Тук можете да зададете въпроси и да споделите мнение за проблемите с костите, мускулите и ставите.
19 Май 2018, 10:20
наистина само рехабилитация би помогнала, защото хоата имат знанията и уменията. Иначе йогата в домашни условия би помогнала, ако всичко се прави редовно, а не днес един път и след седмица - месец пак веднъж.
07 Юни 2018, 18:39
Рехабилитацията при такива изкривявания най-добре да се случва под лекарско наблюдение, иначе едно, че няма да има ефект, второ, че може да се получи няоке прищипване при неправилното изпълнение.
05 Юли 2018, 16:28
Йогата помага много, за упражнения които са типични рехабилитаторски не мога да кажа, но йогата прави чудеса със стойката на човек, особено, ако по цял ден седиш, може да си съсипеш гръбнака
11 Юли 2018, 17:06
Според мен първо трябва да отидеш на лекар, а не сама да си постяваш диагнози и той да прицени точно от каква терапия се нуждаеш за да се подобри състоянието ти. Иначе Йогата е добро решение, чувал съм че и някои масажи помагат. По телевизията дава скоро точно такъв случай на жена, която имаше някакво изкривяване и единият и крак беше стнала видимо по-къс от другия и масажистът и прилагаше някакви специални техники и на финала като показаха пак краката си бяха равни. Не зная, за какво точно става въпрос, но според мен, ако човек поразпита все ще открие лек за болката си.
20 Авг 2018, 11:42
Посещението при лекар е задължително, ако положението е по-сложно, ама и изкзривяването често е заради плоскостъпие, тъй че е добре да се намери причината.
21 Авг 2018, 15:49
Трябва да се изясни степента на
сколиозата , вид градуси всичко, после се прави целенасочена програна. Тя може да включва йога упражнения, стречинк ит.н.
Според мен обаче голя полза има от упражнениятя с фитбал(тези големите фитнес топки) и седенето върхо тях също. Силови упражнения също зашото едната страна мускулите на гърба ще са слаби а от другата напрегна ти. Програмата трябжа да индивидуална за всеки пациент.
05 Яну 2019, 11:40
В темата за
гръбначни изкривявания на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани със сколиоза, кифоза, лордоза и различни отклонения в позицията на гръбначния стълб. Тук може да получите консултация и съвет, свързан със симптоми и лечение. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".
Гръбначните изкривявания са често срещан проблем, макар в голямата си част те на да не са същински, а по-скоро свързани с проблеми в стойката. Въпреки това е много важно особено в ранна детска и ученическа възраст проблемите да се открият навреме и по възможност да бъдат коригирани.
Сколиозата е изкривяване на гръбначния в странична посока, което ако е в по-значителна степен може да доведе до видима промяната на височината на раменете, промяна на позицията на таза, болки, нарушения в походката и други проблеми.
Кифозата и лордозата са изкривявания в предно-задна посока. Едно от най-честите проявления на кифоза е прегърбването, при което извивката на гръбначния стълб в гръдния отдел е по-голяма от нормалното. При лордоза се задълбочава извивката навътре, като това се случва в областта на шията и поясната област.
Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
22 Фев 2019, 16:09
Най-сигурното, за което се сещам е рехабилитация/ физиотерапия.
Също така - йога, фитбол, пилатес, както и плуване, доколкото знам.
30 Авг 2020, 00:10
Здравейте имам гръбначно изкривяване в торакалната област ясно се вижда асиметрията в рамената,имам болки и в врата,постоянно схващане в областта на раменете и плешките имам съмнения и за плоско стъпало и също така и главоболие