Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Менопауза на 30 години?

06 Ное 2013, 16:10

Катя Венкова написа:Може да е временно прескачане на менстр. цикъл под въздействие на напрежение,стрес или при нарушена функция на щитовидната или други жлези с вътр. секреция,нуждаете се и от консулт с ендокринолог.Ако все пак диагнозата се потвърди хормонално има различни възможности за въздействие с хормонални или фитопрепарати в зависимост от случая Ви.Ако нямате противопоказания е желателна поне 5 години хормонална протекция,за да превентира ранна остеопороза или увеличен сърдечно-съдов риск. Всичко хубаво!

Наистина напоследък съм доста стресирана покрай работата и близките ми. Искрено се надявам това да е причината, все пак ще отида утре, за да си взема направление за ендокринолог и да разбера как стоят нещата. Дори не искам да си помислям, че може да има и друг вариант!
Благодаря Ви много за адекватният съвет и помощта, която ми оказахте! :)

12 Мар 2014, 18:11

Ния, какво стана при теб? Ранен климактериум ли се оказа или некадърен гинеколог? Надявам се, че ти е дошъл цикъла като си минала стреса!

15 Мар 2014, 14:48

Аз бих поискала второ мнение и то от доказан специалист по репродуктивни проблеми. Не се стресирай излишно, нека това бъде потвърдено от специалист.

17 Мар 2014, 13:52

Благодаря за загрижеността, момичета, трогната съм! :) :) :)
След като доктора ми съобщи тази диагноза, както споделих и в предишен коментар не можех да спя, беше ме страх, след около седмица реших, че всичко ще бъде наред, че това не е възможно. :!: Не съм ходила на друг специалист, реших просто да се успокоя, да я карам по-леко, да променя ежедневието си, за да не се претоварвам излишно :idea: , така месец по-късно имам цикъл.
Понеже нямам дете, а правим опити с приятеля ми, реших, че не може да нямам дете, трябва да не се шашкам за глупости.
Все още съм в очакване да ми спре цикъла, но по щастливата причина :!: :!: Стискайте ми палци ;) ;) ;)

21 Мар 2014, 19:32

niya_mazova написа:Благодаря за загрижеността, момичета, трогната съм! :) :) :)
След като доктора ми съобщи тази диагноза, както споделих и в предишен коментар не можех да спя, беше ме страх, след около седмица реших, че всичко ще бъде наред, че това не е възможно. :!: Не съм ходила на друг специалист, реших просто да се успокоя, да я карам по-леко, да променя ежедневието си, за да не се претоварвам излишно :idea: , така месец по-късно имам цикъл.
Понеже нямам дете, а правим опити с приятеля ми, реших, че не може да нямам дете, трябва да не се шашкам за глупости.
Все още съм в очакване да ми спре цикъла, но по щастливата причина :!: :!: Стискайте ми палци ;) ;) ;)

От тук нататък стискаме палци, а ти докладваш!И до 3 месеца да не чуваме за цикъл....9-10 месеца най-малко! ;)

Как стоят нещата при вас със секса по време на менопауза и като цяло, каква е сексуалната ви активност?

27 Ное 2014, 14:54

Като цяло периодът на менопауза си е доста продължителен. Скоро четох, че сексуалната активност намалява и преди да е започнал, да не говорим през сами я период, както и след него...

Срам, не срам си признавам, че и моя момент наближава и се притеснявам, че ще се случат някои промени в отношението с мъжа ми, а никак не ми се иска :!: :!: :!:
Предполагам има някои начини да се запази тръпката и сексуалната активност, вие до какви изводи сте стигнали? :?
Нямам намерение отношенията ми да спират да бъдат такива
160013206.jpg
160013206.jpg (28.39 KiB) Прегледано 5713 пъти
каквито са и до този момент, но човек никога не знае какво ще му дойде наум по време на менопауза!

Вие как запазихте отношенията си и сексуалната си активност, чувствахте ли все все още красиви и желани както преди или точно поради това сексуалната ви активност намаля? :roll:

Re: Как стоят нещата при вас със секса по време на менопауза и като цяло, каква е сексуалната ви активност?

27 Ное 2014, 15:00

Смятам, че това е перфектното време за двойките да се радват един на друг, децата са пораснали, съответно имат повече свободно време, вярно настроенията ни са доста странни и променливи, но пък винаги можем да си го преглътнем, важно е мъжът до нас да не очаква 30 годишната девойка, която е взел, да си стои все такава!

Re: Как стоят нещата при вас със секса по време на менопауза и като цяло, каква е сексуалната ви активност?

27 Ное 2014, 15:45

Имам познати, които точно сега започнаха да развиват и показват на макс своята сексуалност, така че единственото, което мога да ви дам като съвет е да не пропуснете правилната консултация и навременна с гинеколог и всичко ще е супер ;)

27 Ное 2014, 17:34

Смятам, че жените е добре да бъдат информирани, въпреки че съм по-далече от тази възраст съм доволна, че я прочетох, а от друга страна не е честно жени на 50 да се превръщат в баби, заради ниското си самочувствие, което мъжете им може и да са се постарали да снишат още повече!

27 Ное 2014, 17:58

Еее, как мисля че жените пак би следвало да се чувстват добре! :) Аз съм на 40 сега, още не съм си намерил жената на живота, бива ли да ме отчайвате, че след 10години ще сме нещастни! :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5