Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
10 Яну 2016, 17:16
agapelove написа:Здравейте др-Тодева!!!
Търся някой който да ми отговори на следния въпрос... Може ли поради не лекуване на гъбички, след години да се стигне до болки в таза, тазобедрените стави, ставите, мускулите на гърба на краката и почти всички останали мускули при малко по интензивно съкращение да се се схващат. И ако това не е възможно от нелекуване на гъбички, то тогава има ли такава венерическа болест, която ако не се лекува с години наред да се стигне до това което съм описал... Благодаря предварително...
Здравейте, agapelove!
Причината за подобни оплаквания е малко вероятно да се предизвика от гъбична инфекция! По принцип е възможно инфекция, дори и предавана по полов път да е в основата на подобни оплаквания! За това Ви съветвам да посетите дерматовенеролог, за да се направят преглед и необходимите изследвания!
Желая Ви здраве и успешна Нова 2016 година!
С уважение,
д-р Тодева
15 Яну 2016, 18:24
Здравейте,
На 07.01.2016 получих резултатите от изследвания, които си направих в Кабкис.Резултата беше положителен за Хламидии за IgA и за IgM ( IgG не беше изследван и не бяха посочени стойности на наличие на двете антитела, а пишешесамо POSITIVE и на IgA и на IgM ). На другият ден отидох на лекар и ми предписаха Sumamed 500mg. по схема 1ден - 2таблетки, 2 и 3ти ден - по 1таблетка, 7 ден - 1таблетка, 14 ден - 1 таблетка и ми препоръчаха седмица след приключване да си направя контролно изследване.По стечение на обстоятелствата на 08.12.2015 имах незащитен вагинален контакт.Казах на момичето при което тя си направи същите изследвания и и показа наличие само на IgM .Въпроса ми е според вас аз ли съм бил виновен за заразяването и ? Наличието на IgA и IgM говори ли за стара инфекция и според вас предписаното ми лечение подходящо ли е ?
Благодаря ви предварително !
26 Яну 2016, 11:12
Здравейте отново др Тодева!!! Първо благодаря за точния отговор и така отново към темата... Имам изследвания направени за Chlamidiq trachomatis, Гонорея, Кандида на гърлото , Кандидозен баланит, Правих си общи генитални изследвания и нищоооооо...

Ходил съм на доста дерматолози и до тука само един откри нещо въобще (лепна едно стъкло на мястото където му казах че усещам парене и дискомфорт и след като го погледна на микроскоп ми каза че открива някаква инфекция защото имало белези от гной или нещо такова)
Заръча ми да потапям члена в бледорозов разтвор от калиев перманганат и след две минутно киснене в разтвора да го изушавам с суха кърпа или да го измия (не помня точно дали се подсушаваше с кърпа или се налагаше миене след процедурата). И накрая трябвало да се мажа с Дактакорт!!! Въпроса ми е трябва ли след киснене в разтвора да се мие члена и дали е възможно да ви пратя снимки да си кажете мнението за белезите който се появяват там където чувствам че има проблем и дискомфорт.
Благодаря ви много отново!
29 Яну 2016, 18:13
Здравейте д-р Тодева имам едно питане тъй като незнаех къде да задам въпросът си предварително се извинявам ако това не е мястото та... към въпросът ми женен съм със дете преди години имах рисков полов контакт жена ми си прави съответно тест за хив при раждането и той беше негативен детето ни е на 1.6 месеца като са му правени два пъти кръвни иследвания и при него всичко е в нормите та питането ми е има ли възможност някаква аз да съм хив позитивен като този контакт е бил преди 6-7 години преди раждането на детето а след това не съм имал други такива.Благодаря ви предварително за отговора!!!
02 Фев 2016, 12:31
devilxdesire написа:Здравейте,
На 07.01.2016 получих резултатите от изследвания, които си направих в Кабкис.Резултата беше положителен за Хламидии за IgA и за IgM ( IgG не беше изследван и не бяха посочени стойности на наличие на двете антитела, а пишешесамо POSITIVE и на IgA и на IgM ). На другият ден отидох на лекар и ми предписаха Sumamed 500mg. по схема 1ден - 2таблетки, 2 и 3ти ден - по 1таблетка, 7 ден - 1таблетка, 14 ден - 1 таблетка и ми препоръчаха седмица след приключване да си направя контролно изследване.По стечение на обстоятелствата на 08.12.2015 имах незащитен вагинален контакт.Казах на момичето при което тя си направи същите изследвания и и показа наличие само на IgM .Въпроса ми е според вас аз ли съм бил виновен за заразяването и ? Наличието на IgA и IgM говори ли за стара инфекция и според вас предписаното ми лечение подходящо ли е ?
Благодаря ви предварително !
Здравейте, devilxdesire!
Да, напълно вероятно е Вие да сте прехвърлил инфекцията! Наличието на ИгМ е показател за прясна инфекция. Старата инфекция се доказва с ИгГ. Все пак това са лабораторни резултати и те не са диагноза, за това резултатите трябва да се интерпретират от лекар в съчетание с оплакванията и клиничната картина!
С уважение,
д-р Тодева
02 Фев 2016, 12:33
agapelove написа:Здравейте отново др Тодева!!! Първо благодаря за точния отговор и така отново към темата... Имам изследвания направени за Chlamidiq trachomatis, Гонорея, Кандида на гърлото , Кандидозен баланит, Правих си общи генитални изследвания и нищоооооо...

Ходил съм на доста дерматолози и до тука само един откри нещо въобще (лепна едно стъкло на мястото където му казах че усещам парене и дискомфорт и след като го погледна на микроскоп ми каза че открива някаква инфекция защото имало белези от гной или нещо такова)
Заръча ми да потапям члена в бледорозов разтвор от калиев перманганат и след две минутно киснене в разтвора да го изушавам с суха кърпа или да го измия (не помня точно дали се подсушаваше с кърпа или се налагаше миене след процедурата). И накрая трябвало да се мажа с Дактакорт!!! Въпроса ми е трябва ли след киснене в разтвора да се мие члена и дали е възможно да ви пратя снимки да си кажете мнението за белезите който се появяват там където чувствам че има проблем и дискомфорт.
Благодаря ви много отново!

Здравейте, agapelove!
Да, може да приложите снимки!
С уважение,
д-р Тодева
02 Фев 2016, 12:44
tihiq написа:Здравейте д-р Тодева имам едно питане тъй като незнаех къде да задам въпросът си предварително се извинявам ако това не е мястото та... към въпросът ми женен съм със дете преди години имах рисков полов контакт жена ми си прави съответно тест за хив при раждането и той беше негативен детето ни е на 1.6 месеца като са му правени два пъти кръвни иследвания и при него всичко е в нормите та питането ми е има ли възможност някаква аз да съм хив позитивен като този контакт е бил преди 6-7 години преди раждането на детето а след това не съм имал други такива.Благодаря ви предварително за отговора!!!
Здравейте, tihiq!
Малко вероятно е, но най-точно може да се отговори ако направите изследвания! Няма как да Ви отговоря точно, без да разполагам с повече информация!
С уважение,
д-р Тодева
02 Фев 2016, 19:05
Здравейте д-р Тодева благодаря ви много за отговора имам следните проблеми от няколко месеца имам лек косопад , пукане във всички стави без болки и лек обрив по ръцете в областа на китките понякога сърби но не винаги обривът наподобяхва пъпки като вулканчета но минават и след няколко дни пак излизат отново температура нямам .. правил съм си изледвания за хламидия които бяха отрицателни и изледвания на кръвната захар също беше в норми ходих на дерматолог като му споделих тези мои болежки и оплаквания и според него пукането в ставите не е нещо страшно просто било защото се заседявам зимно време повечко на едно място ... незнам вече какво да правя към кого да се обърна доста съм объркан затова пиша на вас тук... какво наподобяват тези симптоми според вас ? и евентуално какви изледвания да си направя ?Забравих да кажа по горе че преди 3-4 месеца ми бяха излезнали някакви гъбички по пениса съответно ходих на лекар отново и тогава пусках изледванията за кръвната захар доктора изписа клотримазол от тогава там проблеми нямам ! Благодаря ви още веднъж за отговора!!!
04 Фев 2016, 05:44
Др. Тодева на този адрес ли да пратя снимките?
violina@todeva.com
05 Фев 2016, 16:43
Здравейте, д-р Тодева,
от няколко месеца не мога да се излекувам от стрептококи и гъбички вагинални, които рецидивират постоянно. Чиста микробиология не съм имала никога, а от септември си правя периодично... Лактобацилите, я ги има, я ги няма - различно е при различните изследвания. Пила съм редица антибиотици и противогъбични препарати, салага съм и локални и Лактажин съм слагала. Нямам хламидия и гонорея, кръвните ми резултати са нормални, нямам висока кръвна захар. Симптомите са сърбеж най-вече и леко течение, парене при уриниране. След последното лечение мисля, че имам значително подобрение и от месец някъде не съм посещавала лекар. Предстои ми да го направя в понеделник. Ще видим какво ще излезе и дали съм добре.
Само да отбележа, че полов живот не водя от месеци.
В последно време съм изложена на стрес и психическа умора, ако това има някакво значение.
Къде да търся причина?
Благодаря за отделеното време!