Образна диагностика

В този фору можете да прочетете здравни съвети от лекари специалисти към потребители на форума, но не можете да задавате въпроси.

Re: Образна диагностика

Мнениеот eltod » 13 Авг 2016, 19:43

Благодаря Ви! Ще се опитам да прикача отново снимките от рентгена.
Прикачени файлове
2.jpg
2.jpg (166.86 KiB) Прегледано 299 пъти
1.jpg
1.jpg (187.3 KiB) Прегледано 299 пъти
eltod
 
Мнения: 2
Регистриран на: 31 Юли 2016, 14:12

Re: Образна диагностика

Мнениеот martinkaa@abv.bg » 18 Авг 2016, 16:24

Здравейте, аз съм на 25. Майка съм на 2 годишно дете. Още от 16-17 годишна започнах да изпитвам дискомфорт подобен на панически атаки. Преди да направите прибързан извод , че имам нужда от психолог искам да подчертая, че имам вродена спина бифида в лека форма. Още от дете имам проблеми със стомаха гастритни болки и подуване, нередовен цикъл, който закъснява с месеци. Колкото пъти ходя по лекари всички ме пращат при психолог. Аз съм много позитивен, весел, добър, вярващ човек. Музикант съм. Щастлива съм с талантите, които притежавам. Имам добър съпруг и прекрасно дете. Приемам всичко нормално, въпреки, че съм по- чувствителна. Ще изброя симптомите, които ме притесняват от доста дълго време. Чувствам се много отпаднала, имам нужда от много сън, често страдам от главоболие, нередовен цикъл и най- неприятните- панически атаки. Просто изведнъж сякаш се получава срив в нервната система. разтрепервам се, прилошава ми понякога стискам краката и ченето толкава силно, че имам мускулна треска. Не знам как да се справя с тези симптоми. Случвало ми се е навън и реакцията ми беше да започна да тичам. Паника. Искам да добавя още, че живея на място с много тежък и влажен климат и след раждането на детето, което беше под пълна упойка цезарово, определено доста се влоших. Преди това се владеех по- добре. Започнах Всеки ден да взимам витамини, да пия лимони. Храня се здравословно. Спортувам. Определено помага за известно време, но изведнъж пак се появява. Също много ми прилошава по време на път с кола, а за самолет да не говорим... Възможно е да имам нарушено кръвообращение, проблеми с ветибуларния апарат... Да липсват витамини и минерали в организмът ми. Но това са мои предположения. Моля Ви за съвет и помощ. Имам амбиции и много искам да живея нормален живот.
martinkaa@abv.bg
 
Мнения: 3
Регистриран на: 18 Авг 2016, 16:01

Re: Образна диагностика

Мнениеот martinkaa@abv.bg » 18 Авг 2016, 16:32

Също забравих да добавя. Може да е важно. Не мога да сваля кг. Въпреки всички усилия диети, спорт, здравословен живот. Преди време бяха открили ниско ниво напрогестерон. Също така от години не мога да дишам добре, постоянно запушена ноздра и болки в коленете. Звуча като хипохондричка, но наистина не смятам, че на 25 години човек може да се чувства толкова зле :(
martinkaa@abv.bg
 
Мнения: 3
Регистриран на: 18 Авг 2016, 16:01

Re: Образна диагностика

Мнениеот Dr Chervenkov » 19 Авг 2016, 17:05

eltod написа:Благодаря Ви! Ще се опитам да прикача отново снимките от рентгена.


Промените са съвсем начални.
Д-р Любомир Георгиев Червенков
Катедра по образна диагностика, Медицински университет - гр. Пловдив
Център по образна диагностика, УМБАЛ "Св. Георги" - гр. Пловдив
Аватар
Dr Chervenkov
 
