Правила на форума
Добави отговор

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

03 Авг 2017, 23:14

Аз съм Ваша пациентка, оперирахте ме преди години от хемороиди 3-4 степен, сега съм бременна в нач.на 9мес. и ми препоръчват да родя секцио заради тази операция, защото имало вероятност от нормалното раждане да ми се възпалят отново появилите се хемороиди и да се наложи повторна операция на тях. Вие като специалист кое бихте ми препоръчали? И възможно ли е след като имам отново хемороиди, дори и след секцио пак да се възпалят много?

Re: Как да излекуваме хемороидите вкъщи?

31 Авг 2017, 09:03

По принцип излекуване, без да се мине оперативно лечение няма. може да се стопират симптомите, да се намалят проблемите, но не и да се излекуваме. Но пак вкъщи нищо не може да помогне, има лекарства, които действат направо като удариш 2-3 хапчета, бързо и лесно, без да си слагат настъргани картофи в гащите. Евентуално може да се премине на някаква диета, която да помогне да се предотвратят разстройствата и запека, които най-много активират хемороидите.

05 Окт 2017, 12:52

Здравейте, от няколко дни имам проблеми с хемороидите, адски много са ми надути и болят, не мога да седя на едно мяст, пия детралекс вече 3 ти ден но без ефект. За 5 дни само веднъж съм ходил до тоалетната, направо е невъзможно от болка и подутост,правя си вани със смрадлика, които облекчават за малко, вечер мога да спя само, като пия немизил. Преди съм има леко кървене и много леко подуване, но не бях обърнал внимание. Какво да направя, за да изчезнат и нужна ли е операция ?

Re: Конския кестен избавят от електросмога и лекува хемороиди

06 Окт 2017, 12:13

Тези неща само за мазане ли са, защото ако са за пиене, нали конския кестен е забранен за консумация, макар че разбрах, че испанците го приготвяли по някакъв начин..

17 Ное 2017, 21:18

На 21 съм и имам проблем с ануса. При изхождане ме боли и накрая кърви.Много ме съмнява да не са хемороиди, тъй като преди това имах нещо като пъпка, а сега се закръгли на топче и като го стисна имам много лека болка. Стои точно до анала и при всяко напъване и след това усещам парене, но след 5, 10 мин. отминава. Кажете дали трябва да отида на проктолог или ако има начин така да се махне с мехлеми и добра хигиена ?

Може ли да има болка от външни хемороиди?

30 Ное 2017, 09:40

След колоноскопия е установено хемороиди външни ,поне така пише на епикризата въпреки че не се забелязва нищо външно,изписаха мехлем който се приготвя в аптека но няма ефект.Възможно ли е от външни хемороиди и то малки ги пише да има такива страшни болки? Може ли да не са видяли нещо друго при колоноскопията?

30 Ное 2017, 10:01

Здравейте! След колоноскопия са установени, въпреки че не се виждат,малки външни хемороиди.Изписан е мехлем който не действа.Въпроса ми е ми же ли да не е точна диагнозата или просто да не са видяли ако е имало нещо друго?От малки хемороиди възможно ли е такива болки които траят по 5-6 часа нсй малко след изхождане

08 Дек 2017, 00:57

Здравейте! От десетина дена забелязвам прясна кръв в изпражненията си, без болки. Преди две-три години пак бях в такава ситуация, но с болки. Тогава след преглед, един лекар каза, че имам вътрешни хемороиди, а друг - фисура. След продължително лечение с детралекс и медикаменти за мазане нещата отшумяха. Сега съм на диета с фибри, плодове и без алкохол, не си спомням физическо натоварване. От какво може да са се възпалили и какво лечение да предприема. На 25 години съм.

15 Дек 2017, 01:20

Здравейте, възможно ли е синът ми ( 7 год.към момента) да има хемороиди? Преди две години му се появяваше лилава подутина от ануса при дефекация. Ходихме по лекари, казаха че ще го израсте. Но сега подутините са няколко и една от тях е извън ануса. Много често детето има разстройство или кашави изпражнения. Предстои ни консултация с гастроентеролог. Моля за вашето мнение и за съвет.

16 Дек 2017, 12:45

Здравейте,
В понеделник претърпях операция на една фисура и 3 хемороида от 4-та степен по метода Милиган-Морган. Пия на ден по 2 аулина и 3 пъти по 30 капки течен аналгин. Сутрин и вечер правя туше с Дефламол след киснене по 15 мин в смрадлика. Пия по 2 лъжици течен парафин на ден, спазвам и диета за лесното облекчаване на тракта. Вчера падна един конец. Едва ходя на краката си, изхождането е толкова болезнено, че вия и рева от болка, а вече е 5-ти ден след операцията. Нормално ли е това и колко време още трябва да мине, за да стъпя на краката си? Нечовешки са мъките след такава операция...
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 32