Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Тук можете да зададете въпроси към лекар специалист, да се консултирате и да споделите мнения за здравни проблеми. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар.
Проф. д-р Боряна Делийска

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот sidisi » 03 Яну 2018, 15:53

Здравейте, от два месеца забелязвам образуване на пяна при уриниране. Резултатите от лабораторни изследвания са: pH<=5.0, Белтък-Trace, Захар -Neg, Кетотела -Neg, Уробилиноген -Normal, Билирубин -Neg, Кръв-2+, Нитрити -Neg , Левкоцити -Neg, Спец. тегло -1.025, Урина - седимент -7-8 ер., 7-8 левк., еп. кл.. Направих и посявка на урина и тя се оказа стерилна. Освен личния си лекар посетих и уролог, който ми направи ехографско изследване и каза, че нямам причина за тревога при тези лабораторни резултати. Пяната в урината обаче продължава да се появява, което ме тревожи. Въпросът ми е: на какво би могло да се дължи появата на кръв в урината и пяна при уриниране и имам ли основание за тревога? Предварително Ви Благодаря за отговора.
sidisi
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Яну 2018, 15:12

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Dr Boriana Delijska » 04 Яну 2018, 14:42

Здравейте, появата на " пенеста " урина и еритроцити може да е свързана с различни бъбречни заболявания. Уместно е да изследвате белтъка в урината като количество, както и още веднаж да се изследва уринния седимент за еритроцити, след което Ви препоръчвам да се обърнете към компетентен нефролог за допълнително диагностично уточняване
Dr Boriana Delijska
 
Мнения: 30
Регистриран на: 22 Фев 2017, 10:45

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Mo0onllight » 24 Яну 2018, 18:23

Здравейте! Преди около месец започнаха болки и парене при уринирене, които започнаха да отшумяват след 2-3 дни,но се появиха постоянни, пулсиращи болки в бъбреците. Нямаше как да отида веднага на лекар понеже бях на работа и идваха празници. Отидох след седмица и личния ми назначи общи изследвания на урина и каза, че имам инфекция на пикочните пътища. Изписа ми Нитроксолин за 7 дни. По време на приема нямах оплаквания, но след като го свърших,понякога пак се появяваха болки и парене при уриниране. Отново отидох при личния и той ме изпрати на гинеколог. От там ми казаха, че няма нищо обезпокоително. Вчера си пуснах нови изследвания на урина. Резултатите са следните:
PH - 5
Белтък в урината - опал.
Билирубин - (negative)
Глюкоза - (negative)
Кетони - (negative)
Кръв - ( negative)
Левкоцити - (+) positive
Нитрити - (+) positive
Уробилиноген - normal
Отн. тегло - 1,020
Урина седимент -
Бактерии - бактерии
Епителни клетки -
Левкоцити - 4-5
Еритроцити -
Може ли да ми разясните какво е опал.,позитивни левкоцити и нитрити?
Mo0onllight
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Яну 2018, 17:35

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Dr Boriana Delijska » 09 Фев 2018, 08:10

Здравейте
При често появяващи се инфекции на пикоочните пътища , както е при Вас , е необходимо да се потърси причината за периодично появяващите се оплаквания.
Орал-значи опалесценция или много малко количество белтък в урината, което може да се наблюдава при инфекция.Препоръчвам Ви да се изследва стерилна урина с посявка и антибиограма. След получаване на резултатите е уместно да се консултирате с компетентен нефролог за последващи изследвания и лечение
Dr Boriana Delijska
 
Мнения: 30
Регистриран на: 22 Фев 2017, 10:45

Предишна

Назад към Урология и нефрология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта