск. Или съм пропуснала да прочета,ако някой е добавил.
Тамън проверих, кои са те, има ли такива и кои са в Европа.
Япония е въвела такъв платен отпуск, не болничен от 3дни!
Знаете ли още през коя година? Още от около 1946 някъде!
Китай също, Тайван, и сумати азиатски страни!
А сте наясно как бачкат и японци и китайци! Не като нас, произвеждат всичко, имат тонове заводи и въпреки всичките ви безсмислени обсъждания тук дали трябва или не, сексистко ли било и глупости на търкалета, жените си почиват и имат права!
Извод: жените са уважавани в азиатските страни, така се намаля преексплоатирането им!
Как стоят нещата в уж „развитата” Европа?
Ами никак не се е развила, щом експлоатра жените, нонстоп наравно с воловете мъже! (освен по време на бременност,при това не е задължителен, може да бачкаш докат родиш!). Само 1 страна е въвела такъв платен отпуск, Италия. към 2017!ако съм прочела правилно.
А сега задача с повишена трудност. И въпрос от ниво 3ти клас.
Защо Италия? Ето ви жокер:
Какво отношение имат италианците към ”Жената”?
От мен е това, аз лично този въпрос да се дискутира, смятам за излишно.
Отговорът е категоричен. ДА,ТРЯБВА ДА ИМА ТАКЪВ!
А Вие,мили ”Дами”, сами си преценете колко се самоуважавате като жени сравняващи се с ”наемници волове и впрегатни добитъци-роби!”
И още един въпрос за 3ти клас.
Защо ли скопените волове могат да ги експлоатират постоянно? Ами липса на хормони бе хора! Мъже, Жени, никое същество, когато е в репродуктивни функции не го интересува да служи на другиго освен на собствените си нужди, гржи и функции, и в неговите нужди липсва елементът ”работодател”. А и не само в репродуктивни, съществата на тази планета са свободни от ”експлоататор”, освен поробените животни и всичко от гадината наречена Човек. А същиаят този е толкова хиътър за да експлоартира и собственият си вид! Защо ли? Ами пак стигаме до ресурси за оцеляване!ако ги имате в изобилие, ако сами си ги създаеате, ще служите единствено на себе си и на вашите нужди, и ако сте си самоработодатели, повярвайте ми точно когат ви ецикълът, няма да си давате зор на себе си, а ще свършите работата и разпределите за дните около цикълът ви.
Давам пример с добитък, защото тук срещнах доста жени, които се възприемат за впрегатни мъжки скопени волове, които имат нужда да ги експлоатират без почивка!
Извинявай, малко черен хумор. Беше ми интересно да прочета мнението ти. Само не ми е ясно едно.. към женски бунт ли призоваваш - на протести под прозореца на Борисов за платен отпуск по време на цикъл? И да речем че го въведат това, щом толкова си просветена.. как по-точно става доказването че караш тежък цикъл и че изобщо си в цикъл? Питам просто, че минавам за скопон мъжки добитък и не мога да работя с гугъл 06 Авг 2018, 17:41
06 Авг 2018, 17:52
07 Авг 2018, 10:54
07 Авг 2018, 16:33
08 Авг 2018, 09:54
08 Авг 2018, 17:35
09 Авг 2018, 16:22
tinkerbell написа:А, жените в менопауза или предменопауза, и те трябва да искат болничен, щото хич не им е леко и без цикъл.
Мария Илиева дали си е взела болничен:
https://topvesti.bg/c/CJCLCWUBKbq5uwD7S ... na-s-lazer
09 Авг 2018, 16:31
09 Авг 2018, 16:38
Elica написа:Няма нищо лошо жените да полагат някакви усилия за която и да е част от тялото си. Какво общо имаше цикъла, че тоя сайт не го отворих, само на заглавие карах.