Осиновяване на дете - мнения, коментари, въпроси, истории

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Бихте ли осиновили дете...?

Да.
24
89%
Да, стига да е здраво.
2
7%
Не, никога.
0
Няма гласували
Не съм мислил, но и това е възможност.
1
4%

Общо гласове : 27

Re: Приемно семейство иска да осинови дете,институциите не дават

Мнениеот Lollipop » 09 Дек 2014, 10:37

Хубава работа, ама българска! Абсурдите тук са много, в България невъзможно да осиновиш дете, не знам идеята каква е, че процедурите са толкова тежки? Искат да има повече деца в домовете и по приемни семейства, че да могат да точат пари ли? Друга логика не намирам, за да не искат да се осиновяват тези деца и да се появяват една след друга пречки... :shock:
Аватар
Lollipop

Re: Една история за осиновяване в България - 2013 година

Мнениеот Снежана Станева » 31 Окт 2015, 14:19

:oops: За съжаление, нещата в България са такива!Никой до сега не се ангажира със задачата/и не разбра,че тази социална прослойка се нуждае от специални грижи,защото никак не е лесно да отгледаш дете,което има в графата си "здравословно състояние"много неизвестни/,да подкрепя/за помощ изобщо не иде реч/такива деца и семейства.На фона на цялата мизерия,на всичките болести,бежанците и други политически простотии,забравихме,че преди да приютим чуждия човек,който не умеем да обгрижим,трябва да имаме ясна представа за социалната програма.Какво предполага тя-има тотална безработица/това ще рече,че всеки втори днес остава без работа/,какво и как да мислим за децата,които заслужават едно по-добро бъдеще...........!В същото това време ни отнемат и малката останала надежда да бъдем по-добри в утрешния ден-закриват се домове за изоставени деца/бебета при това/,преди две години горя един от най-големите и функциониращи домове за изоставени деца до 3 год. възраст в Пловдив,този на ул.Парчевич,а само 2 или 3 години преди това/не си спомням точно/бяхме протегнали ръка,за да може Домът да се санира,поднови като фасада ,да се обзаведе.Преди този ремонт той беше в окаяно състояние.Носила съм лично подаръци там и съм на ясно с условията в които живееха децата.Управата се грижеше/директорката-Стайка Милева,беше един почетен човек,който работеше работата си със сърце и душа,но с оглед малко постъпващите средства в дома -поради нехайство от страна на Държавния апарат-в дома работеха и хора,които буквално издевателстваха над децата/за децата по силите си.Спомням си един случай,минавайки покрай сградата,извеждаха по-големите дечица на разходка или на занимания в така и бедният на съоръжения за децата двор.Лелята/моя стара комшийка,същият ден беше на смяна /ги беше навързала за коланчетата на старите дрешки/мантички-тя,завалийката, беше с умствено изоставане/ ,за да не се пръснат по двора или да и създадат проблеми.Горките дечица/в този момент сърцето ми се скъса/падаха и ставаха...........Не се въздържах и извиках през оградата-Лили,какво правиш?-а ,тя-Ами, трябваше да почистя санитарните помещения и да ги изведа-госпожата си има и друга работа,а те не слушат -и олигофренично се изсмя............Картината наподобяваше от тези в концлагерите/като престъпници/,да се смее ли човек или да плаче.............лелята ли да съжали или 3-годишните"хапльовци",които си разрешаваха в този важен за нея момент/когато трябваше да се измие клозета/ да я дразнят и ядосват......................Обаче,бяха приютени и чакаха светлата Коледа,за да са изненада под нечия елха!Сега тези институции ги няма,Държавата гузно мълчи,дори има хора,които ги осиновяват извън пределите на милата ни Родина/ако им хареса възрастта..,защото децата престояват по разни други институции и търсят дом от Коледа на Коледа при различни родители...../Това е,мили Хора...............Съдба-да попаднеш в ада на толкова нехаен Държавен апарат,който намира средства да прави балотажи и предизборни кампании,да сменя правителства и да издига лозунги за светло Бъдеще..! :oops:
Снежана Станева

Re: Една история за осиновяване в България - 2013 година

Мнениеот arthurdent » 01 Ное 2015, 00:35

Снежана Станева написа:Спомням си един случай,минавайки покрай сградата,извеждаха по-големите дечица на разходка или на занимания в така и бедният на съоръжения за децата двор.Лелята/моя стара комшийка,същият ден беше на смяна /ги беше навързала за коланчетата на старите дрешки/мантички-тя,завалийката, беше с умствено изоставане/ ,за да не се пръснат по двора или да и създадат проблеми.Горките дечица/в този момент сърцето ми се скъса/падаха и ставаха...........Не се въздържах и извиках през оградата-Лили,какво правиш?-а ,тя-Ами, трябваше да почистя санитарните помещения и да ги изведа-госпожата си има и друга работа,а те не слушат -и олигофренично се изсмя............Картината наподобяваше от тези в концлагерите/като престъпници/,да се смее ли човек или да плаче.............лелята ли да съжали или 3-годишните"хапльовци",които си разрешаваха в този важен за нея момент/когато трябваше да се измие клозета/ да я дразнят и ядосват......................

Точно такова и аз съм виждал, което ме потресе. Тези деца са като другите, заслужават най-доброто. Ние сме нация, която трябва да се изтреби, за да има шанс младото поколение да расте в друга среда, за да има шанс да бъде различно от нас. Комунизмът и демокрацията просто ни унищожиха.
arthurdent

Re: Бихте ли...осиновили дете?

Мнениеот iwoni » 09 Фев 2016, 11:50

Скоро българите няма да осиновяват деца с увреждания. Няма я финансовата стабилност за такова нещо и начина на мислене не ни е развит в тази посока. :sad:
iwoni

Re: Как да осиновим дете ?

Мнениеот Viktor.Ivanov » 25 Юли 2019, 20:45

Опитайте, това е най-святото нещо на света. Когато и както и да е, опитайте.
Понякога ми викат Докторе, защото не ми знаят първото име.
Viktor.Ivanov

Осиновяване през 2023 година - по-бързо ли е?

Мнениеот Karlovo » 28 Яну 2023, 21:21

Искаме с моя партньор да осиновим дете. Има ли някой, който скоро е преминал през цялата процедура и нещо променило ли се е? Чета в тази тема, че е дълъг процес. През 2023 година по-бързо ли е?
Karlovo

Предишна

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси