Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
23 Фев 2015, 18:30
На родителите им е по-трдуно, май защото знаят за какво става въпрос. Или трябва от рано да почнат да се обясняватнякакви лъжливи глупости, или като поотрасне детето и стане на 10-12 години да му се говори в прав текст и наистина да научи всичко.
23 Фев 2015, 21:20
Това е много важен разговор и не бива да го отлагаме толкова много. Все пак е важно децата да са наясно с нещата, само че за родителите е много трудно да обяснят правилно. Започнете още като малки, да знаят бебето къде стои, как влиза там (използвайте обясняване от типа, когато мама и тати много се обичат и се гушкат силно), а когато станат достатъчно големи им обяснете с всички подробности
24 Фев 2015, 10:47
Много сложен въпрос, синът ми единия е на 9г. и вече го забелязвам как се усамотява, стои в банята по 1 час и т.н... явно е, че този разговор трябва да се води в най-скоро време, но да си призная изобщо не знам как да намеря точните думи. А задължително ли е таткото да води този разговор с момчетата?
25 Фев 2015, 14:11
Това е много сложен въпрос и много сложен разговор, не знам как би следвало да бъде проведен, особено от майката с дъщеря ѝ.
01 Мар 2015, 11:32
Такъв разговор никога не може да е лесен. А кога е най-подходящата възраст, в който да обясним за птичките и пчеличките?
04 Мар 2015, 18:04
silver933 написа:Такъв разговор никога не може да е лесен. А кога е най-подходящата възраст, в който да обясним за птичките и пчеличките?

Мисля, че когато и да започнеш не е рано, т.е. то зависи от самото дете, някои от рано обръщат внимание на разликата между момченцата и момиченцата, било и само в опашките им, трябва по малко да намекваш, че разликите са такива и затова пък си имат и бебета хората, защото са момиченца и момченца
05 Мар 2015, 17:54
Моя син е на 3 и вече съм го научила от къде идват бебетата и как точно се правят.
16 Мар 2015, 13:15
За тийновете секса е по-важен, мислят си, че ако се провалят там или не предложат всичко, което иска гаджето ще бъдат отхвърлени.
19 Мар 2015, 11:06
О, мисля, че лесно ще разберете, когато започне да поства статуси във фейсбук, значи вече е личност, която влиза у пубертета.
22 Мар 2015, 21:22
И двете са еднакво важни!

Не мога да избера кое предпочитам повече - и едното и другото си има предимства. И все пак аз май повече предпочитам целувките, макар че те очаквано водят до другото.