Менопаузата - въпроси и отговори

Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.

Re: Менопаузата

Мнениеот balsam » 19 Яну 2016, 12:23

Някой сблъсквал ли се е с ранно настъпила менопауза - 35-36 г.? Непоносимо е, как да я овладея освен с хапчетата, които лекарят ми предписва. Имам нужда от нетрадиционни практики.
balsam

Мнениеот lini_leni » 19 Яну 2016, 14:40

balsam написа:Някой сблъсквал ли се е с ранно настъпила менопауза - 35-36 г.? Непоносимо е, как да я овладея освен с хапчетата, които лекарят ми предписва. Имам нужда от нетрадиционни практики.

Чувала съм за доста такива случаи напоследък, смятам че с подобряването на храненето, както и с практики като йога например, може да се повлияе много успешно неприятните симптоми. Другото, за което се сещам е прочистването на организма, детоксикиращи диети, чайове и прочее има по много, а маслото от вечерна иглика или всякакви подобни, които са с натурални съставки, биха повлияли добре, без да товарят допълнително организма.
lini_leni

Мнениеот irka » 20 Яну 2016, 11:29

Много е неприятно, особено за по-млада жена, която ходи на работа и е по-активна. Неудобството пред другите хора още повече влошава нещата. Редуването на топли и студени душове помага, но не можеш да стоиш все в банята :smile:
irka

Re: Как стоят нещата при вас със секса по време на менопауза и като цяло, каква е сексуалната ви активност?

Мнениеот ivoblinc » 09 Ное 2016, 16:11

Мои приятели над 50 години, които нямат сериозни здравословни проблеми като диабет, затлъстяване, високо кръвно, нямат проблеми в това отношение. Изводите може да си ги направите и сами :wink:
ivoblinc

Re: Как стоят нещата при вас със секса по време на менопауза и като цяло, каква е сексуалната ви активност?

Мнениеот kalinka-kuku » 09 Ное 2016, 16:55

ivoblinc написа:Мои приятели над 50 години, които нямат сериозни здравословни проблеми като диабет, затлъстяване, високо кръвно, нямат проблеми в това отношение. Изводите може да си ги направите и сами :wink:

Мои познати па със повече излишни килца си правят супер секс, изводите може да си ги направиш сам :wink:
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот bojo_kolev » 10 Ное 2016, 10:57

Още ми е рано да се притеснявам от този период, а и не съм толкова близък с дами в менопаузата, че да ги питам как стоят нещата :mrgreen: , но си мисля, че няма да имам подобни проблеми с жената. Е, може и да намелее честотата малко, но едва ли ще е болка за умиране. Важното е да не замре съвсем и да станем като братче и сестриче :lol: .
bojo_kolev

Мнениеот Lollipop » 25 Ное 2016, 12:46

Проблемът по-скоро би дошъл от еднообразието във връзката и естественото отчуждаване. Но ако се появят и някой друг здравословен проблем... все по-трудно ще става. Мисля, че повечето хора като минад 40-те и забравят за секса.
Аватар
Lollipop

Мнениеот zheleva212 » 25 Ное 2016, 13:27

Това изобщо не е вярно, че над 40 забравяш за секса :smile: ! Тогава също си в силите си и се чувстваш все още здрав. Може да не скачаш на всичко, което мърда, както на младини, или всяка вечер, но желанието не е по-малко. Има хора, които и на по 60 години са и правят секс.
zheleva212

Мнениеот emiliahristova65 » 04 Сеп 2017, 17:13

Искам да попитам, може ли REMIFEMINA, да повлияе на световъртежа, който получавам? понякога , е доста силен, освен другите симптоми, като горещи вълни, смяна в настроенията и безсъние и др.
emiliahristova65

Менопауза - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 16 Яну 2019, 18:48

В темата менопауза на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с този естествен период от живота на жената. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение на симптоматиката, която придружава менопаузата. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Менопауза настъпва при липса на менструация повече от 12 последователни месеца. Обикновено започва между 45 и 55 години, но може да се появи преди или след тази възрастова група. Жената загубва способността да забременее.
Менопаузата може да причини неприятни симптоми, като горещи вълни, нощни изпотявания, безсъние, раздразнителност и тревожност, депресия, промени в настроението, наддаване на тегло, вагинална сухота. При повечето жени не е необходимо лечение при менопауза. Някои хранителни добавки спомагат за облекчаване на дискомфортните симптоми.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

ПредишнаСледваща

Назад към Акушерство и гинекология