Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Тук можете да зададете въпроси по темата урология и нефрология, да се консултирате и да споделите мнения за здравни проблеми.

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот limited_edition » 01 Юни 2016, 17:43

Здравеите, Др.Милков,
ами дано ми отговорите
с отекли клепачи наи-вече по миглите, подутини в сгъвката на коляното съм от 25 .04.2016, чаках да минат, но не стана , появи се температура, умора, умора, умора, спи ми се постоянно, лека кашлица и храчки.....Започнах да се събуждам сотекло и подуто лице, очи отекли целите,натежали, подути устни,цялото лице много подуто, мноого зле....Порових се значело- бъбреци. Отидох мин неделя в Спешното, направиха изследвания кръвни и урина;

хематология
********************стоиност *****долна граница *****горна граница
левкоцити leu 4,9 G/L ***** *3,5 *****************10,5
лимфоцити Lym % 21,3 % *****18 *******************48
лимфоцити # ********1,0 G/L ***0,6 **********5,04
MID% ***************8,4 % **********1 ********************14
MID# ****************0,4 G/L *******0,3 ******************0,9
Гранулоцити GRAN % 70,3 % ****37,0 ****************92,0
Гранулоцити Gran # 3,4 G/L**** 2,0******************7,8
Еритроцити Er *********3,4 T/L ***3,7****************** 5,3
Хемоглобин Hb ********112,0 g/l ***120***************160
Хемоглобин Ht **********0,356 L/L **0,36************ 0,48
RDW ************************13,3 % ******11,5 *************14,5
MCV *************************104,7 fl *****80 *****************97
MCH **************************32,9 pg***** 26 *****************33
MCHC **************************315,0 g/l **300*************** 360
Тромбоцити Tr ***************263,0 G/L **130 *************360
MPV *******************************7,5 fl ********7 ***************10,7

Биохимия
калии 3,4mmol/l ****3,5 *****5,6
натрии ****120************ 136 *****145
хлориди **76,0 **********98 ******107
глукоза*** 4,5************* 2,5 *******6,0
урея**** 3,9****************** 2,8******* 8,2
креатин-серум 34,0***** 44******** 96
ACAT ***************20,0 ****10 ********42
AЛАТ**************** 14.9**** 0 ********40
CRP ********************0,31 ***0,1***** 0,75

урина и пунктати
относително тегло 1030
ph-test lenta-5
левкоцити в урина качествено <25 leu/ml
нитрити, билирубин, кетони, глукоза в урина, кръв в урина, белтък, уробилиноген-ОТРИЦАТЕЛНИ

Имам ед.левкоцити, бактерии като заключение от урина
предписаха ми ципрофлоксацин 500 на 12 часа, вече втора кутия изпих 10 дена
, но съм все така с подути клепачи и отекли очи...

на 23.05.2016 повторих урина изследване и резултата е
седимент урина: епителни клетки,кр. Пик.к-на
Казаха,че бактерии няма.
Това е новина, но защо съм с отекли клепачи,отекли сгъвки зад коляно,подута брадичка,и отекли интимни.
Ок бактерията я няма,но бъбреците добре ли са щом съм с едеми от 25.04?

подути клепачи, подута брадичка, БОЛЕЗНЕНИ ОЧИ-от началото на април(ходих на очен каза нищо ми нямало на очите)
Сега 1,06,2016 забелязвам, че ирисите ми са изместени към крач на очите, не в са център.
и не знам бъбреци ли е, или някакви хормонални(от 2 седмици ме боли между яичници), или е миастерия гравис
???
или си имам букет от болести?
нямам осигуровки, и не мога да сипозволч лекар, наистина, и мога само да се опитам каквото открич сама...
МолЯ Ви за нЯкакви насоки, предположения....
МОЛЯ ВИ
limited_edition

Мнениеот LaraImamova » 30 Окт 2015, 12:05

Здравеите,имам дъщеря на 2,6г. От 1годишна боледува от инфекции в бъбреците, влизахме и излизахме в Русенската болница и Разградската и нищо. През месец маи ни приеха в Варна Света Марина при доц. Близнакова. направиха ни много изследвания и единственото обяснение беше ВУР 5 степен. Сега ще ви цитирам епикризата“Абдоминална ехограхия> Дренажни нарушения на ниво леген4е . ЛБ запазена структура. Пик мехур стена с размер 1мм. Заклъ4ение остър тубулоинтерстицилен нефрит.
Венозна урография: Демонстрира се акцесорен уретер на долнополусната 4ашка на десния бъбрек. Допълнителния уретер се движи успоредно с нормалния и се слева с него на ниво на прекъсването на илиа4ните съдове. В дясна половина на пико4ния се демонстрира вливане на солитарен уретер. Нормалните уретери двустранно са с нормален ход, недилатирани, проследяват се до сливане в мехура, пропускат адекватно КМ. Заклу4ение<Двоина дренажна система в дясно със сливане на допълнителния уретер с главния на ниво на прекъсване с илиа4ните съдове.
Микционна цистиграфия>
И никакво обяснение от страна на доцентката . Опитвам се на разбера какво то4но и има, може ли да ми обясните и да кажете гледната си то4ка, Лекувахме я с лекарство от Турция но тя отново прави инфекции. Говорих и с др лекари, но те казват коренно по разли4ни неща …Извинете ме за грешките , но и аз незнам какво да правя и на кого да се доверя……
LaraImamova

Мнениеот Kalaydzhieva » 20 Окт 2017, 17:37

Здравейте, аз съм бременна в 20 г.с. и преди две седмици след болка ниско долу и дискомфорт направихме изследване на урината, резултата беше- левкоцити 7-8 и опалесценция. Гинеколога ми реши да ми предпише Монурал и Уринал акут. След седмица отново изследвах урината и отново имаше левкоцити, този път масово, а също и малко бактерии. Изследвахме стерилна урина- оказа се стерилна. На следващата консултация все още имах оплаквания като парене и дискомфорт, но от време на време, не постоянно и доктора реши да проведем болнично лечение с антибиотик ( не разбрах точно как се казва). Преди лечението резултатите от изледванията ми отново бяха-опалесценция, левкоцити- 17-18, стерилна урина. Междувременно доктора ми предписа и Гиназол за лечение евентуално на гъбички, които не са доказани ( само въз основа на оплакванията и антибиотичното лечение). Уриналът го сменихме с Феминела уро форте. Остава ми още един ден антибиотик, но на моменти отново чувствам дискомфорт и леко парене след уриниране. Какво бихте казали за моята ситуация?
Kalaydzhieva

Мнениеот Jeni33 » 29 Окт 2018, 15:06

Здравейте,
от началото на юни месец започнах да получавам парене и трудност за уриниране - урината излизаше на малки порции и често през деня. Тогава отидох на гинеколог, който ми пусна микробиология - чиста. Изписаха ми ципрофлоксацин и проблемите отшумяха за около месец. Понеже имах и болки в кръста личната лекарка ме насочи към ехограф, където отново нищо не се откри. Изписаха ми монурал 2 прахчета през 4 дни, които свършиха работа за 10 дни и проблемът пак се завърна. Тогава пуснах стерилна урина, където излезе proteus mirabilis, за която пих 7 дни флексид, но продължавах да уринирам трудно и продължително. Посетих уролог, който направи контролна стерилна урина - нямаше никакви бактерии в нея и ми изписаха инконтан - сутрин и вечер по 15 мг за три месеца. Пия го вече от 30 дни и имам някакво минимално подобрение, но от време на време симптомите се връщат - при настинка и след цикъл особено. Какво ще ме посъветвате? Правилно ли е лечението според вас? Могат ли да се направят някакви други изследвания или тези са достатъчни? Жена съм, на 30 год.
Благодаря предварително!
Jeni33

Мнениеот izabelaaa » 15 Сеп 2016, 12:38

Добър ден ,Докторе.!Пиша от тел.и незнам как да пусна нова тема.Миналата година започна опъване от долу и в дясно от пъпа,което отдадох на напрежение на мускулите.От тази година започна и да ме боли.Също от мин.год.започнаха да ми се подуват клепачите и да отделям повече урина,но не обърнах внимание. Започнах и да имам болки в дясно на кръста,но не силни.От февр.започнах да ходя по лекари.Без изсл.лич.каза гастрит.После платено пти гастро той ми каза,че може би е от дебелото черво.Така в лутане от лекар на лекар ми изписхвага какви ли не изсл.и лек.болката си остана.Нито един лекар не ми пусна урина обаче.Днес си пуснах изс. 2-3левк.епит.клетки бактерий.Между другото не бях им казвала,че ме боли в дясно крустта,защото си мислех,че е от пренатоварване.Мисля,че ако отида при личн.ще ми изп.ант.а не ми се ще без допълнителна.изсл.Какви др.изсл.да направя.,за да се уточни точно от къде идва проблема.
izabelaaa

Мнениеот izabela01 » 14 Май 2015, 23:13

Урина белтък - отр, урина билирубин - отр, урина уробилиноген - норм, урина седимент 3-4 левко. мас. пл. кл. забележки няма това са ми резултатите. Нямам операции, от 2 години съм с рефлуксен езофагит, преди това никакви заболявания. В момента забелязвам, че уринирането намалява до 3-4 пъти на 8 часа, но вместо това се появява силно гадене и падане на кръвното, когато уринирам по-често нямам гадене и проблем с кръвното.
izabela01

Мнениеот izabela01 » 14 Май 2015, 22:53

Dr.Milkov написа:Здравей Изабела,

Моля те да си изследваш урината- стандартно изследване и урокултура.
Имаш ли някакви гинекологични оплаквания,както о важни минали заболявания и операции?
Пиши ми отново,за да мога да ти дам съвет!
Лек ден,
Д-р Милков
Rali_hr написа:Здравейте, д-р Милков!
Имах съмнения за цистит и вчера си пуснах изследвания (нестерилна урина), които гласят следното:
стойности реф. стойности
pH U 6.0 / 4.5 - 8
Oтн.тегло 1020 / 1000 - 1030
Белтък урина следи / (-) negative
Глюкоза (-)negative / (-)negative
Кетони (-)negative / (-)negative
Уробилиноген неувеличен / неувеличен
Билирубин (-)negative / (-)negative
Кръв (-)negative / (-)negative
Левкоцити (++)positive / (-)negative
Нитрити (-)negative / (-)negative
Седимент - Левкоцити масово /поле 0 - 4
Седимент - Еритроцити 0 /поле 0 - 1
Седимент - епителни клетки масово плоски
Седимент - Бактерии -
Седимент - Други -

Дали имам основания да се притеснявам за нещо по-сериозно от цистит, или това са нормални показатели при подобно заболяване? Надявам се да ми дадете препоръки, дали консултация с личния лекар е достатъчна, или трябва да търся специалист и към какъв точно да се обърна? Благодаря ви!
izabela01

Мнениеот izabela01 » 06 Май 2015, 18:44

за осем часа уринирам по 8 пъти на ден и вечер до 2 3 пъти пих антибиотик не помогна и уринал сащо случва се да ми се подува корема и да не мога да стискам трябва веднага да уринирам по някой път уринирам и след 30 мин спешно се налага пак не пия много течности до 500мл вода дневно кафе не пия не пуша алкохол рядко имам гастро рефлуксен езофагит и гастрит спазвам диета правя упражнения по 2 3 пъти в седмицата работя в седнало положение по 8 часа какъв е проблема и как може да ми се помогне на 34 год отразява ми се вече психически не съм раждала пия в спешни случаи нексиум по едно хапче
izabela01

Мнениеот ivval » 04 Фев 2016, 21:31

Здравейте, д-р Милков. Днес си направих изследвания на урината, тъй като от 3 дни имам силни болки в ляво. Изследванията ми са следните: Белтък - Опал
Билирубин - (-) Otr
Уробилиноген - N
Седимент - ориентировъчно изследване - 6-7 Leuk пл.еп.клетки.
Бих искала да чуя вашето мнение за състоянието ми.
Благодаря ви предварително!
ivval

Мнениеот Ivmart » 21 Юли 2018, 16:24

Здравейте! Имам един проблем, който ме мъчи от няколко дни. Миналата година имах проблеми с бъбреците и ми поставиха диагноза хроничен пиелонефрит. Постъпих в болница и всичко беше наред. Освен това преди тази диагноза, често имах цистити, а като съм ходила на уролог ми е казвал, че имам песъчинки.
Преди няколко дни започна щипене и парене в края на уринирането. След това имах адска болка в единия бъбрек(както когато бях в болница), мина ми понеже пих аулин, уростим, уробиотик, а на другия ден ме удари в другия бъбрек. Имах и температура, но не съм я мерила и не знам колко е била, но се усещах много гореща. На другия ден ми мина болката в кръста, но до днес имам това парене, даже сега усещам като сърбеж. Урината е нормално жълта, но не е толкова бистра, а сякаш е леко мътна. Не знам какво е вече. Много съм ходила по лекари и ми е писнало вече. За съжаление сега нямам възможност да ида при личния ми лекар.
Може ли да ми кажете на какво може да се дължи това, което усещам?
Ivmart

ПредишнаСледваща

Назад към Урология и нефрология