29 Фев 2020, 13:55
05 Мар 2020, 14:15
zrock90 написа:Здравейте уважаеми лекари.
Мъж на 29 години съм и проблемът ми е червени петна по пениса от няколко месеца.
Направих си всички изледвания от есента и посетих няколко специалисти.
1. Пълно изледване на еякулат за хламидия, уреоплазма и микоплазма както и за трихомони
2.Кръвни изледвания за хламидии, силифилис и хив
3.Урина и уретрален секрет
Всички бяха отрицателни. Имам приятелка през последните няколко години и съм само с нея. Тя си направи всички изледвания и тя и е напълно здрава. Да КАЖА ЧЕ СЕКС ПРАВИМ САМО С ПРЕЗЕРВАТИВ и подържам добра хигиена , а петънцата се появяват и изчезват за няколко дни. За щипане и сърбеж нямам. Прочетох доста коментари и виждам че и други хора страдат от това нещо. И аз незнам какво да правя вече. Единсвено не съм си правил натривка на пениса. Въпросът ми е възможно ли е да си взема аз с тампонче със среда ( да отъркам в пениса и да го поставя в средата) и да го занеса в лаборатория веднага или трябва да ида до (уролог или дерматолог кой може да ми помогне? ) и той да ми вземе.
Извинявам се предварително за може би странния ми въпрос но след толкова изледвания ,време и пари вече нз какво да правя, отново ли да минавам през всичко тези изледвания.
Бих искал да Ви благодаря предварително .
С уважение : А.З
05 Мар 2020, 14:23
zlati1459 написа:Здравейте, д-р Тодева!
През изминалата една година след претърпяна неуспешна бременност често имам оплаквания от вагинална кандидоза и понякога от стафилококи във влагалището. Редовно посещавам АГ специалист и инфекцията отшумява, но искам нещо, което ще ми помогне дългосрочно, за да не се налага след месец-два отново да лекувам горепосочените инфекции.
Препоръчаха ми Каливита Ацидофилус табл. х 100 бр. за превенция. Забелязах, че са нещо от рода на пробиотик, може ли по ншкакъв повод да не са подходящи за мен ??? Или да ги взимам спокойно ?
Имам проблеми със щитовидната жлеза (тиреоидит на Хашимото) и късогледство.
Предварително благодаря за отговора ви!
Спокоен ден !
30 Мар 2020, 21:48
31 Мар 2020, 13:09
28 Апр 2020, 10:47
Илияна.Миленова написа:Здравейте!Казвам се Илияна на 23 години. От 3 години имам един проблем. Ходила съм по лекари, купувам си спрейове, кремчета, пудри каквото ми кажат, и без ефект накрая. Проблема ми е следният: когато си обуя обувки, започва да мирише на лошо, на прах, на мръсна стирка, на годно... не е от обувките, за тези 3 години съм сменила доста чифтове, не е от чорапите, купувам памучни...ако може да ми дадете някакъв съвет ще бъда благодарна!
28 Апр 2020, 10:50
Dilyana87 написа:Добър ден!Синът ми е на 8 месеца и е захранен постепенно, не е имал никакви реакции досега от храни.Появи се кръгово зачервяване само около ануса вместо типичното обилно зачервяване в тази област!Детето се сменя често с най-добрите памперси и мокри кърпички е, с козметика на bioderma, подходящ прах за пране и т.н.Мазан е ежедневно с кремове против подсичане бочка, себамед и дори пробвах канестен по препоръка на лекар, ако има гъбична инфекция.До момента зачервяването е същото и няма резулт!Изследван е за всички видове паразити и острици-резултата е отрицателен!Възможно ли е да е хранителна алергия и как да установя това?Моля за Вашето професионално мнение!Предвид настоящото извънредно положение не бих желала детето да напуска дома за преглед.Прилагам снимки на зачервяването.
07 Май 2020, 22:38
07 Май 2020, 22:53
27 Яну 2021, 16:33