Килими, пътеки, мокети - пране, препоръки, почистване, подреждане

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Re: Къде перете килимите си и къде най-добре се изпират?

Мнениеот yana.ivanova » 09 Авг 2016, 14:40

Аз си имам системата за почистване Rainbow и с нея пера килими и мека мебел. Хубавото при нея е, че не се налага да местиш килими и мебели - переш на място, като не се накисва обилно с вода, а само повърхностно. А почистването в дълбочина става посредством тупалката на Rainbow. При самото пране се пере, изплаква и подсушава. Определено доста качествено почистване. Недостатък - отнема малко повечко време ако дадената мебел или килим са по замърсени. :-)
yana.ivanova

Мнениеот silver933 » 09 Авг 2016, 14:42

yana.ivanova написа:Аз си имам системата за почистване Rainbow и с нея пера килими и мека мебел. Хубавото при нея е, че не се налага да местиш килими и мебели - переш на място, като не се накисва обилно с вода, а само повърхностно. А почистването в дълбочина става посредством тупалката на Rainbow. При самото пране се пере, изплаква и подсушава. Определено доста качествено почистване. Недостатък - отнема малко повечко време ако дадената мебел или килим са по замърсени. :-)

Не излиза ли много скъпо, ако переш с такава система? Ако си я имаш лично ти добре, но да си наемеш някой да ти почисти с нея не е ли много скъпо?
Аватар
silver933

Мнениеот yana.ivanova » 09 Авг 2016, 15:16

Ами не е много скъпо като се има в предвид качеството - изтупва се праха в дълбочина докато водата в контейнера се избистри(Rainbow е с воден филтър) и тази вода ти е критерия за чистота, За прането също виждаш колко е мръсна водата, докато при прането на автомивки, с маркучи и бари не виждаш почти нищо колко и как излиза, само се успокояваш че като до е блъскала водата обилно значи килима дачерем е чист, а то съвсем не е така. Ако не изтупаш първо в дълбочина и идеш да переш на барата, там само се накисва прахта и после и изсъхва и си е пак там. Да, определено част от боклука се изпира, но и голяма част(фината прах си остава), нещо което при Rainbow може да видиш и контролираш. :-)
yana.ivanova

Мнениеот zagrijena » 09 Авг 2016, 15:42

И аз съм чувала, че с тези уреди почистването е на ниво, но са много скъпа инвестиция, ако решиш да си закупиш. Така ли е? Аз лично само веднъж съм ползвала услугите - наех човек, който имаше Рейнбоу, да ми почисти диван и два фотьойла. Останах много доволна, светнаха и наистина бяха влажни отгоре, но бързо изсъхнаха. Не ми взе и скъпо, даже очаквах повече. Беше преди години, сега може да са различни цените. За почистване на килими нямам впечатление.
zagrijena

Re: Как и с какво почиствате килимите вкъщи?

Мнениеот S_Milenska » 25 Авг 2016, 11:07

Тази година използвах системата за почистване Рейнбоу. След като изчистихме тапицерията на колата, решихме да пробваме и на килима. :) Мисля, че изпира по-добре, отколкото изпират по автомивките (със сигрност). Има и фирми, които се занимават точно с прането на килими, от тях съм доволна също, излиза и по-евтино, отколкото с рейнбоуа.
Аватар
S_Milenska

Re: Килими, пътеки, мокети – за или против сте?

Мнениеот preslavaslavova » 25 Авг 2016, 14:10

Вкъщи доскоро бяхме без килими, но купихме за детската стая този килим http://www.carpetmax.bg/disney-greece-60904/ , защото детето постоянно играе на земята и се притеснявам да не се разболее. Много по-удобно е с килим и се замислям дали да не си сложа във всички стаи.
preslavaslavova

Мнениеот preslavaslavova » 25 Авг 2016, 14:13

Моите килими ги пера на двора, досега не съм ги носила на фирма.
preslavaslavova

Мнениеот klara » 25 Авг 2016, 14:18

Така най-добре, но за съжаление не всеки има двор и място, където да ги пере. И аз го предпочитам този начин, макар че е по-изморителен, но поне знам, че аз съм си ги изпрала.
klara

Мнениеот Snejna » 25 Авг 2016, 14:32

Има фирми, на които звъниш и те идват и ти вземат килима, много съм доволна. :) Излиза ми около 20 лева да изпера 2-та килима от хола и от детската. Така че препоръчвам, за 2 дена го изпират и ти го връщат сух, няма зима, няма лято. :)
Аватар
Snejna

Мнениеот Kaya » 30 Авг 2016, 11:48

Snejna написа:Има фирми, на които звъниш и те идват и ти вземат килима, много съм доволна. :) Излиза ми около 20 лева да изпера 2-та килима от хола и от детската. Така че препоръчвам, за 2 дена го изпират и ти го връщат сух, няма зима, няма лято. :)

:+1: И на мен това ми харесва, не даваш много пари, а вършат всичко, няма мокрене, търкана и най-вече в повечето случаи переш килима по земята, той се набива с кал още докато го переш после на ново чистиш и т.н. а във фирмите не знам как е, но явно не перат на поляната, защото отдолу килима също е чист.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към За дома – съвети и идеи