Мнения: 12
Регистриран на: 18 Авг 2015, 08:44

Re: Образна диагностика

Мнениеот Dr Chervenkov » 19 Авг 2016, 17:06

martinkaa@abv.bg написа:Здравейте, аз съм на 25. Майка съм на 2 годишно дете. Още от 16-17 годишна започнах да изпитвам дискомфорт подобен на панически атаки. Преди да направите прибързан извод , че имам нужда от психолог искам да подчертая, че имам вродена спина бифида в лека форма. Още от дете имам проблеми със стомаха гастритни болки и подуване, нередовен цикъл, който закъснява с месеци. Колкото пъти ходя по лекари всички ме пращат при психолог. Аз съм много позитивен, весел, добър, вярващ човек. Музикант съм. Щастлива съм с талантите, които притежавам. Имам добър съпруг и прекрасно дете. Приемам всичко нормално, въпреки, че съм по- чувствителна. Ще изброя симптомите, които ме притесняват от доста дълго време. Чувствам се много отпаднала, имам нужда от много сън, често страдам от главоболие, нередовен цикъл и най- неприятните- панически атаки. Просто изведнъж сякаш се получава срив в нервната система. разтрепервам се, прилошава ми понякога стискам краката и ченето толкава силно, че имам мускулна треска. Не знам как да се справя с тези симптоми. Случвало ми се е навън и реакцията ми беше да започна да тичам. Паника. Искам да добавя още, че живея на място с много тежък и влажен климат и след раждането на детето, което беше под пълна упойка цезарово, определено доста се влоших. Преди това се владеех по- добре. Започнах Всеки ден да взимам витамини, да пия лимони. Храня се здравословно. Спортувам. Определено помага за известно време, но изведнъж пак се появява. Също много ми прилошава по време на път с кола, а за самолет да не говорим... Възможно е да имам нарушено кръвообращение, проблеми с ветибуларния апарат... Да липсват витамини и минерали в организмът ми. Но това са мои предположения. Моля Ви за съвет и помощ. Имам амбиции и много искам да живея нормален живот.


За жалост въпросите Ви не са към раздел образна диагностика и не мога да ви помогна.
Д-р Любомир Георгиев Червенков
Катедра по образна диагностика, Медицински университет - гр. Пловдив
Център по образна диагностика, УМБАЛ "Св. Георги" - гр. Пловдив
Аватар
Dr Chervenkov
 
Мнения: 12
Регистриран на: 18 Авг 2015, 08:44

Re: Образна диагностика

Мнениеот alibi3016 » 25 Авг 2016, 01:57

Здравейте, д-р Червенков!
Въпросът ми е: може ли ренгенография да покаже до някаква степен, туморно образувание или наличието на някакво артритно или друго възпалително заболяване. Запознат съм, че има много по- добри изследвания от ренгенографията, но ме интересува дали и тя може да покаже дори и в малка степен наличието на нещо и след това да се премине на останалите изследвания.
Благодаря ви!
alibi3016
 
Мнения: 7
Регистриран на: 24 Юни 2015, 16:35

Re: Образна диагностика

Мнениеот milenkis » 29 Авг 2016, 16:16

Здравейте, искам да попитам колко броя скенера/рентгенови снимки се смятат за безопасни в рамките на година?
Тази година са ми правени 2 скенера на коремни органи, 2 снимки на гръден кош, 1 снимка на стъпала, 1 на длани, 1 панорамна снимка на зъби, 1 3D снимка на горна и долна челюст, няколко обикновени на зъби. Предстои ми този месец и SPECT скенер :shock: ! (Не знам броят ли се, но миналата година са ми правени 3 ЯМР - на корем, на цяло тяло, на глава). Аз съм 43 кг, 161 см, 34 год. Мога ли да приемам нещо, за да неутрализирам облъчването, или поне да намаля щетите?
Багодаря!
milenkis
 
Мнения: 4
Регистриран на: 02 Фев 2016, 14:34

Re: Образна диагностика

Мнениеот milenkis » 30 Авг 2016, 08:57

Пропуснах - имам и една 1 снимка на сакроилиачни стави
milenkis
 
Мнения: 4
Регистриран на: 02 Фев 2016, 14:34

Re: Образна диагностика

Мнениеот Lyusi » 01 Сеп 2016, 07:40

Здравейте,

Имам диагноза СРДЧ. Направиха ми преди половин година виртуална томографска колоноскопия.Резултат:
В условията на сравнително добре подготвен пациент-колона като цяло е с хармонична и ритмична хаустрация , с незадебелена стена,която е със запазен денситет.В легнало положение по гръб- в сегмент от сигмата се установява спастичност,той е "изгонил "въздуха от нея.При скенирането в легнало положение по корем в същият участък е добре разгърнат.
Не се установяват полипоидни зони по-големи от 5мм.
Не се установяват дивертикули.
Околната мастна тъкан е интактна.
Не се установяват уголемени лимфни възли параортално и мезентериално

Това означава ли, че има полипи, които могат да бъдат обезпокоителни.
Имам болки низко в корема и кръста.

Благодаря предварително
Lyusi
 
Мнения: 1
Регистриран на: 30 Авг 2016, 07:28

Предишна

Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта