Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Re: Килими, пътеки, мокети – за или против сте?

17 Май 2018, 11:55

За килимите съм, но не и за килимите в коридорите, които се слагат и се мачкат там обувките по тях. Иначе някой килим, като стъпеш да не ти е студено на краката под масаата в хола - да. За детска стая пък зарължително трябва да има килим.

21 Май 2018, 17:21

У дома имам килими и пътеки. През лятото ги пера (сама или ги давам на почистваща фирма) и след това ги отделям на страна. Като дойде зимата ги постилам, за да ми е топличко на краката. Но трябва да отбележа, че нямам животни и не знам какви могат да бъдат последствията от това да имам.

22 Май 2018, 09:19

На мен не михаресват, става ми едно тежко в дома, много прашно :) Предпочитам да си ходя по паркета, сложила съм едно малко килимче в стаята на децата,където се търкалят по земята да играят.

25 Окт 2018, 11:21

И аз харесвам да има килими. Вкъщи само в кухнята нямаме. Без килим ми е едно студено и "офисно" :)
Е, ако някой в семейството има алергия към прах, по-добре без.

25 Окт 2018, 16:26

твърдо против мокетите! дори и килимите се превръщат в досадно занимание, защото винаги изпускам или разливам (почти винаги вино) неща върху килима. после излиза доста скъпо да се даде на професионално почистване. и с препаратите за почистване трябва да се внимава, случайно да не съсипят килима. :banghead:

Re: Как и с какво почиствате килимите вкъщи?

12 Дек 2018, 13:40

Ние имаме само един килим, обаче го пере почистваща фирма. Абсурд е аз в домашни условия да го изпера така добре, а и е голям - няма къде да съхне после.

26 Мар 2019, 15:18

Против съм на този етап. ИМам котка, отделно че нямам време да се занимавам и с тяхното почистване.

27 Мар 2019, 12:26

Задължително викам фирма. Тази хамалогия с прането на ръка от едно време не искам да си го спомням. Майка ми се убиваше от зор. Сега предпочитам да дам пари, вместо да се мъча и резултатът накрая пак да е задоволителен.

02 Апр 2019, 11:19

Аз също бях решила да не слагам килими но след като детето почна да пълзи и стана доста студено под краката ни и след препоръка от моя приятелка,закупих първо килим за хола а в последствие след като останах много доволна купих и за кухнята от Подариха ни и прекрасен детски килим за детската стая,пак закупен от този сайт.Имат наистина много голям избор и цените им са сравнително добри.Фирмата се оказа доста сериозна и точна.Доставката беше за един работен ден и най-важното за мен,имах преглед преди заплащане.

03 Апр 2019, 11:05

И аз викам фирма. Единственото, което пера на ръка е една малка пътечка в бокса.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7