Лечение на язва и гастрит - популярни въпроси и отговори

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с болести на храносмилателната система, да споделяте мнения и да получите съвет.

Re: Гастрит и язва - мнения и въпроси

Мнениеот Николай.Линдарев » 20 Окт 2019, 09:51

Здравейте!!! Аз съм с лимфом на ходчкин. Преминах 4 курса химиотерапия и 15 курса лъчелечение. На контролен пет скенер “свети “стомаха и щитовидната жлеза. За жлезата казаха да не се притеснявам(ефекта е от облъчването). Но големите притеснения са за стомаха. Преди 6 месеца на скенер за ранна оценка на лечението няма нищо за стомаха. Химията приключи преди 5 месеца,лъчето преди 3 и сега имам този проблем. Страха ми е да не се е развило нещо злокачествено в стомаха. Колко е вероятно ?? Изпращам разчитането на скенера . Поздрави
Прикачени файлове
840AAD4B-B9A2-4EC1-8F33-A2E1D915E7B2.jpeg
840AAD4B-B9A2-4EC1-8F33-A2E1D915E7B2.jpeg (266.01 KiB) Прегледано 3341 пъти
Николай.Линдарев

Мнениеот FramarLekari » 21 Окт 2019, 16:31

Николай.Линдарев написа:Здравейте!!! Аз съм с лимфом на ходчкин. Преминах 4 курса химиотерапия и 15 курса лъчелечение. На контролен пет скенер “свети “стомаха и щитовидната жлеза. За жлезата казаха да не се притеснявам(ефекта е от облъчването). Но големите притеснения са за стомаха. Преди 6 месеца на скенер за ранна оценка на лечението няма нищо за стомаха. Химията приключи преди 5 месеца,лъчето преди 3 и сега имам този проблем. Страха ми е да не се е развило нещо злокачествено в стомаха. Колко е вероятно ?? Изпращам разчитането на скенера . Поздрави

Здравейте,
От приложения от вас документ, описващ резултатите от проведеното ви изследване, в частта, която се отнася за стомаха, може да се съди (както е посочил и изследващия лекар), че се касае за възпалителен процес в стомашната лигавица - вероятно гастрит, а не за злокачествено заболяване. Състоянието ви трябва да бъдете проследявано от лекуващия ви лекар.

С уважение,
Медицински отдел на Фрамар.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Мнениеот Петя.Георгиева » 29 Окт 2019, 08:49

Здравейте! От два дни изпитвам болка високо по средата на корема. Пих два антибиотика - първо клацид, след него вивекс. Едновременно с това от някъде един месец приемам магнерот 3 пъти на ден, стрезам 2 пъти на ден и нео три - 2 пъти на ден. Възможно ли е болката да е от лекарствата. Не е силна, но е почти постоянна и е неприятно. Ходя до тоалетна нормално, нямам загуба на апетит
Петя.Георгиева

Мнениеот FramarLekari » 29 Окт 2019, 18:05

Петя.Георгиева написа:Здравейте! От два дни изпитвам болка високо по средата на корема. Пих два антибиотика - първо клацид, след него вивекс. Едновременно с това от някъде един месец приемам магнерот 3 пъти на ден, стрезам 2 пъти на ден и нео три - 2 пъти на ден. Възможно ли е болката да е от лекарствата. Не е силна, но е почти постоянна и е неприятно. Ходя до тоалетна нормално, нямам загуба на апетит

Здравейте,
Вие сте приемали няколко медикаменти, всеки от които може да дразни стомаха и да доведе до стомашен дискомфорт. Бихте могли да спирате всеки от приеманите от вас препарати за няколко дни, за да изключите този, който причинява оплакванията. Също така ги приемайте след храна, за да се намали дразнещият им ефект. В случай че оплакванията продължават или се увеличи интензитетът им, е препоръчителна консултация с гастроентеролог.

С уважение,
Медицински отдел на Фрамар.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Re: Лечение на язва

Мнениеот MaxiMillion » 25 Дек 2019, 20:50

Ако с чай се оправяше язва, направо като чудо. Уви, дали наистина помага?
MaxiMillion

Re: Гастрит и колит със СРДЧ

Мнениеот Пламена И. » 16 Яну 2020, 17:29

За диетата мога да се съглася, че ще помогне, но тия антидепресанти за какво са?
Пламена И.

Re: Гастрит и колит със СРДЧ

Мнениеот Елена Стоянова » 17 Яну 2020, 11:07

Явно не сте попаднала на добър специалист. Спазвайте си диетата, но потърсете лекар, който да Ви назначи адекватно лечение.
Елена Стоянова

Може ли да ми препоръчате чай за гастрит?

Мнениеот mimeto96 » 14 Фев 2020, 12:58

Здравейте! От известно време имам проблеми със стомаха. Често ме боли и получавам киселини. Докторът ми каза, че е гастрит. Предписа ми гастроцид, но не искам да пия хапчета. Предпочитам природни продукти. Искам да попитам някой може ли да ми препоръча чай за гастрит? Чух че има такива, но не зная как се казват. Благодаря!
mimeto96

Re: Може ли да ми препоръчате чай за гастрит?

Мнениеот zlati1459 » 14 Фев 2020, 13:32

чай ,,Гастро" на Фитолек, също така може да пиеш чай от мента, лайка или джинджифил. Отделно може да взимаш и пробиотик ако решиш, помага и за храносмилането.
zlati1459

Re: Може ли да ми препоръчате чай за гастрит?

Мнениеот mimeto96 » 14 Фев 2020, 17:46

zlati1459 написа:чай ,,Гастро" на Фитолек, също така може да пиеш чай от мента, лайка или джинджифил. Отделно може да взимаш и пробиотик ако решиш, помага и за храносмилането.

Много благодаря за добрия съвет!
mimeto96

ПредишнаСледваща

Назад към Болести на храносмилателната система