В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с болести на ушите, носа и гърлото (УНГ), да споделяте мнения и да получите съвет.
09 Яну 2019, 20:16
Иван.Петров написа:Здравейте!
Боледувам много често от синузит и възпалено гърло.Никога не минават без антибиотик.Може ли да ми препоръчате нещо за стимулиране на имунитета в гърлото и носа?
Благодаря предварително!
Здравейте, Иван.Петров!
Предлагаме голямо разнообразие от продукти, стимулиращи имунната система и показани при чести заболявания на горни дихателни пътища, например:
РЕСПИГАРД капс. * 10БИОЗИН ОРАЛ спрей 30 мл.БИОЗИН табл. 400 мг. * 30ИМУНОТРОФИНА течност 200 мл.ФАРИНОСТИМ табл. * 40ИМУНОБОР БРОНХО капс. * 30ТОНЗИЛИК сироп 200 мл.САМБУКУС сироп 120 мл. NATURE`S WAYПРОПС ИМУНО СИРОП 100 мл.ГЪРЛО И СИНУСИ капсули * 15 УЕБЪР НАТУРАЛСПълният списък с предлаганите от нас продукти може да разгледате тук:
Хранителни добавки за имунитет при възрастниС уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
09 Яну 2019, 22:03
maria.bojinova написа:Имам алергичен ринит и полипи в носа,изписаха ми нео-ринактив-назален спрей,но го няма в аптечната мрежа,може ли да ми препоръчате заместител,освен това нямам обоняние и само ампула флостерон ме отпушва,благодаря!
Здравейте, maria.bojinova!
Към този момент не се предлага аналогичен назален спрей със същата активна съставка.
Консултирайте се с лекуващия си лекар за подходящ във Вашия случай заместител.
С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
04 Фев 2019, 00:02
Здравейте,
на 30 години съм и от около 10тина години страдам от доста силно мигренозно главоболие. Болките са концентрирани в очните ябълки и когато са в пика си са съпроводени от гадене и повръщане. Правих си преди години ЯМР, но не откриха причина, прегледа на очите няколко пъти показа перфектни резултати включително и очното налягане. Наскоро случайно открихме два големи гранулома в коста на горната челюст под синусите. Оперирах се, за да се изчистят. Възможно е това да е първоизточника. Но дали мога да очаквам ако това е била причината кризите да отшумеят или ще се наложи да лекувам допълнително за изчистване на синусите?
04 Фев 2019, 15:07
Здравейте, след направена рентгенова снимка се потвърди подозрението, че имам синузит. И по-точно пансинуит. Болката беше ужасна, всеки, който е имал синузит знае за какво става дума.
Искам да попитам дали има начин да се предпазя от повторно разболяване и възпаление? Чувала съм, че синузитът често повтаря и потретва, а после може да се превърне в хроничен. Какви превантивни мерки мога да взимам?
Благодаря предварително!
06 Фев 2019, 18:41
Fury написа:Здравейте, след направена рентгенова снимка се потвърди подозрението, че имам синузит. И по-точно пансинуит. Болката беше ужасна, всеки, който е имал синузит знае за какво става дума.
Искам да попитам дали има начин да се предпазя от повторно разболяване и възпаление? Чувала съм, че синузитът често повтаря и потретва, а после може да се превърне в хроничен. Какви превантивни мерки мога да взимам?
Благодаря предварително!
Здравейте Fury!
Зависи от произхода на риносинузита. Бактериален,одонтогенен,вирусен или алергичен.
Има ли промени в лигавицата на носа или изкривена носна преграда?
Превенцията е в основавта на произхода.
Може да използвате назален душ с хипертоничен или изотоничен солев разтвор, укрепвайте имуната си система.
Поздрави!
25 Юли 2019, 08:25
Здравейте, от известно време усещам тежест и дискомфорт в левия максиларен синус. Сякаш напипвам и нещо като уплътнение или подутина. Специалист УНГ ли трябва да посетя?
Какви изследвания ще препоръчате?
Много ми е притеснено да не се окаже нещо сериозно. Моля за съвет и насока.
Поздрави!
25 Юли 2019, 14:30
Здравейте!
Трябва да се обърнете към стоматолог и УНГ специалист.
Да се направи рентгенография на околоносните синуси по приценка на специалиста.
Поздрави и лек ден!
14 Авг 2019, 08:55
Здравейте докторе, на 37 години съм, от близо 4 месеца се появи един проблем , който е свързан със запушване на носа(по-скоро едната ноздра) най-изразяващ се след ставане от сън, съответно, която ноздра е запушена и ухото от същата страна също е запушено. През деня се оправя, като понякога се премества запушването в другата ноздра и пак ухото се запушва. Един ден като си чистих ухото с клечка за уши и бръкнах малко по-навътре и го нараних и самото ухо се запуши и си остана запушено през целия ден, докато не посетих специалист по УНГ , който ми изчисти ухото с дезинфектант и взе секрет, който го предадох в лаборатория. Установиха бактерията "клебсиела" и гъбичката "кандида". Доктора ми изписа Макситрол, който си го капах и в ушите и в носа, на вторичния преглед той каза, че уж се е било изчистило всичко. Отидох да дам втори път секрет от ушите, като този път лаборантката ми нарани другото ухо и то кръвна доста. От резултатите няма видими бактерии (ПОСЯВКИТЕ ОСТАНАХА СТЕРИЛНИ), това беше резултата, но носа ми продължава да се запушва от време на време и ушите, като понякога дори се усеща като налягане в главата. Нямам главоболия в слепоочията(понякога имам в тила, но не винаги), но е дразнещо това налягане, като стягане е. Преди месец започна да ми тече и кръв от едната ноздра при напъване особено или при издухване на носа. Аз преди много години имах слаби капиляри и си текваше дори и когато спях и сутринта по възглавницата имаше следи от кръв, не знам дали пак не са се активизирали, когато се образува изсъхнал секрет и като искам да го махна и шурва кръв. Някакво мнение да ми кажете или дали сте се сблъсквали с такъв проблем ще Ви бъда благодарен. Хубав ден Ви пожелавам.
15 Авг 2019, 15:14
Здравейте!
Проблемът Ви възможно да идва от състоянито на лигавицата на носа.
Запушването на носа може да бъде предизвикано от много причини--девиация на носната преграда,хипертрофия на лигавицата на носа,кардиологични и ендокрини проблеми.
Причината на кръвоизливите(епистаксис) от носа също така възможно да е причинен от изсъхване на лигавицата и образуване на корички,които при издухване да травмират лигавицата.
При риноскопия може да разбере причината на това състояние и да се назначи терапия.
Поздрави и лек и успешен ден!!
22 Сеп 2019, 09:54
Здравейте ! Преди около 4 години претърпях операция заради счупване на носа, която трябваше да поправи пораженията, но за жалост от тогава насам не мога да дишам нормално през носа. През цялото време има частично запушване, което затруднява много моето дишане. Лятото ми е доста трудно да дишам в топлите дни със запушен нос и съответно зимата или през по-студените дни се запушва също и е изключително неприятно. Единствените капки за нос, които ми помагат са Ксилометалозил, но аз съм наясно, че не мога да ги ползвам системно, защото са изключително вредни. След известно време смятам да отида на специалист, който съответно ще ми насрочи операция за оперативно чупене и наместване, доколкото ми е известно, понеже и преди съм ходил при специалист. Въпросът ми е дали можете да ми препоръчате някакъв друг метод, който да работи за отпушването на носа в моя случай или някакви други по-безобидни капки, които да имат подобен ефект, докато се подложа на въпросната операция ?