southernsun написа:Не ми се вярва това! Какво представлява това стъкло? Какво го прави по-различно от другото стъкло? А тази вода дали лекува някакви болести или не?
Наскоро попаднах на една много интересна статия - как да енергизираме вода и как да я използваме след това. В нея се разказваше как още в древен Египет хората се излагали на слънце съдове с вода, етерични масла или лекарства, за да се увеличи тяхната сила под въздействието на слънчевите лъчи. В Индия пък и до днес съществува слънчева терапия, която лекува хора с различни заболявания, като лежат в оцветена вода и са изложени на слънце...
Ако искаме да енергизираме вода е необходимо да използваме стъклен съд, тъй като стъклото позволява проникване на слънчевите лъчи без те да се разсейват. Различните цветове влияят върху лечебните свойства на водата и затова трябва да изберем цвета на бутилката според нуждите на нашия организъм. Най-добре е да се използва изворна вода, защото чешмяната е с по-високо съдържание на химикали.
Как да енергизираме водата?След като сме избрали цвета и съда, в който ще енергизираме водата, ги поставяме на слънце за 1/2 - 1 час. Не е необходимо да са изложени на пряка слънчева светлина - достатъчно е светлината просто да е естествена. Най-добрия вариант е водата да се изпие още на същия ден, ако не успеете може да я съхраните в хладилник за ден - два.
Как да използваме енергизираната вода?В зависимост от цвета, който сме избрали, водата може да ни въздейства по много начини:
Червен цвятВодата енергизирана с червения цвят помага при анемия, ишиас и има способността да повишава кръвното налягане. В никакъв случай не пийте, ако имате високо кръвно, разширени вени или проблеми със сърцето. Ако агресията е част от вашия характер, също я избягвайте, защото тази ви страна ще се засили под влияние на "червената вода".
Оранжев цвятПодсилва имунната система, помага при астма и остра кашлица, проблеми с храносмилането, бъбреци и болезнена менструация. Тъй като има способността да извлича, успешно се прилага при абцеси. Действа тонизиращо, премахва стреса и умората.
Жълт цвятИма пречистващ ефект и помага при запек, стимулира дейността на далака, панкреаса и бъбреците. Стимулира ума и паметта.
Тюркоаз и зелен звятУспокояват и освежават. Особено подходящи при стрес, настинка, невралгия или висока температура.
Син цвятВодата, енергизирана със син цвят е една от най-лечебните - успокоява, охлажда и понижава температурата. Лекува рани от порязване, ухапване, изгаряне, обриви. Успешно се справя с проблеми от типа на уши-нос-гърло. Помага при киселини, разстройство или проблем с бъбреците.
Индиго цвятПомага при възпаление, умора или зачервяване на очите, при главоболие и мигрена. Действа успокояващо на организма, след като е бил изложен дълго време на слънце. Използва се при възпалено гърло, ако синята вода не се е справила с проблема.
Червено-лилав цвятПомага при проблеми с кожата и най-вече, ако е суха. Пийте такава вода, ако почувствате липса на енергия.

- cvetove-framar.jpeg (14.62 KiB) Прегледано 419 пъти
Не знам за вас, но аз определено ще си направя експеримент дали енергизираната вода с различни цветове ще ми въздейства по някакъв начин