В този форум може да задавате вашите въпроси, свързани с белодробни заболявания - астма, пневмонии, хобб и други.
Добави отговор

Re: Кашлица - онлайн консултация с Педиатър

11 Сеп 2014, 14:57

здравейте!!!
Искам да ви попитам детенцето ми е на 1 и 6 месеца от 6-ия месец почна да развива бронхити почти през месец пие антибиотика оправя се и след месец пак болен до сега.Миналия месец ми разви пневмония приеха ни в болница сега пак по4на да кашля заведох го при педиатър и ми каза че има астма вазможно ли е? Благодаря ви предварително

18 Сеп 2014, 22:20

Здравейте!
Пиша Ви тук понеже ние сме с сополки и кашлица,заведох я веднага на лекар и ни изписа-Панцев,проспан на сироп и виброцил капки,в момента се лекуваме..давам и Уелкид.много късно го почнах този сироп.много съжелявам,хубавото е ,че я закарах още в началото..каза ни да пием 10 дена и пак при нея..ако почнат големите хрипове влизаме в болницата.така ни каза,,направо ми се реве.. :( :cry: :? дайте ми някакъв съвет..

20 Сеп 2014, 08:53

[quote="s_ivelina"]Здравейте!
Пиша Ви тук понеже ние сме с сополки и кашлица,заведох я веднага на лекар и ни изписа-Панцев,проспан на сироп и виброцил капки,в момента се лекуваме..давам и Уелкид.много късно го почнах този сироп.много съжелявам,хубавото е ,че я закарах още в началото..каза ни да пием 10 дена и пак при нея..ако почнат големите хрипове влизаме в болницата.така ни каза,,направо ми се реве.. :( :cry: :? дайте ми някакъв съвет.

днес имаме храчки,но за жалост тя не може да ги изхвърли от устата,моля Ви ,кажете ми начин как да ги изхвърли.само ги гълта,не знае как,качват й се до гърлото и ги поглъща пак..иначе е по добре..само това я мъчи,но антибиотика ще го пие 10 дена..

23 Сеп 2014, 18:17

nati написа:здравейте!!!
Искам да ви попитам детенцето ми е на 1 и 6 месеца от 6-ия месец почна да развива бронхити почти през месец пие антибиотика оправя се и след месец пак болен до сега.Миналия месец ми разви пневмония приеха ни в болница сега пак по4на да кашля заведох го при педиатър и ми каза че има астма вазможно ли е? Благодаря ви предварително

Здравейте,
ако при всеки преглед лекуващия лекар на детето ви е установявал, че гърдите на детенцето ви "свирят" е възможно да постави тази диагноза. Това разбира се не бива да ви притеснява, тъй като не е диагноза, която е поставена доживот. При децата в по-големият процент от случайте с растежа на детето състоянието му се подобрява и след време няма да има нужда от лечение. На този етап дори да ви назначат лечение, което трябва да приема по продължително време е добре да го прилагате.

Поздрави,
д-р Кисьова

23 Сеп 2014, 18:21

s_ivelina написа:Здравейте!
Пиша Ви тук понеже ние сме с сополки и кашлица,заведох я веднага на лекар и ни изписа-Панцев,проспан на сироп и виброцил капки,в момента се лекуваме..давам и Уелкид.много късно го почнах този сироп.много съжелявам,хубавото е ,че я закарах още в началото..каза ни да пием 10 дена и пак при нея..ако почнат големите хрипове влизаме в болницата.така ни каза,,направо ми се реве.. :( :cry: :? дайте ми някакъв съвет..

Здравейте,
давайте антибиотика пет дни и отидете отново на контролен преглед.

Поздрави,
д-р Кисьова

Близалки против кашлица, какви рецепти сте пробвали?

24 Сеп 2014, 14:54

Без да искам подслушах един разговор на майки в детската градина, докато чаках да оставя бележката на детето, понеже е отново болно.
Та мамите си говориха за някакви близалки против кашлица - точно това ни трябва и на нас! Хлапето отказва да пие сиропи, така че това май ще се окаже най-добрият вариант до този момент!

Първоначално реших, че ги продават по аптеките и минах, за да питам, казаха ми, че нямат такива, тогава разбрах, че това са били домашни близалки! Прочетох малко в интернет и се оказа, че назапад са доста известни и родителите правят такива на децата си, но без ефекта, който търся аз.
DSC_0081.jpg
DSC_0081.jpg (21.96 KiB) Прегледано 1812 пъти

Много се надявам на предложения от ваша страна как да победим кашлицата с домашни близалки, толкова добри отзиви чух от тези майки, че това ми остана като единствена надежда!

Re: Близалки против кашлица, какви рецепти сте пробвали?

24 Сеп 2014, 15:03

Като гледам цвета и ефекта, който трябва да постигнем с тях, предполагам, че основната съставка е мед, но какво го кара да се втвърди толкова, освен ако не е изваден току-що от камерата :roll:

Re: Близалки против кашлица, какви рецепти сте пробвали?

24 Сеп 2014, 15:34

за да заеме тази форма е необходим лимонов сок, до колкото знам, но повече от препоръчаното и слага се на котлон (както пише долу в статиите), ама за какво ще ти е този мед като той ще е загубил свойствата си, не мога да разбера, съмнявам се да облекчи каквато и да е било кашлица :?

05 Окт 2014, 22:56

Здравейте, преди 10 дни бяхме с хрема и зачервено гърло, преди няколко дни ходихме да видим дали се е оправила и ми казаха, че нищо й няма, но ме притеснява кашлицата. На година и три месеца сме, кашлицата продължава вече пети ден и не спира. Въпросът ми е дали е нужно ад й правят снимка и дали е нормално вече толкова дни да кашля и да ми казват, че е добре и гърдите й, и гърлото й са чисти.

11 Окт 2014, 10:37

Благодаря ви много,наистина се наложи лечение в болница-бронхопневмония...
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29