05 Юли 2018, 12:09
09 Юли 2018, 09:56
nik_mar написа:Здравейте Д-р Раева,
бих искала да ви помоля да дадете Вашето мнение за резултата ми от последното ми цитологично изследване:
Материал: задоволителен, наличие на клетки от трансформационната зона, микроорганизми
Група: РАР III A
1. Микроорганизми:
* Гъби, морфологично съвместими с Candida spp
* Променлива флора, подсказваща за бактериална вагиноза
2. Абнормални епителни клетки:
* Плоски епителни клетки
* Атипични сквамозни клетки - без да може да се изключи високостепенна плоскоепителна лезия HSIL (ASC-H); Нискостепенна плоскоепителна лезия LSIL съдържаща: HPV/лека дисплазия/CIN 1
Резултат от ДНК анализ:
Койлоцити, плоскоепителни и метапластични клетки с лека и умерена дискариоза, бактерии, псевдохифи.
НРV тест: Отрицателен за 6, 16 и 18, Положителен за HPV 11
Препоръки: Колпоскопия, Биопсия, Церв.абразио
Материала за изследването е взет след лечение за бактериална вагиноза с Флажил (перорално) и Лактажин (вагинално). Също така в момента приемам Coriolus за лечение на HPV инфекцията(след отстраняване на 3 малки външни кондилома), като нямам налични вътрешни кондиломи.
Въпроса ми е дали трябва да се притеснявам и какво бихте ми препоръчали да предприема ? Досега резултата ми от цитонамазката е бил най-много РАР II.
Благодаря ви предварително!
09 Юли 2018, 14:36
11 Юли 2018, 13:12
Ванина написа:Здравейте, д-р Раева
Жена на 37г. не раждала с редовен цикъл, нямам оплаквания. Правим опити за забременяване от три години, не успешни до момента. Ходила съм през годините на гинеколог и нищо смущаващо, до преди месец.Откриха ми субмукозен миомен възел около 0,9/0,9см, но не е сигурно тя ли е причината за неуспеха ни. Пуснах си хормони и цитонамазка. Искам ми се да избегна оперативната намеса-хистероскопска операция. Страхувам се от крайния резултат. Бихте ли погледнали резултатите от изследванията и според вас какво е положението? Какви са ми вариантите? Какво бихте ми препоръчали? Какви други изследвания да си направя? Ако единствената възможност е оперативна - кой специалист трябва да я извърши акушеро -гинеколог или онкогинеколог? Ох, въпросите ми са много....Благодаря Ви предварително!
11 Юли 2018, 14:01
12 Юли 2018, 16:33
16 Юли 2018, 10:39
Ванина написа:Здравейте, отново Д-р Раева
Благодаря Ви за изчерпателния анализ. Единственото което не разбрах, какво е "евтл" .За съжаление явно нямам доверен гинекологТук директно ми предложиха хистероскопска операция /почти даже ми я назначиха/ без изследвания, без търсене на причина, без диагноза или каквото и да било друго. Тези изследвания аз си ги поисках, като ми казаха че не са нужни, единственото решение е да се премахни. Жалко, че към този етап не мога да ви посетя, но ще направя всичко възможно за лична консултация. Може ли да ви помоля да ми избройте всички изследвания които е добре да си направя.Тук явно няма да ми ги назначат. След като събера всички необходими изследвания, ще дойда при вас. Благодаря Ви много
![]()
![]()
16 Юли 2018, 10:42
Викииии написа:Здравейте г-жо Раева , искам да попитам как да излекувам гъбичната инфекция и защо цикъла ми този месец идва два пъти понеже пих противозачатъчни ??
16 Юли 2018, 14:30
22 Юли 2018, 11:06