Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Re: За и Против кърменето на обществени места

22 Апр 2015, 16:45

Едва ли има нещо по-естествено от това, но то и отделянето на непотребни вещества е естествено и въпреки това е забранено уринирането на обществени места :idea: така, че по-скоро трябва да се замислят хората :idea:

24 Апр 2015, 13:47

mangusta написа:Едва ли има нещо по-естествено от това, но то и отделянето на непотребни вещества е естествено и въпреки това е забранено уринирането на обществени места :idea: така, че по-скоро трябва да се замислят хората :idea:

Но от друга страна не ги ли е срам да си изкарват гърдите на ляво и на дясно? Безсмислено парадиране! :|

24 Апр 2015, 14:43

Леля Живка написа:
mangusta написа:Едва ли има нещо по-естествено от това, но то и отделянето на непотребни вещества е естествено и въпреки това е забранено уринирането на обществени места :idea: така, че по-скоро трябва да се замислят хората :idea:

Но от друга страна не ги ли е срам да си изкарват гърдите на ляво и на дясно? Безсмислено парадиране! :|

Чак пък парадиране. ;) Въпрос на разбирания, светоусещане, самочувствие и личен комфорт. Не мисля, че кърменето на обществено място е парадиране. Просто не всички го възприемат по начин, по който и родилката в конкретна ситуация.

24 Апр 2015, 15:03

мен ме съмнява че и родилката много не е на ясно как го приема, но да седнеш да кърмиш в мола ми идва в повече, както е последния случай.

27 Апр 2015, 13:50

Е, то не е и като на мола да не са му направили оборот, след като груповото кърмене е приключило. ;)

27 Апр 2015, 13:59

Filipa написа:Е, то не е и като на мола да не са му направили оборот, след като груповото кърмене е приключило. ;)

:lol: :lol: :lol: Te са минали и да направят по едно кафе! :) Нямам нищо против кърменето в мола, нито където и да е било, но честно да си кажа, в повече ми идва стоенето в мола по цял ден или с часове. Толкова ли е лошо навън? :roll:

08 Май 2015, 13:15

както вече казах - колкото повече, толкова по-добре, стига с този смешен и измислен морал, неморално е децата да не се кърмят, ако майката има тази възможност! :!:

15 Май 2015, 14:42

Andrey написа:както вече казах - колкото повече, толкова по-добре, стига с този смешен и измислен морал, неморално е децата да не се кърмят, ако майката има тази възможност! :!:

Между морал и личен избор на майката има огромна разлика. Кърменето, независимо своите предимства и благоприятни влияния върху детския организъм, е преди всичко лично решение. Има майки, които не кърмят поради една или друга причина.

17 Май 2015, 09:34

Filipa написа:
Andrey написа:както вече казах - колкото повече, толкова по-добре, стига с този смешен и измислен морал, неморално е децата да не се кърмят, ако майката има тази възможност! :!:

Между морал и личен избор на майката има огромна разлика. Кърменето, независимо своите предимства и благоприятни влияния върху детския организъм, е преди всичко лично решение. Има майки, които не кърмят поради една или друга причина.

В случая с майката в мола май точно въпрос на морал е. Често съм чувала баби да се възмущават на кърмещите жени, а и децата са пошли и противни! Бяхме навън, на слънце беше поне 45 градуса имоята приятелка съблече сина си до кръста (на 5г). и децата започнаха да се подсмихват и да му се подиграват, това нормално ли е? Научил си 4-5-6г. деца че циците са срамно нещо (и то подчертавам- беше момче!) :shock: :shock: :shock: :shock:

17 Май 2015, 09:56

Онзи ден видях една жена да кърми в центъра на града на една пейка, супер нормално ми се видя. Единственото, което не ми хареса беше, че в жегата беше покрила главата на детето с шал, въпреки че не беше разголена, но явно за да не я хокаме. Детето също беше неспокойно, но като цяло никой не й обърна внимание нито й направи забележка, което е похвално, но тя се оглеждаше като наплашена кошута. :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18