Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Тук можете да зададете въпроси по темата урология и нефрология, да се консултирате и да споделите мнения за здравни проблеми.

Re: Цистити и пиелонефрити при жени - онлайн консултация с нефролог

Мнениеот Йорданка.Цветанкова » 25 Фев 2017, 16:35

Здравейте имам ешерихия коли 10 на 5 микробно число.Преди пет дни приключих курс с антибиотици по повод възпаление на бъбреците. Въпросът ми е дали е необходимо да пия друг?
Йорданка.Цветанкова

Мнениеот Иванова 89 » 14 Авг 2015, 20:10

Здравейте към края на бременността започнах да изпускам урина но и след раждането проблема си остана не е много по малко е но е много неприятно какви мерки трябва да взема
Иванова 89

Мнениеот Ирина-Добри.Добреви » 09 Май 2017, 14:14

Здравейте бремена съм след ин витро в 9 г.с от малка имам проблеми с бъбреците нефрити пилонефрити цистити.През 2013 бях оперирана от гинек.перитонит в следствие на който бях с прекъснати уретери и 4 м бях с поставени дабъл джей стендове и катетър.След 4 месеца тялото ми почна да ги изхвърля.Премахнаха ги но от тогава съм с хисронефроза 2-3 степен в ляво-дясно.Сега докато съм в началото на бремеността ме наболяват бъбреците и при уриниране имам лека болка следещия гинеколог ми изписа роватинекс и неоронал но ме е страх да ги пия без да се консултирам с нефролога ми но за жалост той е в отпуска и нз какво да правя ще съм благодарна за вашето мнение и насоки
Ирина-Добри.Добреви

Мнениеот Иренka » 14 Юни 2017, 15:34

Здравейте,преди 2 години прекарах цистит,лекуваха ме около месец с антибиотик и цистон, сега отново след уриниране имам тежест ниско долo и понякога остра моментна болка.След посещение при личен лекар ми назначиха изследване на урина седимент и на седимент бактерии -пише единични на поле.седимент левкоцити -единични на поле,седимент електроцити-не се откриват,седимент цилиндри- не се откриват,седимент кристали - не се откриват,бихте ли ми казали какво показват резултатите. Дали е необходимо изследване на стерилна урина?благодаря предварително!
Иренka

Мнениеот Дени » 14 Май 2021, 19:03

Здравейте, лекувам Е. коли. Първо пих Монурал, след това Бисептол, а сега и Лефлокс.. пия и Д Маноза.
Имам чувството че не мога да се изпишкам докрай, и е болезнено в областта на уретрата при натиск. Усещам и някакви бодежи, не мога да определя сухота ли е.. сложих вчера и днес цикатридина вагинални глобули, но е леко болезнено, в самия вход при слагането..
Отделно преди това съм приемала и слагала какво ли не за Кандида и бактериална вагиноза..
като флажил, клион Д, полижинакс, макмирор, микомакс и още много такива подобни
Не знам какво да правя вече..
Дени

Мнениеот Петя.Петрова1 » 12 Дек 2020, 16:05

Здравейте, 3 седмица имам температура от 37,1 до 37,4 37,5 като я вдигна.Преди 2 години имах остър пиелонефрит,в следствие на цистит.Правих си ПКК,която е в норма и урина с повишени нитрити,левкоцити и бактерия.Моля за Вашето мнение!
Прикачени файлове
Screenshot_20201212-145829_Gallery.jpg
Screenshot_20201212-145829_Gallery.jpg (699.67 KiB) Прегледано 948 пъти
Петя.Петрова1

Мнениеот VeselinMilkov » 19 Ное 2016, 20:55

Здравейте,

Въпроса е по скоро за детски нефролог!
Ако детето няма оплаквания,бих повторил урината след 1-2 седмици.
Не смятам,за момента,че е нещо сериозно,

Лека вечер,

Д-р Милков
VeselinMilkov

Мнениеот VeselinMilkov » 29 Окт 2016, 17:22

Здравейте,

Въпроса ви е по скоро от гинекологично естество!
Потърсете добър гинеколог за консултация.
Д-р Милков
VeselinMilkov

Мнениеот VeselinMilkov » 13 Сеп 2016, 13:17

Здравейте,

Как така на ехография не се виждат камъните, а се виждат на снимка?
Какъв е размера на описаните камъни?
Не е удачно да приемате минерална вода цял живот,добре е да сменяте вида на водите.
Използването на катетър временно при катетеризация не води до разширяване на уретрата,но често предизвиква
цистити!

Лед ден,

Д-р Милков
VeselinMilkov

Мнениеот VeselinMilkov » 09 Сеп 2016, 18:21

Здравейте,

За да ви отговоря на въпроса по правилно бих искал да знам на колко сте години,приемате ли някакви лекарства и имате ли някакви заболявания.?
Правена ли е скоро ехография на бъбрезите както и изследване на седимент и урокултура?
Колко течности пиемате?

Очаквам информацията,

Лека вечер,

Д-р Милков
VeselinMilkov

Следваща

Назад към Урология и нефрология