Mari8704 написа:Здравейте!Казвам се Мариета и съм на 32 години.Иксам да споделя за не редовната ми менструация на мен само два пъти годишно ми идва.Въпросът ми е има ли възможност да съм в критическа?..
emiliahristova65 написа:Здравейте! Може ли само с изследване на FSH да се установи менопауза или трябва да се изследва естроген и прогестерон. Имам цикъл редовен, на 54 години съм, но имам другите симптоми. Благодаря!
Silviyas написа:Здравейте,
Имам нередовна менструация от 3 години.При последния преглед се устнови,че съм с намален яйчников резерв.
АМХ 0,200 ug/l, Eстрадиол 111,ФСХ 5.92,ЛХ 3.79.
Възможни ли са колебания в кръвната захар заради предменопаузата?Също така на моменти имам силна тревожност,която стига до паник атака,студени крайници,подпухналост.
Правено ми е глюкозно обременяване,там няма проблем.
Имам трудности със свалянето на килограми,болки в гърдите преди цикъл.
Възможно ли е тези симптоми да се дължат на нисък прогестерон?
Благодаря ви предварително!
Georgieva2 написа:Здравейте!
Поради факта, че съм в менопауза и изпитвам болки в ставите (само) при определени движения, ми беше изписана ХЗТ, която все още не приемам. Преминах и през псориазис, дори в косата, той може би също помогна за оплакванията ми. От друга страна, обилното окосмяване по тялото ми изчезна почти напълно (което, така или иначе премахвах преди, сега просто го няма). Косата ми се промени – беше почти права, сега е почти къдрава, със смесени участъци – тънки косми, дебели косми, къдрави, прави.. Големия ми въпрос е, ако започна ХЗТ, отново ли ще се „окосмя“и какво би станало с къдравата коса?
Назад към Акушерство и гинекология
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта