Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Тук можете да зададете въпроси към лекар специалист, да се консултирате и да споделите мнения за здравни проблеми. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар.
Проф. д-р Боряна Делийска

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот VeselinMilkov » 19 Ное 2016, 20:55

Здравейте,

Въпроса е по скоро за детски нефролог!
Ако детето няма оплаквания,бих повторил урината след 1-2 седмици.
Не смятам,за момента,че е нещо сериозно,

Лека вечер,

Д-р Милков
VeselinMilkov
 
Мнения: 56
Регистриран на: 12 Май 2016, 12:48

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Albena Petrova » 22 Ное 2016, 10:46

Здравейте, д-р Милков,
имам нужда от вашата помощ. Става дума за дете на 8 годинки, изследванията от урината са следните: Левкоцити - 10-12, Еритроцити - 3-4, следи от кръв, белтък - опал., масово бактерии, нитрити - положителни, а в стерилната урина - е.коли. Това излезе засега, днес пак й пуснах нова урина, в друга лаборатория, за да сравниме резултатите. Гледаха я на ехограф и казаха, че има камъче на десния бъбрек - 5,2 мм.
Ще съм благодарна за вашето мнение и евентуално какво трябва да се направи, нужно ли е допълнително изследване и какво. Имаше и болки при уриниране, често през нощта, но това отшумя. Пиеме червена боровинка - уринал. Антибиотика не, защото към всички излиза, че е резистентна, и се чудят какво да ни изпишат, това също ме безпокои. Засега е това, благодаря Ви предварително за отговора!
Поздрави!
Albena Petrova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Ное 2016, 10:34

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот FramarModDanna » 22 Фев 2017, 12:54

След 12 март на вашите въпроси вече ще отговаря проф. д-р Боряна Делийска, д.м.н. Може да задавате вашите въпроси към Проф. Делийска и скоро ще получите необходимия ви отговор!

Повече за Проф. д-р Боряна Делийска и нейната практика, можете да откриете в Справочник Фрамар!
FramarModDanna
 
Мнения: 174
Регистриран на: 20 Мар 2015, 16:48

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Йорданка.Цветанкова » 25 Фев 2017, 16:35

Здравейте имам ешерихия коли 10 на 5 микробно число.Преди пет дни приключих курс с антибиотици по повод възпаление на бъбреците. Въпросът ми е дали е необходимо да пия друг?
Йорданка.Цветанкова
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Фев 2017, 16:33

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Dr Boriana Delijska » 10 Мар 2017, 14:45

Здравейте. Преценката за необходимото лечение е индивидуална при всеки пациент. Тя зависи колко дълъг е бил предходния антибиотичен курс, до каква степен са се овладяли симптомите на инфекцията, задължително трябва да се прецени дали има предразполагащи фактори, които да поддържат възпалеието и ако има такива да се направи опит те да се отстранят. Може да се смържете с мен в болницата, където работя за по-подробна информация от Ваша страна за хода на инфекцията Ви и по-точно определяне на необходимостта от продължително антибиотично лечение
Dr Boriana Delijska
 
Мнения: 60
Регистриран на: 22 Фев 2017, 10:45

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот miglenamitkova » 06 Апр 2017, 22:08

Здравейте,от 1г.и 3 мес. страдам от повтарящи се цистити.Въпросът ми е на какво се дължи.
miglenamitkova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Апр 2017, 21:56

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот genadi.nedqlkov » 10 Апр 2017, 22:25

Добър вечер, извинявам се за късния час, но наистина ми е много важно. Имам бактерия Ешерихия коли. Изписаха ми Гентамицин, бих ми го 7 дни, след което ми изписаха Монурал 3мг, но тъй като 2 пъти преди това съм получавала алергии от антибиотици, казаха преди да взема Монурала, да пия и Десибел /противоалергично/. Преди 3 дни го изпих след което мислех да взема и Монурала, но веднага получих алергия и ходих да ми бият урбазон. Не успях да го изпия тогава и се чудя дали да не го приема тази вечер, тъй като ме наболява корема ниско долу и имам диария? Забравих също да спомена, че пия хапчета за високо кръвно налягане от 10години. Благодаря предварително.
genadi.nedqlkov
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Апр 2017, 22:16

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Ирина-Добри.Добреви » 09 Май 2017, 14:14

Здравейте бремена съм след ин витро в 9 г.с от малка имам проблеми с бъбреците нефрити пилонефрити цистити.През 2013 бях оперирана от гинек.перитонит в следствие на който бях с прекъснати уретери и 4 м бях с поставени дабъл джей стендове и катетър.След 4 месеца тялото ми почна да ги изхвърля.Премахнаха ги но от тогава съм с хисронефроза 2-3 степен в ляво-дясно.Сега докато съм в началото на бремеността ме наболяват бъбреците и при уриниране имам лека болка следещия гинеколог ми изписа роватинекс и неоронал но ме е страх да ги пия без да се консултирам с нефролога ми но за жалост той е в отпуска и нз какво да правя ще съм благодарна за вашето мнение и насоки
Ирина-Добри.Добреви
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Май 2017, 13:46

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот sophie.zidarova » 28 Май 2017, 20:22

Здравейте!
Направих нещо като криза, което първоначални решихме, че е цистит, после бъбречна криза, накрая пак цистит.
След преглед на ехограф ми казаха, че имам удебелена стена на пикочен мехур. Три пъти изследвам урина, след микробиология-урината е стерилна. Няма бактерии. Първия път ми назначиха ципрофлоксацин с уринал форте, след това след изострена симптоматика отново -Уролог ми изписа Монурал 3г сашета-3брояна 1-ви, 3-ти и 7-ми ден. Симптомите обаче са все същите-редовно пишкане, неприятно усещане в пикочния мехур, гъделичкаща болка и усещане за пълен пикочен мехур. Ще отивам пак на уролог, но честно казано вече съм притеснена пт това не ясно положение цистит ли е или песъчинки. Лекуват ме за цистит, а бактерии нямам, нито пък облекчение. :(
sophie.zidarova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Май 2017, 20:12

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Иренka » 14 Юни 2017, 15:34

Здравейте,преди 2 години прекарах цистит,лекуваха ме около месец с антибиотик и цистон, сега отново след уриниране имам тежест ниско долo и понякога остра моментна болка.След посещение при личен лекар ми назначиха изследване на урина седимент и на седимент бактерии -пише единични на поле.седимент левкоцити -единични на поле,седимент електроцити-не се откриват,седимент цилиндри- не се откриват,седимент кристали - не се откриват,бихте ли ми казали какво показват резултатите. Дали е необходимо изследване на стерилна урина?благодаря предварително!
Иренka
 
Мнения: 3
Регистриран на: 14 Юни 2017, 15:09

ПредишнаСледваща

Назад към Урология и нефрология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта