21 Юни 2018, 14:56
Зорница.Додумова написа:Обадете се на доц. Христова.
Имах сходни проблеми. Помогна ми много . Специалист е ,но трябва търпение.
Тел . 0884549733
Тоест тя може да ми кажа как мога да помогна на приятелката си ли? Има голям шанс самата тя да й звънне, ако аз й я препоръчам. По някакъв начин приятелката ми ми има доверие и е възможно да ме послуша.. но самата тя твърди, че всички я мислели за луда, а мен ме притеснява че положението става все по-зле и накрая просто ще се предаде тотално. А има две малки деца, за които иначе се грижи добре, но от всякъде й се струва как някой ги преследва и иска да ги нарани (пратен от мъжа й). Благодаря за телефона, ако трябва аз ще проведа разговор, вероятно доц. Додумова ще може да ми даде някакви насоки
21 Юни 2018, 17:16
Много е трудно в подобни ситуации, но е добре да сте наясно и с другата страна-на съпруга. Вие за сега чувате само една версия, а истината обикновено е някъде посредата. Ако жената ви вярва я упътете към специалист. Те имат подходи и си знаят работата. Важното е да е редовна с ходенето на лекар и евентуалното приемане на лекартсва. Но, като няма подкрепата на близки, е още по-сложно. И вие трябва да се предпазлива. Искате да помогнете, но навлизате в чужди животи!
26 Юни 2018, 15:30
Frac написа:Много е трудно в подобни ситуации, но е добре да сте наясно и с другата страна-на съпруга. Вие за сега чувате само една версия, а истината обикновено е някъде посредата. Ако жената ви вярва я упътете към специалист. Те имат подходи и си знаят работата. Важното е да е редовна с ходенето на лекар и евентуалното приемане на лекартсва. Но, като няма подкрепата на близки, е още по-сложно. И вие трябва да се предпазлива. Искате да помогнете, но навлизате в чужди животи!
Именно. Аз никъде не съм се намесила, нито се занимавам с версии. Не е моя работа да съдя нито приятелката си, нито животът който си е избрала или й се е случил без да го очаква. Обаче да виждаш как някой, с който си ял и пил на една маса губи разсъдък трябва да е предостатъчна причина да се намесиш в чуждите животи.
26 Юни 2018, 15:42
Не е изключено да става въпрос за психически и физически тормоз, дори. Много често мъжете, които са най-обичани от родителите на жената са точно нарциси, които тормозсят жените си и знаят, как да накарат една жена да е нещастна. Казвам ти го като мъж и като човек, който е виждал какво ли не за 48 години.
Най-добре е да направиш едно посещение, ако мъжът е твърде мил и любезен, значи проблемът е в него, ако се държи нормално, без да преиграва, сигурно приятелката ти живее във собствен филм. За мен е по-лошо да не се намесиш, отколкото да се правиш, че не е твоя работа - типично по български
27 Юни 2018, 10:14
И аз гласувам за среща на живо, сега не можеш да й помогнеш, освен като я изслушваш и ти самата казваш, че даже не й отговраяш, значи изобщо не й помагаш и ако искаш да си стоиш удобно у вас, няма и да помогнеш по никакъв начин, само тук ще си чешем езиците.
27 Авг 2019, 09:24
Вероятно това състояние е предизвикано от преживяване на твърде силен стрес, придружен с физически и / или психически тормоз. Добре би било да се видите с приятелката си. Така по-лесно бихте определили състоянието й ибихте описали симптоматиката. Препоръчвам евентуална консултация с психолог, който да даде насоки за излизане (подобряване) на състоянието на вашата приятелка. Бездействието няма да доведе до нищо добро.
04 Сеп 2019, 10:21
Шизофренията изисква дългосрочно лечение. То обикновено се състои от комбинация от медикаментозна и психосоциална терапия, с период на болничен престой, който е необходим за лечение/обгрижване и проследяване по време на психотичен епизод. Въпросът е кой е поставил диагнозата. Това заболяване може да остане латентно през целият живот на човека, но може да бъде отключено дори при много незначителен стрес. Шизофренията е разпространена форма на тежко психично разстройство, която поставя отчетливо „клеймо” и много често е неправилно разбрана. Хората, страдащи от шизофрения имат объркани мисли, емоции и поведение и се затрудняват при преценка на реалността. Поставянето на клеймо върху определена личност може да се окаже пагубно за него в един по-продължителен период от време. Въпреки интензивните изследвания, все още не е открито окончателно лечение на шизофренията. Възможно е обаче да се лекуват и значително да се намалят симптомите, да се разпознават „рисковите фактори” или „предупредителните признаци” на предстоящ рецидив на нов епизод. Шизофренията е хронично заболяване, което изисква продължителна терапия, обикновено през целия живот на пациента. Добре е да помислите за собственото си влияние и отговорност за по-нататъшния ход на болестта и лечението на вашия близък