В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с инфекциозни и паразитни болести, да споделяте мнения и да получите съвет.
Добави отговор

Re: ТЕСТ ЗА СПИН - РЕТРО ЧЕК ХИВ бърз скрининг тест касета

29 Ное 2011, 17:17

колко време след контакт може да се направи теста?

29 Дек 2011, 11:50

Не знам дали отговор месец по-късно ще ти е от полза, но доколкото си спомням, трябва да са минали 12 седмици поне.

Re: СПИН

29 Фев 2012, 19:09

Здравейте, искам да попитам за тест Елайза на 40 ден достоверен ли е :) благодаря предварително

13 Мар 2012, 16:13

Аз си закупих теста и отидох с него при личната лекарка. Каза ми следващият път, когато реша да се изследвам за ХИВ, просто да отида при нея, да ми даде талон за вземане на кръв, вместо да се набутвам 30лв. за подобни неща. Все пак ХИВ изследване правят на доста места, на някои дори и безплатно.

17 Мар 2012, 13:41

blabla написа:Здравейте, искам да попитам за тест Елайза на 40 ден достоверен ли е :) благодаря предварително

Да си призная честно, нищо не ми говори този тест, но защо не се направиш стандартния СПИН тест, който се прави в специализираните кабинети в цялата страна.

11 Апр 2012, 11:40

The_The_Ramone написа:Интересно ми е, дали има публична статистика за заболелите от СПИН заради лекарска немарливост/лоша хигиена?

Здравей, The_The_Ramone.
Всяка година в България се увеличава броят на заразените с вируса на СПИН!
Според последната статистика регистрирани са 1 438 серопозитивни, но практиката показва, че са поне 4 пъти повече.
Около 95 % от заразените не отиват до аптеките за да се възползват от безплатните лекарства и по този начин запазват тайната си.
От 1996 година насам не е регистриран нито един случай на инфектиране с Хив-вируса при медицинска манипулация.

11 Апр 2012, 12:21

blabla написа:Здравейте, искам да попитам за тест Елайза на 40 ден достоверен ли е :) благодаря предварително

Здравейте, blabla.
ELISA-test е метод за първично тестиране, който се използва най-често и е широко приложен в диагностиката на вируса на СПИН. Положителният резултат не доказва, че лицето е болно от СПИН, а е Хив-позитивно (вирусоносител, серопозитивен).
Около 3% са с фалшивоположителни резултати, които се дължат на кръстосана реактивност (чувствителност).
В същото време отрицателния ELISE-test не може да опровергае диагнозата "СПИН".
Надявам се, че съм Ви била полезна.

11 Апр 2012, 12:28

Dr Olga Vasileva написа:

Здравейте, blabla.
ELISA-test е метод за първично тестиране, който се използва най-често и е широко приложен в диагностиката на вируса на СПИН. Положителният резултат не доказва, че лицето е болно от СПИН, а е Хив-позитивно (вирусоносител, серопозитивен).
Около 3% са с фалшивоположителни резултати, които се дължат на кръстосана реактивност (чувствителност).
В същото време отрицателния ELISE-test не може да опровергае диагнозата "СПИН".
Ако се съмнявате, че сте се инфектирали с вируса, се препоръчва да се направят изследвания на 3-та седмица (като е при Вас), 3 и 6 месец.
Надявам се, че съм Ви била полезна.

11 Апр 2012, 12:43

Bella написа:

Да си призная честно, нищо не ми говори този тест, но защо не се направиш стандартния СПИН тест, който се прави в специализираните кабинети в цялата страна.

Здравейте, Bella.
ELISA-test се използва най-често в диагностицирането на вирусоносители. При наличие на 2 положителни ELISA-test се прилага Western blot test за потвърждаване на инфекцията.
Най-съвременният метод за определяне на Хив-вируса е верижна полимеразна реакция (PSR), но той се прави много по-рядко.

01 Май 2012, 13:35

Може ли някои да сподели ако има информация или вещите "медицински" лица във форума как стои въпроса с лекуването на коварната болест какви методи са измислени до колко са ефективни има ли изобщо начин да се излекува човек от спин. Ако има колко е успеваемостта в проценти. Колко е средният живот на човек носещ болеста. Също ако някои има становище по това от къде се взе този бич възпиращ голяма част от разумно мислещите хора от ... да го наречем забавление. Според мен е изкуствено създадена с цел облага от лекарство обаче това лекарство защо не го пускат още... колко още трябва да се разболеят ... С една дума дайте нещо интересно, полу истина полу надежда.... Иначе пълна информация за заболяването тук
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ... 13