Екзема - FAQ, мнения, въпроси, коментари

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Екзема - FAQ, мнения, въпроси, коментари

Мнениеот Dr Violina Todeva » 12 Мар 2013, 00:11

Venito написа:По краката от време на време се образува нещо като лишей около 4-5 см. Постепенно хваща по-твърда коричка и непрекъснато сърби. Тогава преди няколко години го лекувах с Бивацин по предписание на кожен лекар. Изчезна за известно време и пак се появява периодично. Какво може да бъде това и каква е причината за появата му?

Здравейте, Venito!

Изпратете ми снимка, за да се ориентирам по-добре.

Поздрави,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Проблем с кожата на лицето

Мнениеот eldorado88 » 12 Яну 2014, 23:33

Предварително се извинявам ако не пиша на точното място .Та на проблема от доста време имам проблем с кожата на лицето след изкъпване по лицето се появяват (нещо като бели люспички или като пърхот) използвам съм много различни кремове без ефект отидох на дерматолог които ми предписа също някакви билкови кремове (без ефект) моля някой да ми даде съвет или подход към този проблем.
eldorado88

Re: Проблем с кожата на лицето

Мнениеот Dr Violina Todeva » 14 Яну 2014, 18:05

eldorado88 написа:Предварително се извинявам ако не пиша на точното място .Та на проблема от доста време имам проблем с кожата на лицето след изкъпване по лицето се появяват (нещо като бели люспички или като пърхот) използвам съм много различни кремове без ефект отидох на дерматолог които ми предписа също някакви билкови кремове (без ефект) моля някой да ми даде съвет или подход към този проблем.

Здравейте, Eldorado 88!

Споделете какво точно сте използвал и не сте доволен. Добре е да изпратите и снимки, за да се ориентирам по-добре за състоянието на кожата.

С уважение,
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Наистина ли могат да се заместят стероидните кремове, които се изписват при екзема с риган?

Мнениеот gomez123 » 10 Дек 2014, 17:43

Малко изненадана останах, когато разбрах, че толкова лесно могат да бъдат лекувани екземите.

От дете имам и трудно се боря с тях. :( Не искам да се мажа със стероидни кремове, понеже ми влияят ужасно и днес разбрах, че има начин, по който да се заместят и то ефикасно, само с крем от риган! :idea:

Май току-що ви оставих с впечатлението, че това е напълно вярно, но за съжаление още не съм по използвала, само прочетох за него и нямам идея от къде мога да се сдобия с крем от риган, :roll: така че да заместя стероидните :roll:
Малко се съмнявам дали бих могла да си го приготвя сама, :idea: тъй като отглеждам риган в саксия,
Origanum-vulgare.jpg
Origanum-vulgare.jpg (46.06 KiB) Прегледано 1330 пъти
може би трябва да се разтърся за рецепта? :roll:
Някой откривал ли е този крем от риган, с който се лекуват екземите и успешно заменя стероидните :roll: Според вас какви са начините за приготвяне и действа ли достатъчно ефикасно? :?
gomez123

Re: Наистина ли могат да се заместят стероидните кремове, които се изписват при екзема с риган?

Мнениеот donni » 10 Дек 2014, 17:47

Предполагам, че като за начало трябва да питаш по аптеките, а ако не намериш се съмнявам да има рецепти за такъв крем, може би скоро ще се появи и на нашия пазар :idea:
donni

Re: Наистина ли могат да се заместят стероидните кремове, които се изписват при екзема с риган?

Мнениеот Pipilota » 11 Дек 2014, 11:10

Ами може да пробваш да си направиш паста от ригана, туко виж и така ти помогне, иначе не съм чувала и виждала за крем, той трябва да има и други съставки, освен смачкан риган. :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Slavena » 17 Дек 2014, 18:07

Няма да навреди да пробваш в никакъв случай, но кремовете пак трябва да са от значение ;)
Slavena

Мнениеот penny » 01 Мар 2017, 15:24

В тези аптеки, където приготвят мехлеми и подобни, не могат ли да направят такъв крем, защото и аз не съм виждала?
penny

Мнениеот Elica » 05 Мар 2017, 09:02

penny написа:В тези аптеки, където приготвят мехлеми и подобни, не могат ли да направят такъв крем, защото и аз не съм виждала?

Сигурно правят, но само по рецепта, подобни самоделни продукти по-скоро от хора, на които това им е някакво занимание.
Аватар
Elica

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести