Тук можете да зададете въпроси и да споделите мнение за проблемите с костите, мускулите и ставите.
15 Май 2015, 11:19
Mon_ton написа:Аз себе си искам да науча да ходя изправена, но хич не ми се получава, почти винаги се изгърбвам. Но се присещам да се изправям:)
Сещай се по-често и си направи задължителна поза, използвай ако трябва и раница на гърба, за да ти напомня да си държиш гърба изправен
15 Май 2015, 13:43
Slavena написа:И аз си мисля, че плуването ще ѝ помогне, пък и самочувствие ще добие, иначе на лекар наистина е хубаво да минете за всеки случай!

Плуването наистина е едно от нещата, които ще помогнат, но е добре да се замислиш и за корсет, ама може като минавате през доктора да подхвърлите идеята, за да ви насочи доколко подходящ е този избор
19 Май 2015, 15:03
Дали и аз да не се запиша на плуване, има ли стари плувци?
28 Мар 2017, 15:15
Май ме е хванала сколиоза, усещам са изкривена на ляво, а и обувките ми левите се деформират, сякаш стъпвам от външната им страна, изобщо .., положението не е розово.
Какви упражнения могат да помогнат да възстановя състоянието си, за да предотвратя влошаване и да се изправя, до колкото е възможно? Засега положението не е трагично, но определено е притеснително.
Някой от вас прави ли някакви упражнения, които са му помогнали за справяне с гръбначни проблеми?
30 Мар 2017, 15:23
Може да започнеш с йога и с разтягания вечер. Всякакви упражнения имащи за цел разпъване действат за правилното наместване на прешлените, а от там ще се и изправиш, но трябва постоянство.
30 Мар 2017, 15:53
Аз започнах с йога, преди години имах такива проблеми, от плоскостъпие се получи, цялата ми стойка беше крива, както и ти казваш.
Йогата адски много помага, просто не я подценявай.
Имаше и някои упражнения, които правих, които също ми помогнаха много. Като цяло лягаш по гръб и изпъваш единия крак, задържаш, после другия, или ги усукваш, лягаш на гръб, и левия крак минава върху десния задържаш и се оправяш.
Лягаш на корем и повдигаш горната част на тялото колкото можеш.
Пробвай, потърси йога и за проблеми с гърба ще намериш много клипове в ютуб.
30 Мар 2017, 19:53
пипилотка и аз съм така душата, бия на ляво, изкривен ми е гръбнака, обувките ги съсипвам исгински ужас и с тея килограми се притеснявам дали изобщо щ еуспея да се изправя! май и аз ще почвам йога, щом се казва, че помага. тя изобщо много извайва тялото и помага срещу всякакви такъв род болежки, да пробваме, а?
31 Мар 2017, 09:48
Явно ще трябва да започвам нещо такова, защото гърбът ми е в ужасно състояние.
01 Ное 2017, 11:25
Обикновените упражнения, които правихме като деца също вършат работа, каквото и да е да се прави правилно и да се прави редовно.
18 Май 2018, 12:46
Не е лесно да се оправят гръбначните изкривявания, трябва много сериозна рехабилитация, в домашни условия шансовете са почти минимални.