Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Д-р Атанас Матев, Д-р Росен Тушев

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот Роза.Александрова » 04 Дек 2019, 22:44

Здравейте. От околко година имах обилно кървене при дефекация. Външно нищо не съм имала, след тоалетната от вътре излизаха някакви образувания, болка не съм имала, само дискомфорт. Август бях на доктор, огледа ануса на около 5,6см и каза вътрешни хемороиди. Изписа ми флебодия за два месеца, кървенето спря само седмица след започването... От както ги спрях хапчетата обаче, пак има кървене, но не всеки път, от около 2 седмици усещам като боцкане с игли в ануса и сърбеж, който се появява предимно вечер, мазах се с какви ли не мехлеми (долопрокт, проктогивенол и др) и свщички долопрокт но като че ли не се повлиява. Чух за антифлегмин, но ме е страх да го ползвам, какво мислите? Много съм притиснена, типично ли е това за хемороидите, или е нещо друго, което доктора е пропуснал? Дали да посетя отново доктор, или съм раздразнила с нещо хемороидите.. Страх ме е да не е рак на ануса? На 27 години съм, не съм фамилно обременена, но на 23г ми откриха ЧПВ, имах кондиломи, четох в Интернет, че рака на ануса има връзка с този вирус. Тогава не обърнах особено внимание, но помня че гинеколога ми прави тест и каза че не е от рисковите типове. Според вас имам ли причина за притиснение, след като са ми казали, че са вътрешни хемороиди и типично ли е за тях да се появи боцкане и сърбеж? Какво бихте ли препоръчали (лекарства) Дали да предприема операция за премахване? Много съм притиснена, моля ви за съвет!
Роза.Александрова
 
Мнения: 11
Регистриран на: 04 Дек 2019, 22:27

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот Роза.Александрова » 05 Дек 2019, 02:44

Забравих да спомена, че също така усещам като пулсация отвътре, това случва ли се при хемороидите? Как мога да се свържа с вас и да запазя час? Ако наистина са хемороиди възможно ли е премахването да стане в деня на прегледа, понеже съм доста далеч от Стара Загора, като разбира се направя прочистване предния ден?
Роза.Александрова
 
Мнения: 11
Регистриран на: 04 Дек 2019, 22:27

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот Роза.Александрова » 05 Дек 2019, 03:33

Здравейте отново др Матев! Отитах се да си разтворя ануса за да огледам понеже съм много притеснена. Лигавицат навътре е доста зачервена и има подутини и най-вероятно хемороиди, като разтворих започна да тече кръв на капки, а преди беше само при изхождане, усещам като боцкане и пулсиране, типично ли е това за вътрешни хемороиди. Досега не съм усещала друго, освен че кървях при дефекация. Бях на преглед август и казаха, че са хемороиди вътрешни, пих флебодия два месеца и кървенето беше спряло, сега пак се завърна.. Дали е нещо по-сериозно? Преди години съм имала кондиломи, които изгориха, според доктора ЧПВ при мен не е от рисковите типове.. Но сега много се притеснявам да не е рак? Какво мислите? Моля отговорете ми, много ме е страх. На 27год. съм имам 1 раждане със секцио преди 3г. Ще запиша скоро час при вас, но моля ви до тогава ми дайте някакво мнение според описаните симптоми, имам ли място за тревога? Да ви пратя ли снимка за да видите?
Роза.Александрова
 
Мнения: 11
Регистриран на: 04 Дек 2019, 22:27

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот Dr Atanas Matev » 05 Дек 2019, 11:09

Роза.Александрова написа:Здравейте отново др Матев! Отитах се да си разтворя ануса за да огледам понеже съм много притеснена. Лигавицат навътре е доста зачервена и има подутини и най-вероятно хемороиди, като разтворих започна да тече кръв на капки, а преди беше само при изхождане, усещам като боцкане и пулсиране, типично ли е това за вътрешни хемороиди. Досега не съм усещала друго, освен че кървях при дефекация. Бях на преглед август и казаха, че са хемороиди вътрешни, пих флебодия два месеца и кървенето беше спряло, сега пак се завърна.. Дали е нещо по-сериозно? Преди години съм имала кондиломи, които изгориха, според доктора ЧПВ при мен не е от рисковите типове.. Но сега много се притеснявам да не е рак? Какво мислите? Моля отговорете ми, много ме е страх. На 27год. съм имам 1 раждане със секцио преди 3г. Ще запиша скоро час при вас, но моля ви до тогава ми дайте някакво мнение според описаните симптоми, имам ли място за тревога? Да ви пратя ли снимка за да видите?


