Д-р Искрен Станилов - ветеринарна медицина

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Re: Д-р Искрен Станилов - ветеринарна медицина

Мнениеот Светлин.Теодоров » 19 Май 2016, 17:57

Здравейте,
Интересува ме има ли препаратът nexgard spectra действие срещу кучешка тения ?
Благодаря.
Светлин.Теодоров
 
Мнения: 3
Регистриран на: 19 Май 2016, 17:47

Re: Д-р Искрен Станилов - ветеринарна медицина

Мнениеот Dr Iskren Stanilov » 20 Май 2016, 16:53

Светлин.Теодоров написа:Здравейте,
Интересува ме има ли препаратът nexgard spectra действие срещу кучешка тения ?
Благодаря.


Здравейте г-н Теодоров. Целта на forum.framar.bg е да осигури трудно достъпна информация относно ветеринарната медицина или казано по друг начин безплатна консултация. Framar.bg не предлага Ветеринарно Медицински Продукти - ВМП, но аз като ветеринарен лекар мога да ви насоча, ако желаете. За допълнителна информация относно цени и доставка, моля свържете се с мен на тел. 0888512397.

Надявам се, че съм бил полезен, не се колебайте да се свържете отново с мен.
С поздрав,
Д-р Искрен Станилов

За контакти: Справочник Фрамар.
Аватар
Dr Iskren Stanilov
 
Мнения: 99
Регистриран на: 21 Сеп 2011, 11:30

Re: Д-р Искрен Станилов - ветеринарна медицина

Мнениеот Mariangela » 28 Май 2016, 18:39

Здравейте, д-р Станилов и ви благодаря за полезната информация. Да, не е кастриран моя котарак, мислех си, че това е против природата на животните, както и ваксинациите..Медикаментите, които препоръчвате , предполагам се взимат при нужда, тоест очаквани събития и промени в живота на котките, а не постоянно? Благодаря още веднъж и всичко най -добро!(Засега котан си е предишния сладур, без помен от раздразнителност, а скоро имах и гости..)

Мариана
Mariangela
 
Мнения: 3
Регистриран на: 07 Май 2016, 11:29

Re: Д-р Искрен Станилов - ветеринарна медицина

Мнениеот Vessy_95 » 29 Май 2016, 00:40

Здравейте, исках да Ви попитам относно моята котка, тя е на 5 години и мисля, че нослето и е запушено. Вода пие сама, но не иска да яде, един ден яде на другия не иска. Чудех се дали е от носа и дали има лечение, което да не включва антибиотици. Четох че сокът от варено цвекло помагало, но немога да намеря информация дали някой го е изпробвал?
Vessy_95
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Май 2016, 00:38

Re: Д-р Искрен Станилов - ветеринарна медицина

Мнениеот Dr Iskren Stanilov » 31 Май 2016, 20:46

Mariangela написа:Здравейте, д-р Станилов и ви благодаря за полезната информация. Да, не е кастриран моя котарак, мислех си, че това е против природата на животните, както и ваксинациите..Медикаментите, които препоръчвате , предполагам се взимат при нужда, тоест очаквани събития и промени в живота на котките, а не постоянно? Благодаря още веднъж и всичко най -добро!(Засега котан си е предишния сладур, без помен от раздразнителност, а скоро имах и гости..)

Мариана


:goodpost:
С поздрав,
Д-р Искрен Станилов

За контакти: Справочник Фрамар.
Аватар
Dr Iskren Stanilov
 
Мнения: 99
Регистриран на: 21 Сеп 2011, 11:30

Re: Д-р Искрен Станилов - ветеринарна медицина

Мнениеот Dr Iskren Stanilov » 31 Май 2016, 20:55

Vessy_95 написа:Здравейте, исках да Ви попитам относно моята котка, тя е на 5 години и мисля, че нослето и е запушено. Вода пие сама, но не иска да яде, един ден яде на другия не иска. Чудех се дали е от носа и дали има лечение, което да не включва антибиотици. Четох че сокът от варено цвекло помагало, но немога да намеря информация дали някой го е изпробвал?


Здравейте, Vessy_95

За мен е удоволствие да бъда полезен с каквото мога, но се опасявам, че няма да мога да бъда много полезен в случая. Червеното цвекло не би попречило, а до колко ще помогне зависи от същински проблем. Ако котката ви е порода с брахицефален синдром, това може да бъде само по себе си причина, но има и много други възможности. За да мога да се ориентирам по -добре към вашия любимец ще ми е нужна повечко информация. Моля не се колебаите да се свържете с мен на посочения телефон.
С поздрав,
Д-р Искрен Станилов

За контакти: Справочник Фрамар.
Аватар
Dr Iskren Stanilov
 
Мнения: 99
Регистриран на: 21 Сеп 2011, 11:30

Re: Д-р Искрен Станилов - ветеринарна медицина

Мнениеот Coikova » 03 Юли 2016, 00:24

Здравейте, д-р Станилов!Искам, ако възможно да си дадете професионалното мнение относно моя проблем. Имам женска котка,която е на възраст 7-8 години,никога не е раждала, не е приемала никакви лекарства против разгонване и стои само в къщи. От началото на годината започнаха обаче проблемите. :( Съвсем случайно като я гушнах напипах някакво топче (беше малко). След около месец то порасна.Веднага отидохме на лекар. Оказа се най-лошото-ТУМОР НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА!Веднага насрочихме дата за операция.Направихме първо кръвни изследвания и снимка на бял дроб (за евентуални разсейки).Нямаше разсейки в дроба.Отстранихме топчето,но се оказало че има метастази в лимфния възел,поради което и него са махнали!Махнахме конците и сякаш всичко беше ок.След 2-3 седмици отиваме на контролен преглед и да насрочим дата за кастрация (така ни посъветва лекаря),НО оказа се че на мястото на отстранената жлеза има още някакви топчета. :( Лекаря каза по време на кастрацията ще отворим и тази операция,за да видим какво е това и да сме сигурни (оказаха се конци,които не са се разградили).И така се прибрахме в къщи спокойни че вече сме здрави. Но явно не е било така! :((((( След около месец започнах да напипвам нови топчета (кои по-малки ,кои по-големи),но много и по цялият корем.Днес отидохме на преглед и се оказа,че това са нови туморни образования.Но този път нямаше надежда. ;((((( Имахме 2 варианта: 1- да направим нови 2 операции за отстраняване на двете редици млечни жлези или да я оставя така докато изкара и да се преспи. Като лекарят не дава никаква гаранция,че след евентуална нова операция,котката ще се оправи и ще живее! Изправена съм пред една страшна дилема,не знам какво да направя така че да бъде най-добре за нея.Искам да живее,но ако тази операция ще бъде безсмислена защо само да мъча животинката?! Предлагат ми да слагме инжекцич КАТРАПС или ТЕРАНЕКРОН за потискане на туморите...... Нищо не знам за тези лекарства,какво е вашето мнение за тях и ще ми помогнат ли в моя случай? ;((((((( БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Coikova
 
Мнения: 7
Регистриран на: 02 Юли 2016, 21:02

Re: Д-р Искрен Станилов - ветеринарна медицина

Мнениеот Dr Iskren Stanilov » 05 Юли 2016, 00:46

Coikova написа:Здравейте, д-р Станилов!Искам, ако възможно да си дадете професионалното мнение относно моя проблем. Имам женска котка,която е на възраст 7-8 години,никога не е раждала, не е приемала никакви лекарства против разгонване и стои само в къщи. От началото на годината започнаха обаче проблемите. :( Съвсем случайно като я гушнах напипах някакво топче (беше малко). След около месец то порасна.Веднага отидохме на лекар. Оказа се най-лошото-ТУМОР НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА!Веднага насрочихме дата за операция.Направихме първо кръвни изследвания и снимка на бял дроб (за евентуални разсейки).Нямаше разсейки в дроба.Отстранихме топчето,но се оказало че има метастази в лимфния възел,поради което и него са махнали!Махнахме конците и сякаш всичко беше ок.След 2-3 седмици отиваме на контролен преглед и да насрочим дата за кастрация (така ни посъветва лекаря),НО оказа се че на мястото на отстранената жлеза има още някакви топчета. :( Лекаря каза по време на кастрацията ще отворим и тази операция,за да видим какво е това и да сме сигурни (оказаха се конци,които не са се разградили).И така се прибрахме в къщи спокойни че вече сме здрави. Но явно не е било така! :((((( След около месец започнах да напипвам нови топчета (кои по-малки ,кои по-големи),но много и по цялият корем.Днес отидохме на преглед и се оказа,че това са нови туморни образования.Но този път нямаше надежда. ;((((( Имахме 2 варианта: 1- да направим нови 2 операции за отстраняване на двете редици млечни жлези или да я оставя така докато изкара и да се преспи. Като лекарят не дава никаква гаранция,че след евентуална нова операция,котката ще се оправи и ще живее! Изправена съм пред една страшна дилема,не знам какво да направя така че да бъде най-добре за нея.Искам да живее,но ако тази операция ще бъде безсмислена защо само да мъча животинката?! Предлагат ми да слагме инжекцич КАТРАПС или ТЕРАНЕКРОН за потискане на туморите...... Нищо не знам за тези лекарства,какво е вашето мнение за тях и ще ми помогнат ли в моя случай? ;((((((( БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!Много често, стопаните изпадаме в такава дилема и тогава е редно да се доверим на страничен човек на когото може да имаме доверие, а защо това да не бъде вашия ветеринар. Вярвам, че колегата ще ви запознае с рисковете на ситуацията и ще ви помогне заедно да вземете най – доброто решение за вашата писана, дали или тази операция ще бъде смислена или не и какво трябва да се предприеме като медикаментозно лечение. Приветствам идеята за тоталната мастектомия. Дори и на 7-8 годишна котка, което е напреднала възраст за животното. Направете подробни изледвания и ако общото състояние позволява оперативна намеса, това е е вариант. За съжаление, дори и днес трудно може да се даде гаранция в това състояние, но може да се посочи процент на успеваемост.

Катрапс - http://www.spartakhadjiev.com/
Не съм работил с този продукт и нямам лични впечатления. Все пак оставам на разположение за разяснения относно имунологичните процеси.
ТЕРАНЕКРОН - http://www.sito92.com/en/file_operations/425
Хомеопатичен ветеринарномедицински продукт, Tarantula cubensis D3 (1:100) е препарат от който имам лични впечатления и смятам, че при правилната употреба може да бъде полезен.
За други въпроси относно лекарствата,риска за операцията или други, не се колебайте да пишете или да се свържете с мен на посочения телефон в контакти. Ще се радвам да ви помогна за второ мнение.
С поздрав,
Д-р Искрен Станилов

За контакти: Справочник Фрамар.
Аватар
Dr Iskren Stanilov
 
Мнения: 99
Регистриран на: 21 Сеп 2011, 11:30

Re: Д-р Искрен Станилов - ветеринарна медицина

Мнениеот Coikova » 05 Юли 2016, 15:48

Бях при един лекар и той ми даде лекарството ПРЕВИКОКС 227 мг.Каза да се дава по 0,5 мг дневна доза,докато дойде време за операциите (дори и след тях пак да продължим лечението с този продукт). Но аз изпитвам ужас,защото не знам дали няма да има някаква обратна реакция и все още не съм и го дала. :( Как влияе,има ли странични реакции (какви) и най-вече дава ли резултат. МОЛЯ, ДАЙТЕ СИ ПРОФЕСИОНАЛНОТО МНЕНИЕ.
Coikova
 
Мнения: 7
Регистриран на: 02 Юли 2016, 21:02

Re: Д-р Искрен Станилов - ветеринарна медицина

Мнениеот Dr Iskren Stanilov » 06 Юли 2016, 02:22

Coikova написа:Бях при един лекар и той ми даде лекарството ПРЕВИКОКС 227 мг.Каза да се дава по 0,5 мг дневна доза,докато дойде време за операциите (дори и след тях пак да продължим лечението с този продукт). Но аз изпитвам ужас,защото не знам дали няма да има някаква обратна реакция и все още не съм и го дала. :( Как влияе,има ли странични реакции (какви) и най-вече дава ли резултат. МОЛЯ, ДАЙТЕ СИ ПРОФЕСИОНАЛНОТО МНЕНИЕ.


Здравейте госпожо Coikova,

Надявам се днешния разговор да е бил полезен за вас и сега се чувстваате по-уверени и спокойни в действията си спрямо своя домашен любимец. Оставам на разположение за допълнителни въпроси и информация.
С поздрав,
Д-р Искрен Станилов

За контакти: Справочник Фрамар.
Аватар
Dr Iskren Stanilov
 
Мнения: 99
Регистриран на: 21 Сеп 2011, 11:30

ПредишнаСледваща

Назад към Ветеринарна медицина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта