Инфекции, предавани с кърлежи - Лаймска болест, марсилска треска

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с инфекциозни и паразитни болести, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси за лечение на вирусна или бактериална инфекция и чревни паразити.

Инфекции, предавани с кърлежи - Лаймска болест, марсилска треска

Мнениеот FramarLekari » 10 Яну 2019, 10:26

В тема Инфекции, предавани с кърлежи - Лаймска болест, марсилска треска на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с различните заболявания, развиващи се след ухапване от кърлежи. Тук може да получите консултация и съвет за превенция, клинична картина, диагностика и лечение на инфекции, предавани от кърлежи. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Заразяването на човек при кърлежово-преносимите заболявания става чрез ухапване от инфектиран кърлеж, по-рядко чрез смачкване с пръсти и попадане на съдържимото на кърлежа през конюнктивата. За предаване на инфекцията са необходими средно 1-2 дни, поради което ранното премахване на кърлежа е най-добрата профилактика.

Инфекциите, предавани при ухапване от кърлежи, включват лаймска болест, марсилска треска, Кримска-Конго хеморагична треска, хеморагична треска с бъбречен синдром, Ку-треска, кърлежов енцефалит.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1623
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Назад към Инфекциозни и паразитни болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта