В този форум може да задавате вашите въпроси, свързани с белодробни заболявания - астма, пневмонии, хобб и други.
Добави отговор

Re: Сироп за кашлица

11 Май 2012, 15:36

teddy написа:Два пъти сме боледували от бронхит и двата пъти педиатърката ни изписа Проспан. Първия път не останах много доволна, защото започна още повече да кашля и кашлицата й се задълбочи, вместо да се изчисти. Втория път пренебрегнах рецептата и купих сиропчето на Мукоплант :oops: Определено по-добре й повлия и направо пресече кашлицата.

Защо се е получило така? Не мисля, че трябва да има разлика между двата сиропа тъй като смятам, че и двата са хомеопатични и имат идентично действие. Вероятно има съставка в единия сироп, която я няма в другия за да има по- добро действие.

28 Май 2012, 11:22

Има разлика в сиропите, все пак единият съдържа сух екстракт от листа на бръшлян, а другият Течен екстракт от стръкове на теснолист жиловлек. Аз също не съм доволна от Проспана. От него кашлицата ми се задълбочава :(

30 Май 2012, 19:25

Аз съм за сиропа против кашлица на Ен-Ти-Тус, винаги много ми е помагал и е изцяло на билкова основа - май бяха 7 билки, ако не се лъжа. Моята докторица ми е казвала, че има благоприятно въздействие върху цялата дихателна система и наистина е така. Не мога да кажа, че кашлицата спира още на втория ден, но определено не се задавям от нея, както беше с Проспана. Моята е на алергична основа и въздух не мога да си поема като се закашлям... Сега ще прозвуча като бабите от Телешоп, но да ви кажа - откакто открих сиропа против кашлица на Ен-Ти-Тус, се чувствам много по-добре ;)

21 Юни 2012, 10:38

При нас кашлицата е голям проблем, защото се развива страшно бързо и още на втория ден вече сме с бронхит :? Добре, че задържаме положението дотам и не сме правили пневмония досега. Нашата педиатърка ни изписва отхрачващото сиропче Флудитек, защото знае, че се влошаваме със скоростта на светлината и то най-много ни помага.

Fluditec_deca.jpeg
Fluditec_deca.jpeg (3.88 KiB) Прегледано 2966 пъти

20 Юли 2012, 11:39

Изредили сме много сиропи за кашлица, но съм най-доволна от действието на билковото сиропче Биокс-Тими. Купувала съм и евтини, и скъпи сиропи, от които щерка ми по-скоро се влошаваше и започваше още повече да кашля. Веднъж, отивайки за поредния сироп против кашлица, момичето в аптеката ми го препоръча и аз малко се позачудих, защото цената му е направо смешна. Запитах се дали ще е ефикасен, след като струва 3 лева :roll: Успя да ме убеди, защото ми обясни, че е по-скоро успокояващ и не толкова отхрачващ, колкото останалите. Грабна ме това, че е билков, с екстракт от мащерка и реших да го купя. Е, наистина е много добър и след втория ден кашлицата значително намалява и не тормози толкова детето. Стигали сме до моменти, в които като се закашля и направо се дави милата, не сме спали по цели нощи, но с този сироп кашлицата минава много по-бързо :)

Biox-Timi-sirop-kashlitsa.jpg
Biox-Timi-sirop-kashlitsa.jpg (25.54 KiB) Прегледано 2955 пъти

Продължителна кашлица

05 Окт 2012, 22:29

Моля помогнете,
детето ми е на две години и три месеца вече трета седмица има кашлица и носа му тече.Прегледан е от трима доктори и нищо определено,вирусна инфекция в последствие с бактериална това е диагнозата.кашлицата понамаля но не изчезва.Пихме и антибиотик Панцеф,сироп за кашлица първо Хустагил след това Проспан и Вентолин заради спазъм на бронхите а сега и ксизал.Не е ли прекалено дълго времето през което кашля детето или е нормално по бавно да премине?
Температура през това време не е имал, хапва си добре, странна работа.

Re: Продължителна кашлица

06 Окт 2012, 11:44

hapche написа:Моля помогнете,
детето ми е на две години и три месеца вече трета седмица има кашлица и носа му тече.Прегледан е от трима доктори и нищо определено,вирусна инфекция в последствие с бактериална това е диагнозата.кашлицата понамаля но не изчезва.Пихме и антибиотик Панцеф,сироп за кашлица първо Хустагил след това Проспан и Вентолин заради спазъм на бронхите а сега и ксизал.Не е ли прекалено дълго времето през което кашля детето или е нормално по бавно да премине?
Температура през това време не е имал, хапва си добре, странна работа.

Една приятелка имаше подобен проблем с детето си и скоро го тестваха и установиха,че детето имало алергия към мухъл и влага, а в детската градина било влажно и миришело на мухъл. Толкова години пиха антибиотици и какво ли не дори ако не се лъжа лежаха и в болница с пневмония. Та моя съвет е след 5 годишна възраст тествайте си детето.

Re: Продължителна кашлица

27 Ное 2012, 13:19

Това, което описваш ти според мен е алергична кашлица. И ние бяхме така, но не можахме да открием към какво точно развива алергия и алергията премина в астма с алергичен произход. Засега я овладяваме. Когато стане на 5 г. ще тестваме детето и така ще е по-лесно.

Знаете ли рецепти против кашлица с небет шекер?

19 Дек 2012, 14:58

Знаете ли рецепти против кашлица с небет шекер?

Здравейте! В сезона на настинките се сетих за една бабина рецепта против кашлица. Когато бях малка, баба ми даваше една вълшебна отвара, която освен ефикасна, беше и много вкусна. Спомням си, че имаше небет шекер, стар лук и вода.Сега се ядосвам, че не я помня изцяло, защото от нея кашлицата минаваше за 1, 2 дена. Помагайте... ако някой знае точното съдържание и количество на съставките, а и начина на приготвяне???

Re: Знаете ли рецепти против кашлица с небет шекер?

19 Дек 2012, 19:32

Аз знам за тази рецепта СИРОП ЗА КАШЛИЦА:
1-пакетче небет шекер
5;6-ореха счукани с черупките
7;8-лукчета/билкови/
3;4-листа от индрише
1-дюля нарязана със семките
1к-локум-обикновен
1-литър вода.Всичко се вари докато стане на сироп.Прецежда се.Може да се взима по 4-5 пъти на ден по 1/2 каф.чашка
Дано съм била полезна. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ... 29