Гинекологични заболявания - онлайн консултация с гинеколог

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Гинекологични заболявания

Мнениеот g_mel » 24 Юни 2014, 18:15

Здр. д-р Михнев ! Преди 7 месеца родих секцио, всичко мина много добре, без някакви усложнения и се възстанових много бързо. Цикълът ми се възстанови 40 дни след раждането, идваше ми на точна дата. Кърмя редовно на поискване. От 2-3 месеца имам кафеникаво зацапване през около 10 дни, зацапванията траят около 3-4 дни, понякога по-малко или по-много време. Нямам никави болки, нито пък изпитвам дискомфорт . Дали е нормално това след раждане за една кърмачка или е някакъв проблем ? Много благодаря за отговора !
g_mel

Мнениеот debi_6 » 28 Юни 2014, 02:10

Здравейте Д-р Михнев,
Имам запитване относно лекарството Монурал. Искам да попитам възможно ли е от него да се получат вагинални гъбички или вулвовагинити?
Благодаря предварително!
debi_6

Мнениеот vesela6565 » 28 Юни 2014, 19:09

Здравейте,казвам се Весела и съм на 49г от 2г имам проблем с цикъла ,който е на често и обилно.През юли2013 ми правиха кюртаж и се оказа ,че съм имала полеп.Сега ми идва през 20 дни не така обилно но е съпроводено с високо кръвно,сърцебиене,главоболие с гадене и нощни изпотяване.Ставам сънлива без стимул за работа. Правих изследвания за гуша установи се ,че е уголемена но без възли и хормоните ми са в норма.Пия само хапчета за кръвно.Ще ми помогне ли препарата мирифемин?
vesela6565

Мнениеот vikita » 03 Юли 2014, 16:02

Здравейте д-р Михнев. Аз съм на 23 години и 4 години пих противозачатъчни заради поликистозни яйчници, казаха ми, че няма да ми навредят. Декември месец 2013 спрях да ги пия и през следващите 6 месеца имах менструация 3 пъти, като всеки път закъсняваше все повече и реших, че организма ми не е привикнал още без тях. Консултирах се с лекар и ми каза, че не настъпва овулация затова и ми закъснява, пих оргаметрил за да ми дойде и пак започнах противозачатъчни поради ново образуване на кисти. Трябва ли да се притеснявам от това, че не е настъпвала овулация и няма ли това продължително пиене на хапчета да ми навреди? Много се притеснявам, въпреки че ми казаха, че имало хапчета за предизвикване на овулация и т.н. Благодаря предварително за отговора.
vikita

Мнениеот kuwka » 06 Юли 2014, 15:44

здравеи .аз имам малак проблем закаснява ми сас 3 месеца преди няколко дена ми прецапа като ражда и после след един ден отново .на другия ден ми поте4е леко после сими доиде като хората .преди това сам правила тестове за бременос и са отрицателни . имам две деца със нормално раждане др секцио . зимата имах болки от лявата страна маткатамие зараснала по-голямата 4аст от ляво и незнам какво да правя мерси за вниманието лек ден
kuwka

Мнениеот Juliqna » 08 Юли 2014, 13:40

Здравейте Д-р Михнев.
На 24 години съм и проблемът ми е следният - имах липса на цикъл два месеца, през които ходих на лекар и ми казаха да правя тестове (същевременно чаках за направление 1 месец) защото било рано ако съм бременна уред да го засече. Тестовете бяха отрицателни. След прегледа ми видя кистите по двата яйчника и все още чакахме цикъла и така след чакане да дойде сам не идваше и ми изписа Оргаментрил пих го 5 дни по две таблетки. След 4 дни ми "дойде" (някакво много странно розово ) и така продължи 8-9 дни и спря за 2 дни. След което пак ми протече и то вече май сериозно. Много съм притеснена какво става с мен? МОля ви за съвет.
Много благодаря предварително.
Juliqna

Гинекологични заболявания

Мнениеот viki.t » 09 Юли 2014, 10:23

Здравейте. Имам спешен въпрос към Вас. Преди време имах протъркване между устните на генеталите и го излекувах сама с Низорал. От известно време правя упражнения и наскоро си взех дълга вана, в която сложих много душ гел, не съм имала сексуален контакт с партньора ми скоро и използвам Лактацид за чувствителна кожа. Днес докато се къпах и усетих болка, а после видях, че е много протрито. Не знам дали е от някое от нещата, които казах, но боли, зачервено е и се лющи отстрани. Моля Ви, кажете ми какво да правя? Мога ли да се излекувам сама с Низорал или проблемът е по-сериозен. Моля помогнете!
viki.t

Мнениеот Vanju6ka » 11 Юли 2014, 15:06

Здравейте,
Направих си микробиологично изследване и злезе,че имам трихомонас вагиналис и евентуална колонизация на вагиналната лигавица с кандида албиканс.Гинеколожката ми беше изписала преди да излязат резултатите флукорик за мен и партньора,полижинакс глобули и дамски душ. След като й казах какви са резултатите,тя каза,че лечението е адекватно,но в интернето четох,че за лечението на трихомониаза се пият метронидазол и др.Питането ми е според вас дали това лечение е наистина адекватно и ако не,какво би трябвало да взема? Благодаря предварително.
Vanju6ka

Мнениеот alis92 » 18 Юли 2014, 16:03

Здравейте, имам болки ниско в корема повече от ляво болките са след менструация + бяло течение и схващане на ляв крак трудно ходене до тоалетната по малка нужда. Цикъл не редовен с леки болки в началото продължителност около 5 - 6 дни. От какво може да са тези болки след менструацията? Април месец ми дойде първите 3 дена с оскъдно течение менструацията продължи 20 дни като последните се налагаше да влизам през 20 мин. в тоалетната за подмяна на тампона. Обилно кръвотечение. Посетих гинеколог който ме прегледа на видеозон видя "нещо кръгло" с голимина на яйце правих тест за извънматочна бременност който е отрицателен пих 10 дни оргаментил по 2 на ден да спре кръвотечението след това ходих на хормонални изследвания (които в момента не са в мен да напиша резултатите) но докторката каза че хормоните са в норма пак бях неразположена в рамките на 2-3 седмици изписа ми дуфастон за нормализиране на цикала свърши ми, след 3 дни пак отново дойде :evil: сега м. Юни и Юли е по в норма идва ми на 23- 24 ден но имам болки в корема след като ми свърши болките са тъпи теглещи сякаш нещо мърда и слиза на доло. А относно хапчетата ми се появиха пъпки на всякъде, като в пубертета, а съм на 23 години и отделно червени точици по корема и гърдите във формата на малка бемка но ярко червени. На какво се дължат тия болки?? Нещо страшно ли е? Цитонамазка и някакви прегледи на стола не са ми извършени. А пропуснах да напиша, че след първия прием на оргаментил пак ме прегледаха на видеозон с пълен мехур това "нещо с голимина на яйце" зад матката беше изчезнало. Благодаря предварително!
alis92

Мнениеот nini » 29 Юли 2014, 23:19

добър вечер,
преди известно време ми откриха киста на яйчника, която се оказа функционална и се махна сама по време на цикъла ми. Но гинеколожката ми назначи лечение с Марвелон
за 3 месеца ,за да ми се успокоят яйчниците. Моя въпрос - тромбоцитите (PLT) са ми 220 и са в нормата която е 130-420, но средния обем на тромбоцита (MPV) e 11.5 при норма 7.5-11.0 според лабораторията в която ми правеха изследването. Промлем ли е Марвелона в случая, защото нещо се споменаваше в листовката му, но от аптеката не ми я дадоха,защото не купих цяла опаковка. Има и нещо друго появи ми се бяло течение- не много,не сърби и не пари. Възможно ли е да е заради хапчетата. И как да се отърва от него.Девствена съм. Това което всеки ми казва е т.н бабини деветини- тетра.лайка, сода и т.н и Лактацид. Какво е вашето мнение.
Благодаря ви предварително
nini

ПредишнаСледваща

Назад към Архив