Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Тук можете да зададете въпроси по темата урология и нефрология, да се консултирате и да споделите мнения за здравни проблеми.

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Алекс13 » 09 Мар 2016, 21:19

Благодаря за помощта д-р Милков.Ще ви пиша ако има някакъв проблем.
Алекс13

Мнениеот Алекс13 » 02 Мар 2016, 16:53

Здравейте.На 18 години съм и от половин година съм интимна с моя приятел,винаги се пазим и го правим с презерватив.В началото почти след всеки полов акт получавах цистит,бях на изследвания,лекарката ми изписа суметролим и феминела.След това доста време не го бях получавала,но след последния път пак го получих.Въпросът ми е каква може да е причината да го получавам и как да избегна получаването на тази болезнена инфекция? Благодаря предварително за отговора.
Алекс13

Мнениеот Anika2017 » 25 Фев 2020, 18:17

Здравейте!Искам да получа мнението от български лекар-специалист,тъй като не живея в България и не съм особено доволна от лекарите в държавата в която живея!
Възможно най-кратко ще опиша проблема си.
През целия си живот съм водила полов живот(нормален). След като забременях,спрях да водя такъв,след раждането още две години нямах сексуални контакти. Имам добро задрямалия и състояние. След като вече имам човек до себе си(един,постоянен),имам сексуални отношения един път месечно,след което всеки път имам цистит. Лекарите в Испания,ме пращаха на гинеколог като всичко там е наред,нямам сексуални болести,всичко с уретрата,бъбреците и женските ми полови органи е наред,следователно не би трябвало да имам тази инфекция. Обясняват ми,че било напълно нормално след секс да имам цистит. Не мога да си обясня,ако правя всеки ден секс ,всеки ден ли ще пия антибиотик? За мен не е нормално,това да ми се случва толкова често? За три месеца имам цистит 5 пъти,след сексуален контакт? Правим антибиотично лечение,всичко приключва до следващия път като всеки следващ е по ужасяващ. Спазвам всички препоръки на лекарите но резултат няма. Надявам се някой да може да ми поясни,какво се случва с мен. Никога преди това не съм имала тази инфекция.
Благодаря
Anika2017

Мнениеот Albena Petrova » 22 Ное 2016, 10:46

Здравейте, д-р Милков,
имам нужда от вашата помощ. Става дума за дете на 8 годинки, изследванията от урината са следните: Левкоцити - 10-12, Еритроцити - 3-4, следи от кръв, белтък - опал., масово бактерии, нитрити - положителни, а в стерилната урина - е.коли. Това излезе засега, днес пак й пуснах нова урина, в друга лаборатория, за да сравниме резултатите. Гледаха я на ехограф и казаха, че има камъче на десния бъбрек - 5,2 мм.
Ще съм благодарна за вашето мнение и евентуално какво трябва да се направи, нужно ли е допълнително изследване и какво. Имаше и болки при уриниране, често през нощта, но това отшумя. Пиеме червена боровинка - уринал. Антибиотика не, защото към всички излиза, че е резистентна, и се чудят какво да ни изпишат, това също ме безпокои. Засега е това, благодаря Ви предварително за отговора!
Поздрави!
Albena Petrova

Предишна

Назад към Урология и нефрология