Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
26 Ное 2015, 12:59
Здравейте , ходих на гинекологичен преглед и на микробиологията излезе че имам кандида и стрептококи масово.Гинеколожката ми предписа ципрофлоксацин за 7 дена и 1,4,7, ден по капсула фунгокап.Ципрофкласицина и фунгокапа заедно ли се пие или по отделно може.На листовката на фунгокапа пише че за лечение на вагинална кандидоза се взема една доза един път ,а за лечение на появата на такава 1,4,7, ден .Защо ми е предписано да се взема 3 пъти за 7 дни не трябва ли 1 хапче само за лечение на кандидоза а не за повторна поява на такава? Също така съм и с хашимото -хипотиреодизъм и имунната система ми е слаба .Пила съм антибиотици за инфекции на бъбреците( без пробиотици ) вследствие на, което получих гъбичките. относно стрептококите нямам и представа как съм се заразила.

Моля за отговор
01 Дек 2015, 13:32
Scanda написа:Здравейте! Тъй, като в момента нямам възможност да посетя специалист се обръщам към вас с надеждата да ми помогнете доколкото е възможно. От няколко дни имам проблем и слабо парене в пикочния канал, и по-точно около главичката на пениса, което не отшумява, но е без секреция, и се страхувам да не се получат усложнения ако не взема мерки. Проблема се появи след последния ми сексуален контакт, който беше преди няколко дни. Предполагам, че може да е уретрит, но хроничен (или някаква слаба инфекция), защото симптомите на са на остър. Преди години съм се лекувал от гонорея, но не съм сигурен дали е излекувана напълно, защото не съм ходил на контролен преглед след това поради липса на видими и осезаеми проблеми, но доста по-късно съм имал леки болки в единия тестис или по-точно в каналчето над него, който е отстрани на пениса (не съм сигурен, че го обяснявам правилно), и предполагам вследствие на което въпросния тестис ми е малко по-увиснал от другия, и функциите му не са на нивото на другия. Също от време на време при "стягане" на мускула (не знам дали е мускул) или при прекъсване на уринирането съм получавал леки болки в пикочния канал, което предполагам може също да е вследствие на въпросната инфекция, която споменах, че беше преди години ако евентуално не е напълно излекувана. Възможно ли е да ми препоръчате какъв вид антибиотик да пия или нещо, което да предприема в случая? Благодаря ви предварително!
Здравейте, Scanda!
При оплакванията, които споделяте Ви съветвам да посетите специалист, за да се направят изследвания за няколко различни инфекции и да се назначи адекватно лечение! За Вашето здраве не е добро решение самолечението, без необходимите тестове!
С уважение,
д-р Тодева
01 Дек 2015, 13:48
nelly13 написа:Здравейте , ходих на гинекологичен преглед и на микробиологията излезе че имам кандида и стрептококи масово.Гинеколожката ми предписа ципрофлоксацин за 7 дена и 1,4,7, ден по капсула фунгокап.Ципрофкласицина и фунгокапа заедно ли се пие или по отделно може.На листовката на фунгокапа пише че за лечение на вагинална кандидоза се взема една доза един път ,а за лечение на появата на такава 1,4,7, ден .Защо ми е предписано да се взема 3 пъти за 7 дни не трябва ли 1 хапче само за лечение на кандидоза а не за повторна поява на такава? Също така съм и с хашимото -хипотиреодизъм и имунната система ми е слаба .Пила съм антибиотици за инфекции на бъбреците( без пробиотици ) вследствие на, което получих гъбичките. относно стрептококите нямам и представа как съм се заразила.

Моля за отговор

Здравейте, nelly13!
Би могло да се направи схема на лечение като Вашата. Най-вероятно лекуващия лекар е преценил, че това е най-уместно за Вас предвид нарушението на флората, което най-вероятно е причина и за инфекцията със стрептококи.
Искам да Ви попитам какво показва натривката, има ли проблем и с лактобацилите?
С уважение,
д-р Тодева
03 Дек 2015, 12:56
Здравейте, пиша Ви със следния проблем: От около месец и половина имам
пъпчици около входа на влагалището и няколко вътре. Днес отидох на лекар и
ми казаха, че са кондоломи и ми предписаха кондилин и кориолус да ги почна
от утре. Въпросът ми е следния: понеже на приятеля ми му откриха генитален
херпес, но в момента не е активен- половите контакти ми е ясно, че са
забранени по време на мазането с кондилин, но може ли да има такива в
почивката между мазанията и трябва ли презерватив? И преди 3 седмици след микробиология ми откриха стрептококи и гъбички (кандида) назначиха ми лечение с антибиотик за мен и за приятеля ми и полижинакс 12 глобула, което лечение приключи преди 4 дни, но от днес имам пак същите симптоми на силно бяло течение и лек сърбеж и дискомфорт. Утре ми е назначено изследване за HPV тест, но с лечението, което ми е предписано за кондоломитете трябва ли да изкарам още един курс на лечение за стрептококите и гъбичките или мога ли с един глобул ломексин да притъпя симптомите поне докато трае лечението с кондолин?
Благодаря Ви предварително.
09 Дек 2015, 11:33
diddi88 написа:Здравейте, пиша Ви със следния проблем: От около месец и половина имам
пъпчици около входа на влагалището и няколко вътре. Днес отидох на лекар и
ми казаха, че са кондоломи и ми предписаха кондилин и кориолус да ги почна
от утре. Въпросът ми е следния: понеже на приятеля ми му откриха генитален
херпес, но в момента не е активен- половите контакти ми е ясно, че са
забранени по време на мазането с кондилин, но може ли да има такива в
почивката между мазанията и трябва ли презерватив? И преди 3 седмици след микробиология ми откриха стрептококи и гъбички (кандида) назначиха ми лечение с антибиотик за мен и за приятеля ми и полижинакс 12 глобула, което лечение приключи преди 4 дни, но от днес имам пак същите симптоми на силно бяло течение и лек сърбеж и дискомфорт. Утре ми е назначено изследване за HPV тест, но с лечението, което ми е предписано за кондоломитете трябва ли да изкарам още един курс на лечение за стрептококите и гъбичките или мога ли с един глобул ломексин да притъпя симптомите поне докато трае лечението с кондолин?
Благодаря Ви предварително.
Здравейте, diddi88!
В почивките, когато не мажете кондилин, обикновено се получават ранички и поради тази причина се препоръчва избягване на половите контакти! Още повече така се увеличава и риска да се прехвърли и инфекцията с херпес.
Моят съвет е да споделите на лекуващия лекар, че имате оплаквания от вагинално течение и сърбеж, за да се назначи подходящо лечение! Възможно е причината да не са от гъбички и тогава лечението с ломексин ще е излишно и няма да помогне! По принцип е най-добре да се повтори микробиологията, за да може лечението да не е на посоки, а да е съобразено с причината!
С уважение,
д-р Тодева
14 Дек 2015, 16:18
Здравейте! От 2 години обикалям невролози, ревматолози и др.Проблема ми е с краката симптомите/болки ,парене изтръпване и като протичане на ток от стъпалата до горе до слабините мравучкане и опъване/ са на полиневропатия но тя може да се далжи на диабет, а аз нямам такъв.Затова тръгнах в посока инфекциознни болести.Чета от 1 година в интернет и се побърквам.Направих изследване за сифилис и хламидии за стара инфекция отрицателни са но аз продължавам да си мисля, че може да е нещо в тази посока.Нямам никакви кожни проблеми.Преди 15 години имах една подутина може да е било лимфен възел болеше хирург ми го оперира оправи се и до тук.Сега като се върна на зад мога да кажа,че мускулатурата ми отслабна много осезателно още на 25 години./много е озадачаващо това/.Започнаха проблеми с нервите,безсъние дълги години.Откриха ми невралгия на н-тригеминус .Направиха ми операция, но не се подобри много сега пак с ривотрил и амитрептелин.Аз си мисля, че някаква болест бавно е сигурно засяга нервите и мусулите на цялото тяло /бавно ме убива/.Моля Ви, кажете за какво друго да се изследвам мисля за кандида /четох, че нелекувана дава поражения/.На младини са имала гъбички и съм ги лекувала .Отделно помня,че пихме трихомонацит.Имала съм генитални брадавици пак на младини но сами изчезнаха. Благодаря предварително!
04 Яну 2016, 02:30
Здравейте д-р Тодева!
Не съм сигурен в коя точно тема да си задам въпроса, но то е комбинация от кожни проблеми, така че ще пробвам тук.
В момента имам генитални брадавици, които лекувам с крем Алдара. Само че и от известно време се боря и с дерматит/екзема на лицето, който не е силно изявен и се появвява епизодично, но наскоро се появи отново и дерматолог ми предписа да мажа областта на лицето с Елоком за 1 седмица. В листовката обаче прочетох, че Елоком не е добре да се използва при наличието на други кожни проблеми. И сега се чудя дали наистина не е добра идея да го ползвам докато все още имам генитални брадавици? Колко може да ги афектира и да чакам ли да отминат първо кондиломите и после да ползвам Елоком?
Благодаря предварително!
04 Яну 2016, 13:08
IVA ATANASOVA написа:Здравейте! От 2 години обикалям невролози, ревматолози и др.Проблема ми е с краката симптомите/болки ,парене изтръпване и като протичане на ток от стъпалата до горе до слабините мравучкане и опъване/ са на полиневропатия но тя може да се далжи на диабет, а аз нямам такъв.Затова тръгнах в посока инфекциознни болести.Чета от 1 година в интернет и се побърквам.Направих изследване за сифилис и хламидии за стара инфекция отрицателни са но аз продължавам да си мисля, че може да е нещо в тази посока.Нямам никакви кожни проблеми.Преди 15 години имах една подутина може да е било лимфен възел болеше хирург ми го оперира оправи се и до тук.Сега като се върна на зад мога да кажа,че мускулатурата ми отслабна много осезателно още на 25 години./много е озадачаващо това/.Започнаха проблеми с нервите,безсъние дълги години.Откриха ми невралгия на н-тригеминус .Направиха ми операция, но не се подобри много сега пак с ривотрил и амитрептелин.Аз си мисля, че някаква болест бавно е сигурно засяга нервите и мусулите на цялото тяло /бавно ме убива/.Моля Ви, кажете за какво друго да се изследвам мисля за кандида /четох, че нелекувана дава поражения/.На младини са имала гъбички и съм ги лекувала .Отделно помня,че пихме трихомонацит.Имала съм генитални брадавици пак на младини но сами изчезнаха. Благодаря предварително!
Здравейте, IVA ATANASOVA!
Мисля че с Вас се чухме по телефона и дискутирахме проблема! Ако не е така пишете, за да Ви задам някои въпроси!
Желая Ви здраве и успешна Нова 2016 година!
С уважение,
д-р Тодева
04 Яну 2016, 13:12
космополитан написа:Здравейте д-р Тодева!
Не съм сигурен в коя точно тема да си задам въпроса, но то е комбинация от кожни проблеми, така че ще пробвам тук.
В момента имам генитални брадавици, които лекувам с крем Алдара. Само че и от известно време се боря и с дерматит/екзема на лицето, който не е силно изявен и се появвява епизодично, но наскоро се появи отново и дерматолог ми предписа да мажа областта на лицето с Елоком за 1 седмица. В листовката обаче прочетох, че Елоком не е добре да се използва при наличието на други кожни проблеми. И сега се чудя дали наистина не е добра идея да го ползвам докато все още имам генитални брадавици? Колко може да ги афектира и да чакам ли да отминат първо кондиломите и после да ползвам Елоком?
Благодаря предварително!
Здравейте, космополитан!
Двата проблема са на различни места и няма проблем да си приложите едновременно лечението!
С уважение,
д-р Тодева
07 Яну 2016, 05:58
Здравейте др-Тодева!!!
Търся някой който да ми отговори на следния въпрос... Може ли поради не лекуване на гъбички, след години да се стигне до болки в таза, тазобедрените стави, ставите, мускулите на гърба на краката и почти всички останали мускули при малко по интензивно съкращение да се се схващат. И ако това не е възможно от нелекуване на гъбички, то тогава има ли такава венерическа болест, която ако не се лекува с години наред да се стигне до това което съм описал... Благодаря предварително...