Плоскостъпие и деформации на ходилото - въпроси и мнения

Тук можете да зададете въпроси към медицинските специалисти на Фрамар и да споделите мнение за проблемите с костите, мускулите и ставите. Ще получите съвет и професионален отговор.

Плоскостъпие и деформации на ходилото - въпроси и мнения

Мнениеот FramarLekari » 05 Яну 2019, 11:40

В темата за плоскостъпие и деформации на ходилото в нашия здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с проблеми като плоско ходило, изпъкнало кокалче, високи и паднали сводове и др.. Тук може да получите консултация и съвет, свързани със симптоми, лечение и диагностика. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Плоскостъпието или падането на свода на ходилото е проблем, засягащ много хора както в детска, така и в активна възраст. Така наречения популярно дюстабан е свързан с различни предразполагащи фактори, водещи от които са наднорменото тегло и слабост на връзковия апарат. Лечението обикновено е консервативно и включва анатомични стелки, обувки и рехабилитация.

Изпъкналото кокалче на палеца на крака(бунион) е проблем, свързан както с носенето на неудобни обувки, така и с плоскостъпието. От него страдат предимно жени и в по-тежките случаи, освен видимата деформация на костта на палеца на крака, се наблюдава и зачервяване и болка. Това налага определено лечение, а понякога и хирургична намеса.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1745
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Назад към Заболявания на опорно-двигателния апарат и ревматология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта