Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Яжте синьо сирене за дълголетие

15 Яну 2015, 16:16

Синьото сирене го ям само с броколи, в други рецепти не съм го опитвала и в едни сиренови топки :)

19 Яну 2015, 14:41

Обожавам го, не знаех, че е толкова полезно и би ни помогнало да доживеем дълбока старост, но въпросът тук е - от къде истинско синьо сирене? :roll:

26 Яну 2015, 13:57

Изобщо не го харесвам, миризливо и гадно, чудя се как може да го ядете? Та то е развалено! :evil:

26 Яну 2015, 15:05

При мен е много странно, защото почти не обичам обикновено българско сирене, много рядко ям, но за синьо сирене умирам. :)

26 Яну 2015, 15:26

Tinki написа:При мен е много странно, защото почти не обичам обикновено българско сирене, много рядко ям, но за синьо сирене умирам. :)

Е те нямат нищо общо саламуреното сирене и синьото сирене, изобщо другия вид сирена. По-скоро нашето саламурено сирене няма нищо общо със сирената по света, там всички наподобяват повече нашия кашкавал. :)

Кои са храните, които ни правят столетници според вас?

30 Яну 2015, 14:35

Не се надявам да доживея 100 години, особено като си познавам начина на живот и това, с което ме е дарила природата като генетичен материал. :idea: :mrgreen:
Все пак всеки има своите тайни надежди, че ще може да живее дълго, за да се радва на децата си, на внуци, че и на правнуци.

Предполагам храненето е важна част в плана да станеш столетник, но кои са храните според вас, които ни дават тази възможност :roll: Нелека е задачата да се храниш постоянно здравословно и с чисти храни, не само, че не е лесно, ами е и направо лукс да ядеш чиста храна :idea:
Garlic.JPG
Garlic.JPG (14.3 KiB) Прегледано 2845 пъти

Вадя си изводи от прочетеното в много сайтове, че тези двете - зехтин и чесън са в основата на това да те направят столетник, надявам се, че бихте могли да потвърдите :idea: но в днешния забързан свят как бихме могли да се храним достатъчно качествено, за да бъдем столетници един ден, а кои са храните, с които можем да го постигнем :roll:

Re: Кои са храните, които ни правят столетници според вас?

30 Яну 2015, 14:44

Това си е класиката, иначе суровите плодове и зеленчуци ти дават по-големи шансове да доживееш не съвсем до 100, но пак близкло, но е редно да се отгледани от комшийката на село или нещо от този сорт, иначе тези парниковите не действат :idea: :D А какво му е толкова трудното взимаш си на работа една кутия с изчистени моркови, измити ябълки, семена, ако ти е възможно да ядеш и ето ти здравословен обяд, даже се и слабее от него :D ;)

30 Яну 2015, 18:52

АМи семената май и ядките са от супер храните, меда, зехтина, чесъна, джинджифила. :)

30 Яну 2015, 19:33

СЪс сигурност не са нито белия хляб, нито саламите, нито маргарина, нито чипса. Да, най-вкусното, нали? :mrgreen:

04 Фев 2015, 14:03

Няма такива храни, всичко е до късмет си мисля аз или го имаш, или го нямаш :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7