Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Заключена

Re: Екзема и алергия - онлайн консултация с дерматолог

15 Мар 2016, 14:23

Lora Georgieva написа:Здравейте д-р Тодева!
Моля за малко помощ! Бях започнала да пия клеева тинктура профилактично за усилване на имунната система по време на грипния сезон. Забелязах обаче, че след това ми се появява един странен метален вкус в устата. Преди години съм ползвала много тази тинктура за мазане на гърло, също и хапчета с прополис за смукане, затова реших сега направо да почна с пиенето й. След появата на този метален вкус реших да я пробвам все пак върху сгъвката на ръката си за всеки случай. И за мое учудване едно доста голямо място се зачерви и на моменти, макар и рядко, има силен сърбеж, с което разбирам, че съм развила алергия към прополиса - за мое май-голямо съжаление за този изключителен продукт. Изпращам Ви снимка по-долу. Така е вече от 10 дни. Сега 3 дена го мазах с алергозан, но не ми се струва да има някакъв голям ефект. Какво бихте ме посъветвали? Дали ще мине и без да го мажа с нещо или да взимам някакъв кортикостероиден крем, примерно Дермоват? Стана малко дълъг пост, за което се извинявам.

Здравейте!

Видях снимката, която сте приложила! Най-вероятно наистина имате алергична реакция и няма да е уместно повече да прилагате поне локално клеева тинктура и други подобни! При такъв вид обрив алергозана не е уместен. Обикновено се използват кортикостероидни кремове по намаляваща схема! Те се отпускат с рецепта и ще трябва лично да се консултирате с кожен лекар!

С уважение,
д-р Тодева

15 Мар 2016, 14:31

DanZ написа:Здравейте!
При мен проблемът е следния:
Пред 2 дни ми се появи обрив само по корема и гърдите. Изглежда по-скоро като петънца с диаметър 2-6 mm, не сърби, не боли, не е равномерно разпределен. На 27 години съм. Нямам други проблеми с кожата. Не зная, дали е от значение и дали има връзка, но преди обрива бях със синузит, и след него се получи едно последователно подуване на лимфни възли първо в областта зад ухото, и след това под мишницата - и двата изчезнаха за около ден. Като лекарства съм пила само Ибупром синус.

Иначе се чувствам отлично, не съм отпаднала.

Забелязах, че червенината се засилва при загряване, изпотяване, вземане на по-топъл душ, и избледнява след време. Не забелязвам да се разпространява, и е предимно в областите, където евентуално се потя повече - между гърдите, страничната част на корема. Тренирам във фитнес 3-4 пъти седмично - до сега не съм имала обрив, по време и след тренировка, не съм яла или пила нещо ново, подозрително, нямам нови дрехи и перилните препарати и козметиката са едни и същи :) . Пия бромокриптин, но го пия от години и до сега не съм имала проблеми с него. От вчера пия Геритамин, а обрива третирам със спрей Алое Вера с билки - от него като, че ли избледняват.

Предстоят ми доста изпити и имам много работа, или иначе казано - стресът е на ниво и съм преди цикъл - ако е от значение.
Извинете ме за дългия e-mail, но не знам кое е важно, и кое не.
Ще се радвам, ако имате възможност да ми отговорите!
Предварително благодаря!

С уважение!

Здравейте!

За съжаление не е добро качеството на снимката и не мога да се ориентирам! Ако желаете приложете нови снимки!

С уважение,

15 Мар 2016, 14:36

katerinad. написа:
WP_20160125_10_18_42_Pro.jpg

Здравейте Др. Тодева от около месец имам проблем ,излизат ми тези -приличат на пъпки с гной. В началото не ме боляха нито сърбяха , появяват се за около ден после покафеняват и като че ли изсъхват. Ходих при личната ми лекарка която каза че вероятно е от сапуна и ми предписа Prednitop Salbe 2,25mg/g каза ми ако не мине след седмица да отида пак . От няколко дена почнаха и да ме сърбят и да болят при допир , отидох а тя каза че е просто от зимните студове и да си мажа ръцете с хидратиращ крем :shrug: . Да не забравя излязоха ми и няколко на пръстите на краката. Нямам представа вече какво да предприема Моля ако можете да ме посъветвате нещо
Благодаря предварително .

Здравейте!

Най-вероятно имате палмо-плантарна пустулоза и ще трябва да се консултирате с кожен лекар! Съветите на личния лекар в този случай не са достатъчни!

С уважение,
д-р Тодева

15 Мар 2016, 20:06

Здравейте д-р Тодева .. ходих при кожен лекар и ми каза че имам алергична уртикария ..казаха ми че не е нужно да се тестувам понеже резултатите дори и да излезнат 100% отрицателни също можело да ми излизат тези обриви ..изписаха ми Ксизал ( т.е да продължа с Ксизал) но ми увеличиха дозата от 20 капки само вечер на 10 капки сутрин и 20 капки вечер , също така витамини калции + витамин ц 200 мг и Фамотидин (който не разбрах с каква цел ми е изписан ) .. какво е вашето мнение и бихте ли ме посъветвали с нещо ... Благодаря Ви !!!!!!!!

16 Мар 2016, 02:13

Здравейте д-р Тодева, от известно време ми се появяват тези "обриви" по кожата - винаги са единични и на случайни места (корем, врат и тн). Появяват се спорадично върху видимо незасегната кожа и в рамките на около половин час стават с размер колкото голяма монета - бяло петно заградено от силно зачервена кожа, леко сърбящо. След не повече от час зачервяването изчезва и на мястото на бялото петно остава малка следа. Чудя се на какво ли може да се дължи според вас? Наскоро прекарах лихен планус, мъчи ме 7 месеца и останаха белези на места. Това прилича ли на алергична реакция или хистаминова непоносимост? Ще съм благодарен на всякакъв съвет.

http://prikachi.com/images.php?images/160/8693160o.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/163/8693163K.jpg

16 Мар 2016, 15:09

Здравейте, д-р Тодева, бих искала да споделя моя проблем и ще се радвам да чуя мнението ви. В началото на месец март се наложи да пия антибиотик поради фарингит и възпалени синуси. Антибиотикът беше Зинат, а малко след края на лечението (успешно за синузита, но фарингита вече наподобява хроничен) на единия ми лакът се появи участък суха кожа.
Не сърби, само при свиване на ръката и заради разпъването на кожата, усещам щипане и дискомфорт, но в никакъв случай сърбеж. Кожата е леко зачервена и изглежда суха, и напукана.

Консултирах се с личния си лекар, а тя ми изписа Елоком крем. Мазах се 7 дни с него и имаше леко подобрение. За съжаление съвсем скоро сухата кожа се появи отново.
Не посмях да се намажа повторно с Елоком, тъй като на листовката му пише, че не е подходящ за дълга употреба. Все още не мога да стигна да посетя лекарката си, но започнах да се притеснявам, защото и на другия лакът се появи подобен сух участък, но много по-малък.

В момента мажа с балсама Нахткерцен на Тайс и крем Витасин (многократно полезен при мен), но за момента няма промяна освен овлажняване и временно облекчаване на дразненето.

По мое мнение, и доколкото си спомням и на лекарката ми, това се дължало на употребата на Зинат. Въпреки това, смятах, че след като спра употребата му, нещата ще се нормализират. Сега вече не съм много сигурна.

Благодаря за вниманието!

29 Мар 2016, 17:02

luxera1 написа:Здравейте д-р Тодева .. ходих при кожен лекар и ми каза че имам алергична уртикария ..казаха ми че не е нужно да се тестувам понеже резултатите дори и да излезнат 100% отрицателни също можело да ми излизат тези обриви ..изписаха ми Ксизал ( т.е да продължа с Ксизал) но ми увеличиха дозата от 20 капки само вечер на 10 капки сутрин и 20 капки вечер , също така витамини калции + витамин ц 200 мг и Фамотидин (който не разбрах с каква цел ми е изписан ) .. какво е вашето мнение и бихте ли ме посъветвали с нещо ... Благодаря Ви !!!!!!!!

Здравейте!

След прегледа и подробния разпит по проблема в каква насока е съмнението за отключващия фактор?

29 Мар 2016, 17:06

Димитър.Я. написа:Здравейте д-р Тодева, от известно време ми се появяват тези "обриви" по кожата - винаги са единични и на случайни места (корем, врат и тн). Появяват се спорадично върху видимо незасегната кожа и в рамките на около половин час стават с размер колкото голяма монета - бяло петно заградено от силно зачервена кожа, леко сърбящо. След не повече от час зачервяването изчезва и на мястото на бялото петно остава малка следа. Чудя се на какво ли може да се дължи според вас? Наскоро прекарах лихен планус, мъчи ме 7 месеца и останаха белези на места. Това прилича ли на алергична реакция или хистаминова непоносимост? Ще съм благодарен на всякакъв съвет.

http://prikachi.com/images.php?images/160/8693160o.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/163/8693163K.jpg

Здравейте!

Според мен по това, което виждам на снимките обривът е алергичен и трябва да се потърси причината за него! Посетете кожен лекар, освен ако проблемът не е изчезнал вече и без да сте се консултирал с лекар и да сте провеждал лечение!

С уважение,
д-р Тодева

29 Мар 2016, 17:11

Петя.Иванова написа:Здравейте, д-р Тодева, бих искала да споделя моя проблем и ще се радвам да чуя мнението ви. В началото на месец март се наложи да пия антибиотик поради фарингит и възпалени синуси. Антибиотикът беше Зинат, а малко след края на лечението (успешно за синузита, но фарингита вече наподобява хроничен) на единия ми лакът се появи участък суха кожа.
Не сърби, само при свиване на ръката и заради разпъването на кожата, усещам щипане и дискомфорт, но в никакъв случай сърбеж. Кожата е леко зачервена и изглежда суха, и напукана.

Консултирах се с личния си лекар, а тя ми изписа Елоком крем. Мазах се 7 дни с него и имаше леко подобрение. За съжаление съвсем скоро сухата кожа се появи отново.
Не посмях да се намажа повторно с Елоком, тъй като на листовката му пише, че не е подходящ за дълга употреба. Все още не мога да стигна да посетя лекарката си, но започнах да се притеснявам, защото и на другия лакът се появи подобен сух участък, но много по-малък.

В момента мажа с балсама Нахткерцен на Тайс и крем Витасин (многократно полезен при мен), но за момента няма промяна освен овлажняване и временно облекчаване на дразненето.

По мое мнение, и доколкото си спомням и на лекарката ми, това се дължало на употребата на Зинат. Въпреки това, смятах, че след като спра употребата му, нещата ще се нормализират. Сега вече не съм много сигурна.

Благодаря за вниманието!

Здравейте!

Имате ли все още проблем? Ако желаете може да приложите снимки!

С уважение,
д-р Тодева

29 Мар 2016, 22:37

Dr Violina Todeva написа:
luxera1 написа:Здравейте д-р Тодева .. ходих при кожен лекар и ми каза че имам алергична уртикария ..казаха ми че не е нужно да се тестувам понеже резултатите дори и да излезнат 100% отрицателни също можело да ми излизат тези обриви ..изписаха ми Ксизал ( т.е да продължа с Ксизал) но ми увеличиха дозата от 20 капки само вечер на 10 капки сутрин и 20 капки вечер , също така витамини калции + витамин ц 200 мг и Фамотидин (който не разбрах с каква цел ми е изписан ) .. какво е вашето мнение и бихте ли ме посъветвали с нещо ... Благодаря Ви !!!!!!!!

Здравейте!

След прегледа и подробния разпит по проблема в каква насока е съмнението за отключващия фактор?

Здравейте .. съмнението на лекаря след разпита беше към почистващи и дезинфектиращи препарати , от храна и самите изпарения от храната .. консерванти ... (и нищо повече не ми каза .. а само да пия тези неща до края на април...) Благодаря Ви
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35