Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: Кога правихте секс за първи път?

13 Дек 2017, 13:12

Децата все по-рано почват да се вълнуват от темата, дъщеря ми сега е в 9 клас и в класа им почти няма девствени момичета... :shock:

Re: Как тинейджърите откриват секса...

14 Дек 2017, 11:16

Според мен, ако подхождаме към децата си помнейки нашите тийн години, ще сме по по-поготвени за тези неща. Например, ако ние не сме имали разговори с родителите си, не сме имали дори разговори за цикъла, съобващането на нещо такова е толкова притеснително... и изобщо не е лесно. :roll: И от тук тръгват и тайните, още с цикъла, а по-нататък тайните ще са още повече. Затова еа добре да се говори и да не са теми табу тези неща.

Re: Как тинейджърите откриват секса...

15 Май 2018, 10:46

Моята дъщеря вече е на 16 и съм сигурна, че доста се интересува от темата, но когато реша да говоря с нея, тя се засрамва и отказва да говорим. не знам каке най-правилно да подходя, така че да ме изслуша, наясно съм, че ще почне да прави секс, това е най-естественото нещо, което се случва на тази възраст, но искам да ае запозната с рисковете, да се пази и да не се оставя да прави секс, само за да бъде готина и да не я отхвърлят.

28 Юни 2018, 15:33

Аз за себе си не нзам да казвам ли, темата в е тийнсвят. Ама щерка ми е на 17 вече и за първи път има сериозен приятел, в смисъл нещо по-различно от гаджета дето се целуват 2-3 пъти.
Запознахме се с момчето, но още не са правили секс, очаквам го в най-скоро време.
Говорих с нея, предпочитам това да се случва у дома и да е подготвена, не искам щерка ми да прави секс по някои мазета и изоставени сгради, защото няма къде!

28 Юни 2018, 18:58

Rali_hr написа:Аз за себе си не нзам да казвам ли, темата в е тийнсвят. Ама щерка ми е на 17 вече и за първи път има сериозен приятел, в смисъл нещо по-различно от гаджета дето се целуват 2-3 пъти.
Запознахме се с момчето, но още не са правили секс, очаквам го в най-скоро време.
Говорих с нея, предпочитам това да се случва у дома и да е подготвена, не искам щерка ми да прави секс по някои мазета и изоставени сгради, защото няма къде!

Направо се чудя кое е разумното. Големият ми син е на 15 почти и вече е ... друго е! :) заглежда се, още си няма приятелка, но ще дойде това време .. и какво ще се прави - не знам.

Re: Кога е добре да говорим с децата на тема секс?

31 Окт 2018, 10:41

Когато детето прояви интерес. На мен ще ми е тъпо нашите да подхванат темата, ако аз не съм им показала, че искам да науча нещо.
И предпочитам да не е под формата на лекция, че ще се чувствам неудобно.

07 Яну 2019, 15:00

Аз съм на принципа, че трябва да се отговаря директно на децата. Без измишльотини. Е, може и да е без големи детайли, но все пак да му се казва истината. Зададе ли ни се въпрос, трябва да отговорим. Така смятам, че е най-безопасно и лесно.

12 Мар 2019, 12:34

На 15 години бях. Сега като гледам още по-рано стигат до това тийнейджърите.

12 Мар 2019, 12:47

На 16 :lol: даже бях закъсняла :lol:

01 Апр 2019, 10:14

Когато детето прояви желание, без да му се говори назидателно. Трябва да е като приятелски разговор. Иначе нищо няма да разбере и ще му е скучно.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23