Други ставни заболявания - онлайн консултация с ревматолог

Тук можете да зададете въпроси към ревматолог, да се консултирате със специалист и да споделите мнение проблеми с костите, мускулите и ставите.Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по ревматология
Д-р Тихомир Горчев

Re: Други ставни заболявания - онлайн консултация с ревматолог

Мнениеот косъра » 11 Май 2017, 08:42

Здравейте,д-р Горчев,имам ревматоиден артрит,но също и чернодробен хемангиом с размери 8-10 см.Мога ли да приемам медрол,който е кортизонов препарат -да не се стимулира още растежа на хемангиома?Благодаря ви.приемам също и резохин.
косъра
 
Мнения: 3
Регистриран на: 11 Май 2017, 08:31

Re: Други ставни заболявания - онлайн консултация с ревматолог

Мнениеот Пламен.Рашев » 15 Май 2017, 17:52

Здравейте имам следният проблем който е открит след множествени изследвания и лекари . имам дискови протузиии на три нива на гръбначният стълб и те са на Ниво Тн 2-3 описание Десностранна парамедианна и латерална дискова протузия .Частично е обтурирано десния интервертебрален отвор. Не се установява компресия по отношение на миелон и неврални коренчета .
Ниво Тн 5-6 Широка дискова протузия. Частично е обтурирано предното спинално пространство.Не се установява компресия по отношение на миелон и неврални коренчета .
Ниво Тн 11-12 Левостранна парамедианна и латерална дискова протузия .Частично са обтурирани предното спинално пространство и левия интервертебрален отвор. Не се установява компресия по отношение на миелон и неврални коренчета .
Сложиха ми за 2 месеца 10 ампули с ГУНА ТОРАЦИК . И вибромасажор . и сега започнах да ходя на рехабилитация. Проблемът ми е следният при натоварване навеждане осещам болка в главата и замъглено виждане . Стяга ме главата непрекъснато . Въпросът ми е следният .След краят на рехабилитацията имали вариянт възпаленията на дисковите да изчезнат . и кой е най добрият начин за пълното излекуване .Ако има в групата лекар .Травматолог моля да пише съгласен съм да си запазя час при преглед. Благодаря .Пламен Рашев на 23 години .
Пламен.Рашев
 
Мнения: 1
Регистриран на: 15 Дек 2016, 14:09

Re: Други ставни заболявания - онлайн консултация с ревматолог

Мнениеот valentin.grozev » 22 Май 2017, 12:43

Здравейте, пиша ви по повод болки в рамото.
Без никаква симптоматика преди това ме заболя дясната ръка под рамото до степен да не мога да си вдигам ръката, отидох при личния си лекар и ми би 3 поредни инжекции в рамките на 3 дни след което се отпусна ръката на 4 ден ми изписа диклопрам с дорета 2 на ден и мобилат гел, но ръката се възпали, болките се усилиха, наду се и зачерви, след което отидох отново на личния си лекар за да остановим проблема, направих си кръвни изследвания които показаха зависени лифкоцити, завишено суе , изписа ми венозно терцеф 5 дни подред и продължих да пия диклопрам и дорета. след тези 5 дни ми изписаха медрол 3 x 1 сутрин и аркоксия x 1 сутрин, 10 дни. след което болката започна в самото рамо. Отидох на невролог, той ми изписа дипрофокс 3 ампули, седмично веднъж, ибопрофен ретард 2 x 1 и тезанидин тева 1 15 дни, но проблема продължава в рамото, направих си нови кръвни изследвания и единствено лефкоцити са завишени, невролога ми изписа мидокалм и омакс 2 x 1. Отидох на ревматолог , каза ми да спра всеички лекарства, че проблема е постравматичен а не системна болет.
Моля за консултация с какво може да ме посъветвате.
valentin.grozev
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Май 2017, 12:34

Re: Други ставни заболявания - онлайн консултация с ревматолог

Мнениеот mimoza » 01 Авг 2017, 19:06

Здравейте,вече няколко пъти ми се случва /за период от 4_5месеца/адски да ме болят всички стави особено на големите пръсти на краката,като усещането е и за подуване и парене.Тия болки са придружени и с болки в мускулите,особено на бедрата и прасците.Не е свързано с физическо натоварване,даже и при покой ме болят.Даже не знам и какви лекарства да пия.Дайте ми съвет какви изследвания да предприема и какви лекарства да пия.Благодаря
mimoza
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Авг 2017, 18:53

Предишна

Назад към Ревматология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта