Как и кога правилно да пием вода - научни факти, здравословни ползи и развенчани заблуди

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Водата - жизнено важна за нашето тяло!

Мнениеот Sofito » 18 Окт 2011, 22:07

Аз лично не пия много вода. Предпочитам сокове. Но когато пия вода, задължително трябва да е минерална. Тази от чешмата е отвратителна. Например много ми е странно - от чешмата в банята тече бистра вода, а от чешмата в кухнята винаги става мътилка като пълня чаша. Е как да пия от чешмата, да не говорим че вкуса е ужасен и ми мирише на хлор.
Sofito

Мнениеот qproin » 19 Окт 2011, 13:42

Пия колкото ми се пие, 2-3 литра според мен е безумно да ги изпиваш на сила ако не си жаден. Вода има и в плодовете, в топлите напитки и храната която поемаме. Не спазвам някаква стриктна последнователност и редуване на водите, пия каквато има и колкото искам и не се оплаквам
qproin

Мнениеот valiart » 19 Окт 2011, 20:11

И аз не съм от хората, които направо се давят от литри вода. Не мога да изпия повече от литър на ден. Знам, че е полезно, но като не ми се пие. Гледам да си набавям задължителните ежедневни количетва, но ми е трудно. От скоро започнах да пия топла вода сутрин и се чувствам много добре. След обед пия витамини и ето го на - събрало се е поне половината от необходимото количество;)
Аватар
valiart

Мнениеот kriskiss2001 » 28 Окт 2011, 17:27

valiart написа:И аз не съм от хората, които направо се давят от литри вода. Не мога да изпия повече от литър на ден. Знам, че е полезно, но като не ми се пие. Гледам да си набавям задължителните ежедневни количетва, но ми е трудно. От скоро започнах да пия топла вода сутрин и се чувствам много добре. След обед пия витамини и ето го на - събрало се е поне половината от необходимото количество;)

Да, аз също, по 1 литър и ми стига, да не съм камила. Пийвай си водичка, да ти е мирна душичка.
kriskiss2001

Мнениеот teddy » 26 Мар 2012, 16:13

Аз по принцип пия много вода. Е, не знам дали ги докарвам чак до 3 литра, но със сигурност е над 1 литър. Винаги имам чаша вода до себе си, като навик ми е. И кафето задължително го пия вода. Газирани напитки не обичам, но соковете също са ми слабост.
Много ми е интересно някой дали е чел повече по въпроса за енергизираната вода. Гледах предаването на Гала "На кафе", в което надълго и широко разискваха тази тема - как водата може да се зарежда и да променя структурата си, като влияе благоприятно върху различни органи и системи. Тогава не обърнах голямо внимание, но скоро разбрах, че продават бутилки, които са изработени от информирано стъкло и имат способността да променят структурата на водата, като подобряват нейните качества и характеристики. Ако някой има повече информация по въпроса, нека да пише! Предварително благодаря :)
teddy

Мнениеот southern_sun » 26 Мар 2012, 16:54

teddy написа:Аз по принцип пия много вода. Е, не знам дали ги докарвам чак до 3 литра, но със сигурност е над 1 литър. Винаги имам чаша вода до себе си, като навик ми е. И кафето задължително го пия вода. Газирани напитки не обичам, но соковете също са ми слабост.
Много ми е интересно някой дали е чел повече по въпроса за енергизираната вода. Гледах предаването на Гала "На кафе", в което надълго и широко разискваха тази тема - как водата може да се зарежда и да променя структурата си, като влияе благоприятно върху различни органи и системи. Тогава не обърнах голямо внимание, но скоро разбрах, че продават бутилки, които са изработени от информирано стъкло и имат способността да променят структурата на водата, като подобряват нейните качества и характеристики. Ако някой има повече информация по въпроса, нека да пише! Предварително благодаря :)

Не ми се вярва това! Какво представлява това стъкло? Какво го прави по-различно от другото стъкло? А тази вода дали лекува някакви болести или не?
southern_sun

Мнениеот Hristo » 27 Мар 2012, 09:48

Преди време бях гледал един научен филм за водата и нейните действия. Бях много очарован :o . Изредиха какви ли не положителни влияния и показваха подробно как става целият процес, как точно действа върху клетките и органите. От него знам, че трябва да се приема колкото се може повече вода дневно. Но едно от най- благоприятните влияния беше, че водата е лекувита, когато се приема в големи количества. Тя помага на храносмилателната, сърдечно- съдовата система, подпомага изхвърлянето на токсините и излишните килограми, лекува главоболие и предпазва от рак. Има доста научни статии описващи действията на водата като лекарство. Но не всеки вярва в това. Аз съм правил експеримент за около 2 седмици, пиех по 2,5-3л. вода на ден и наистина се чувствах много добре и свалих 3 килограма :). Но за съжаление не съм постоянен, денят ми е доста натоварен и понякога в следобедните часове чак се сещам , че не съм пил вода :? Но всеки може да си направи експеримент, все пак нито струва пари, нито време ;)
Изображение
Hristo

Мнениеот miki » 27 Мар 2012, 10:29

southernsun написа:Не ми се вярва това! Какво представлява това стъкло? Какво го прави по-различно от другото стъкло? А тази вода дали лекува някакви болести или не?

Наскоро попаднах на една много интересна статия - как да енергизираме вода и как да я използваме след това. В нея се разказваше как още в древен Египет хората се излагали на слънце съдове с вода, етерични масла или лекарства, за да се увеличи тяхната сила под въздействието на слънчевите лъчи. В Индия пък и до днес съществува слънчева терапия, която лекува хора с различни заболявания, като лежат в оцветена вода и са изложени на слънце...
Ако искаме да енергизираме вода е необходимо да използваме стъклен съд, тъй като стъклото позволява проникване на слънчевите лъчи без те да се разсейват. Различните цветове влияят върху лечебните свойства на водата и затова трябва да изберем цвета на бутилката според нуждите на нашия организъм. Най-добре е да се използва изворна вода, защото чешмяната е с по-високо съдържание на химикали.
Как да енергизираме водата?
След като сме избрали цвета и съда, в който ще енергизираме водата, ги поставяме на слънце за 1/2 - 1 час. Не е необходимо да са изложени на пряка слънчева светлина - достатъчно е светлината просто да е естествена. Най-добрия вариант е водата да се изпие още на същия ден, ако не успеете може да я съхраните в хладилник за ден - два.
Как да използваме енергизираната вода?
В зависимост от цвета, който сме избрали, водата може да ни въздейства по много начини:
Червен цвят
Водата енергизирана с червения цвят помага при анемия, ишиас и има способността да повишава кръвното налягане. В никакъв случай не пийте, ако имате високо кръвно, разширени вени или проблеми със сърцето. Ако агресията е част от вашия характер, също я избягвайте, защото тази ви страна ще се засили под влияние на "червената вода".
Оранжев цвят
Подсилва имунната система, помага при астма и остра кашлица, проблеми с храносмилането, бъбреци и болезнена менструация. Тъй като има способността да извлича, успешно се прилага при абцеси. Действа тонизиращо, премахва стреса и умората.
Жълт цвят
Има пречистващ ефект и помага при запек, стимулира дейността на далака, панкреаса и бъбреците. Стимулира ума и паметта.
Тюркоаз и зелен звят
Успокояват и освежават. Особено подходящи при стрес, настинка, невралгия или висока температура.
Син цвят
Водата, енергизирана със син цвят е една от най-лечебните - успокоява, охлажда и понижава температурата. Лекува рани от порязване, ухапване, изгаряне, обриви. Успешно се справя с проблеми от типа на уши-нос-гърло. Помага при киселини, разстройство или проблем с бъбреците.
Индиго цвят
Помага при възпаление, умора или зачервяване на очите, при главоболие и мигрена. Действа успокояващо на организма, след като е бил изложен дълго време на слънце. Използва се при възпалено гърло, ако синята вода не се е справила с проблема.
Червено-лилав цвят
Помага при проблеми с кожата и най-вече, ако е суха. Пийте такава вода, ако почувствате липса на енергия.

cvetove-framar.jpeg
cvetove-framar.jpeg (14.62 KiB) Прегледано 419 пъти

Не знам за вас, но аз определено ще си направя експеримент дали енергизираната вода с различни цветове ще ми въздейства по някакъв начин ;)
miki

Мнениеот yoanna » 27 Мар 2012, 14:48

Заинтригувахте ме с тази темичка и ме накарахте сериозно да се замисля:) И аз съм чувала за енергизираната вода и лечебните й свойства, но досега не съм обръщала чак такова внимание на този факт. Ще взема да пробвам една "оранжева водичка", че дано ме избави от пролетната умора... Ще пиша дали има някакъв ефект.
yoanna

Мнениеот monito » 28 Мар 2012, 09:50

Здравейте на всички :) Подариха ми една бутилка за рожденния ден и в първия момент си помислих, че е някаква шега - празна бутилка в някакъв цветен калъф :lol: Оказа се, обаче, че това е специална бутилка, която е изработена от информирано стъкло и променя качествата на водата която пием. Поразрових се из интернет и намерих доста интересни статии, а и попаднах на темата във форума :) Прочетох за влиянието на цветовете и ми стана много интересно - моята е синя на бели облачета, сигурно защото обожавам синия цвят и все летя из облаците :lol: Ще си я използвам с удоволствие, пък и да не ми помогне с нищо, здраве да е. По-добре да пия вода от стъклена бутилка, отколкото от пластмаса.
monito

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети