Тук можете да зададете въпроси и да споделите мнение за проблемите с костите, мускулите и ставите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Изкривяване на гръбнака в детска възраст

12 Сеп 2012, 14:50

Днес четох някъде, че най-добрата рехабилитация при гръбначни изкривявания е плуването. Ако има родители на деца с подобни проблеми нека да ги запишат на плуване, този спорт развива и здрави и хармонични тела.

05 Яну 2013, 03:54

Дъщеря ми е във втори клас,раницата й тежи средно 5-6кг в зависимост от програмата й за деня.Физическото обикновено бива заместено от час по писане или математика,по решение на учителката им.След училище пише домашни около 2-3 часа.В крайна сметка се оказва,че това дете стои по цял ден наведено и после се чудим защо има толкова много деца с гръбначни изкривявания.

Гръбначни изкривявания - въпроси и мнения - упражнения и лечение

23 Яну 2014, 16:07

Преди известно време ходих на преглед за едно, но междувременно доктора откри, че имам сколиоза или просто казано вид гръбначно изкривяване.

Както се предполага по цял ден съм в седнало положение и това допълнително влияе на сколиозата. Чудех се както би повлияло положително на придобито гръбначно изкривяване? Виждам, че се продават разни корсети, но се опасявам, че с носенето им може допълнително да се усложни състоянието ми.

Дали би могло с упражнения да се повлияе, понеже доктора ми каза, че плуването се отразява добре на всеки вид гръбначно изкривяване. За съжаление изпитвам панически страх от толкова вода покрай себе си (независимо дали е море или басейн), така че това отпадна като вариант за лечение.

Прилагали ли сте някои упражнения и с какъв лекар трябва да се посъветвам, за да ми назначи някаква терапия например? Дайте съвет, какво бих могла да предприема, като оставим на страна естетиката, сколиозата започва все по-често да ми създава дискомфорт?

Re: Как да се отърва от гръбначно изкривяване?

23 Яну 2014, 16:17

Ако познаваш нуждите на тялото си лесно би се справила с това гръбначно изкривяване. Предполагам, както повечето хора няма от къде да имаш тази информация, следователно е добре да отидеш при ортопед и той ще те предпише лечение!

04 Дек 2014, 17:28

Оф, само като си представя тези тежки чанти които носят децата и голям човек би се изкривил! 5-6 кг, сигурно са малко! Не знам защо е нужно да се носят толкова бумаги, да имат комплект в училище, по който да работят, кошмарни истории са това, после децата били гърбави, какви да са?! :shock:

17 Дек 2014, 16:27

разбира се, след като раниците тежат колкото децата как да е друго положението! Не знам каква е тази глупост да се носят толкова тетрадки за домашна, за работ в клас, учебни, помагала и не знам си какво още, та той само един предмет тежи сигурно 2 кг! а като имат 6 часа какво става?!

17 Дек 2014, 16:29

Безумието е пълно с раниците на децата и аз съм съгласна, съгласна съм и с това, че е добре да се ходи на плуване точно по тази причина, първо, че децата, когато пишат в училище се изкривяват много и второ заради чантите!

17 Дек 2014, 16:41

Bambaa написа:Безумието е пълно с раниците на децата и аз съм съгласна, съгласна съм и с това, че е добре да се ходи на плуване точно по тази причина, първо, че децата, когато пишат в училище се изкривяват много и второ заради чантите!

Дали наистина плуването би компенсирало това натоварване/ :roll:

18 Дек 2014, 14:00

Като деца имаше профилактични прегледи на гръбнака, сега това има ли го? :roll:

19 Дек 2014, 11:29

Наистина все повече млади гърбави хора виждаме, не знам до кога ще продължава този тормоз над децата, чиновете не са удобни, раниците са ужасно тежки, какво още?
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5