Здравейте, по-скоро имате анална фисура освен хемороидите. Не е рак. Заповядайте за преглед!
Др. Матев-проктолог http://www.hemoroidi.bg
Аватар
Dr Atanas Matev
 
Мнения: 575
Регистриран на: 07 Апр 2011, 16:47

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот Роза.Александрова » 05 Дек 2019, 14:43

Благодаря ви за бързия отговор! Имам още едно питане, при съмнение за фисура и описаните симптоми мига ли да мажа с антифлегмин, понеже не усещам подобрение от долопрокт, проктогивенол и подобни? Също така да попитам като дойда на преглед веднага ли може да се извършва необходимата манипулация, или е нужно два пъти да идвам? Предпочитам мотода с поставяне на пристягащи пръстени за хемороидите, дали ще е подходящо? Станах май досадна с въпроси, но съм много притеснена и съм от далеч, и като предприема пътуване до Стара Загора да знам как става и ориентировачни цени за да се подготвя, не че ми е от значение цената стига да се отърва от това бреме, но все пак да знам да се подговя...
Роза.Александрова
 
Мнения: 11
Регистриран на: 04 Дек 2019, 22:27

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот Dr Atanas Matev » 06 Дек 2019, 16:02

Роза.Александрова написа:Благодаря ви за бързия отговор! Имам още едно питане, при съмнение за фисура и описаните симптоми мига ли да мажа с антифлегмин, понеже не усещам подобрение от долопрокт, проктогивенол и подобни? Също така да попитам като дойда на преглед веднага ли може да се извършва необходимата манипулация, или е нужно два пъти да идвам? Предпочитам мотода с поставяне на пристягащи пръстени за хемороидите, дали ще е подходящо? Станах май досадна с въпроси, но съм много притеснена и съм от далеч, и като предприема пътуване до Стара Загора да знам как става и ориентировачни цени за да се подготвя, не че ми е от значение цената стига да се отърва от това бреме, но все пак да знам да се подговя...По принцип идвате веднъж и забравяте, но не искам да Ви давам напразни надежди. Цени има на сайта www.hemoroidi.bg Не сте за метода с пристягащи пръстени, който също практикувам.
Др. Матев-проктолог http://www.hemoroidi.bg
Аватар
Dr Atanas Matev
 
Мнения: 575
Регистриран на: 07 Апр 2011, 16:47

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот Роза.Александрова » 07 Дек 2019, 02:08

Напразни надежди означава, че не могат да се излекуват ли, или не става с този метод? Кой метод е подходящ? Попринцип и 2 пъти и 3 да дойда не е проблем, само да знам че можете да ги махнете... Понеже четох отзиви в Интернет, че са ходили при вас и от първия път нещата са оправени. Ще се обадя за да запазя час...
Роза.Александрова
 
Мнения: 11
Регистриран на: 04 Дек 2019, 22:27

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот alana9 » 24 Мар 2020, 15:14

Здравейте, доктор Матев! Предвид случващото се вмомента, реших да Ви пиша тук, иначе щях да дойда на преглед. Оперирахте ме преди месец за външни хемороиди и вмомента нямам болки и проблеми, но пак има нещо набъбнало отвън до ануса, което както е много малко, после може да стане по-голямо, но не ме боли. Възможно ли е пак да е външен хемороид?
alana9
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Мар 2020, 15:11

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот moonlightbae92 » 25 Мар 2020, 03:39

Здравейте, момиче на 15 съм и имам хемороиди от 2 години.Винаги ме е било срам да споделя с родителите си и все още ме е. Затова реших да пиша тук. Нямам кървене, дори не са възпалени, само след дефекация, та въпроса ми е, може ли да ми кажете някое мехлемче и дали ще изчезнат само с мехлем. Мазала съм се с крем ,,Хеморрел", но той просто успокоява хемороиди не ги лекува. Благодаря предварително!
moonlightbae92
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Мар 2020, 03:32

Re: Хемороиди - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот Milenium86 » 03 Апр 2020, 00:21

Здравейте, искам да споделя своя проблем и се надявам с получа помощ. На 30 год съм раждала нормално, още по време на бременността имах проблем с ходенето до тоалетната, но проблема се задълбочи. И сега четири години по късно имам външни хемороиди, които по едно време боляха и имаше кръв като много се раздразнят, но сега след всяко ходене до тоалетната мажа с какви ли не мехлеми и не боли и намаляват, но искам да изчезнат. Въпроса ми е само оперативно ли, и докога няма ли пак да се появят
Milenium86
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Юли 2018, 17:33

ПредишнаСледваща

Назад към Хемороиди - болести на ануса

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта