Ниско кръвно налягане - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани със сърдечни заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси за лечение на проблеми с високо или ниско кръвно налягане, аритмии, инфаркт и други.

Ниско кръвно налягане - мнения и въпроси

Мнениеот Dr Deliibryamov » 14 Яну 2019, 19:59

В тема “Ниско кръвно налягане” на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с това състояние. Тук може да получите консултация, съвет и информация относно причините за появата му, характерните симптоми, поставянето на диагноза и възможностите за лечение. На вашите въпроси отговаря Д-р Якуб Делиибрямов - кардиолог.

Ниско кръвно налягане (хипотония) представлява състояние, при което налягането на кръвта в артериалната система от съдове е под 100/60 mmHg за мъжете и под 95/60 mmHg за жените. Хипотонията може да настъпи остро в резултат кръвозагуба, алергична реакции, тежко протичащи инфекции, прием на медикаменти, обезводняване, или има хронично протичане, което често не налага специфично лечение. Това състояние може да се прояви със следните симптоми: световъртеж, отпадналост, гадене, главоболие, зрителни нарушение, краткотрайна загуба на съзнание и др.

Подробна информация за д-р Якуб Делиибрямов ще откриете в справочника на Фрамар.
Dr Deliibryamov
 
Мнения: 33
Регистриран на: 30 Яну 2019, 13:50

Re: Ниско кръвно налягане - мнения и въпроси

Мнениеот andrei.asenov » 12 Ное 2019, 10:28

Как се лекува ниско кръвно налягане? От много време съм така с кръвно налягане 90/115.
andrei.asenov
 
Мнения: 1
Регистриран на: 12 Ное 2019, 10:20

Re: Ниско кръвно налягане - мнения и въпроси

Мнениеот Dr Deliibryamov » 12 Ное 2019, 16:56

Първо трябва да се установи причината...при доста хора,особено млади жени, това е констутуционна особеност,така или иначе първа стъпка е достатъчната хидратация,увеличаване на приема на сол,много рядко се налага медикаментозна терапия.
Dr Deliibryamov
 
Мнения: 33
Регистриран на: 30 Яну 2019, 13:50


Назад към Сърдечни заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта