Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Менопаузата

19 Яну 2016, 12:23

Някой сблъсквал ли се е с ранно настъпила менопауза - 35-36 г.? Непоносимо е, как да я овладея освен с хапчетата, които лекарят ми предписва. Имам нужда от нетрадиционни практики.

19 Яну 2016, 14:40

balsam написа:Някой сблъсквал ли се е с ранно настъпила менопауза - 35-36 г.? Непоносимо е, как да я овладея освен с хапчетата, които лекарят ми предписва. Имам нужда от нетрадиционни практики.

Чувала съм за доста такива случаи напоследък, смятам че с подобряването на храненето, както и с практики като йога например, може да се повлияе много успешно неприятните симптоми. Другото, за което се сещам е прочистването на организма, детоксикиращи диети, чайове и прочее има по много, а маслото от вечерна иглика или всякакви подобни, които са с натурални съставки, биха повлияли добре, без да товарят допълнително организма.

20 Яну 2016, 11:29

Много е неприятно, особено за по-млада жена, която ходи на работа и е по-активна. Неудобството пред другите хора още повече влошава нещата. Редуването на топли и студени душове помага, но не можеш да стоиш все в банята :smile:

Re: Как стоят нещата при вас със секса по време на менопауза и като цяло, каква е сексуалната ви активност?

09 Ное 2016, 16:11

Мои приятели над 50 години, които нямат сериозни здравословни проблеми като диабет, затлъстяване, високо кръвно, нямат проблеми в това отношение. Изводите може да си ги направите и сами :wink:

Re: Как стоят нещата при вас със секса по време на менопауза и като цяло, каква е сексуалната ви активност?

09 Ное 2016, 16:55

ivoblinc написа:Мои приятели над 50 години, които нямат сериозни здравословни проблеми като диабет, затлъстяване, високо кръвно, нямат проблеми в това отношение. Изводите може да си ги направите и сами :wink:

Мои познати па със повече излишни килца си правят супер секс, изводите може да си ги направиш сам :wink:

10 Ное 2016, 10:57

Още ми е рано да се притеснявам от този период, а и не съм толкова близък с дами в менопаузата, че да ги питам как стоят нещата :mrgreen: , но си мисля, че няма да имам подобни проблеми с жената. Е, може и да намелее честотата малко, но едва ли ще е болка за умиране. Важното е да не замре съвсем и да станем като братче и сестриче :lol: .

25 Ное 2016, 12:46

Проблемът по-скоро би дошъл от еднообразието във връзката и естественото отчуждаване. Но ако се появят и някой друг здравословен проблем... все по-трудно ще става. Мисля, че повечето хора като минад 40-те и забравят за секса.

25 Ное 2016, 13:27

Това изобщо не е вярно, че над 40 забравяш за секса :smile: ! Тогава също си в силите си и се чувстваш все още здрав. Може да не скачаш на всичко, което мърда, както на младини, или всяка вечер, но желанието не е по-малко. Има хора, които и на по 60 години са и правят секс.

04 Сеп 2017, 17:13

Искам да попитам, може ли REMIFEMINA, да повлияе на световъртежа, който получавам? понякога , е доста силен, освен другите симптоми, като горещи вълни, смяна в настроенията и безсъние и др.

Менопауза - мнения и въпроси

16 Яну 2019, 18:48

В темата менопауза на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с този естествен период от живота на жената. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение на симптоматиката, която придружава менопаузата. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Менопауза настъпва при липса на менструация повече от 12 последователни месеца. Обикновено започва между 45 и 55 години, но може да се появи преди или след тази възрастова група. Жената загубва способността да забременее.
Менопаузата може да причини неприятни симптоми, като горещи вълни, нощни изпотявания, безсъние, раздразнителност и тревожност, депресия, промени в настроението, наддаване на тегло, вагинална сухота. При повечето жени не е необходимо лечение при менопауза. Някои хранителни добавки спомагат за облекчаване на дискомфортните симптоми.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5