Имам прилепи в съседство, как да ги изгоня?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Имам прилепи в съседство, как да ги изгоня?

Мнениеот FramarModDesi » 04 Окт 2011, 13:25

За да изгоните прилепите, е важно да се действа хуманно и да се има предвид, че много видове прилепи са защитени по закон. Един от най-ефективните методи е използването на ултразвукови устройства, които излъчват високочестотни звуци, неприятни за прилепите, но нечуваеми за хората.
Тези устройства могат да бъдат стационарни или преносими и трябва да се поставят така, че ултразвукът да достига до местата, където прилепите обитават.
Друг подход е използването на нафталин, който също е известен с отблъскващия си ефект върху прилепите. Нафталинът може да се разпръсне в областите, където прилепите се събират, но трябва да се внимава, тъй като е токсичен и изисква временно напускане на помещението при употреба. Освен това, премахването на източниците на храна като насекомите и запушването на всички възможни входове, през които прилепите могат да влязат в дома ви, са съществени стъпки за предотвратяване на тяхното завръщане.
Важно е да се поддържа добра хигиена и да се избягва наличието на застояла вода, която може да привлече прилепите обратно.

-> Продукти за отблъскване на вредители във framar.bg
FramarModDesi

Съседите ми – прилепи, как да ги изгоня?

Мнениеот julianne » 15 Юли 2014, 14:15

Вече пета нощ не успявам да мигна от цвъртящите ми съседи - прилепите. Много ги харесвам, но ми е наложително да ги изгоня, през деня са по-тихи, но все има някой в процепа между панелите. Харесали са си леговището и са се настанили, май цялото семейство.

Снощи на смрачаване видях как излетяха повече от 10 прилепа от там, минаха през терасата и продължиха (то оставаше и някой да се спре на терасата :oops: ), но аз се стреснах много.
Не искам да ги убивам или наранявам по никакъв начин, но не ми дават никакъв покой, искам само да ги изгоня по най-безобидния начин.

Приятели са ми казвали, че прилепи са влизали в стаите им, добре, че на мен такова нещо не ми се е случвало, но май е въпрос на време. Какво ще ми препоръчате, как да изгоня прилепите без да ги нараня?
julianne

Re: Съседите ми – прилепи, как да ги изгоня?

Мнениеот JohnLocke » 15 Юли 2014, 14:22

нее, моля ви, оставете животинките, ако е възможно премести се в друга стая да спиш, сега тъкмо са се народили мъниците, не е редно да ги прогонваш :( :( наесен, ако искаш извикайте човек да запуши дупката, ама не точно сега :(
JohnLocke

Re: Съседите ми – прилепи, как да ги изгоня?

Мнениеот nushi.kisyova » 19 Авг 2014, 14:54

Малките им не пораснаха ли вече, трябва да са започнали да летят, поне аз така си мисля, но е неизбежно, не вярвам да си тръгнат доброволно, дори и да ги прогониш за сега, няма гаранция, че няма да се върнат!
nushi.kisyova

Спряха санирането на блока ми, заради прилепи!

Мнениеот Pipilota » 20 Юли 2016, 16:27

Кандидатствахме по европейска програма и най-накрая решиха и нашата панелка да санират! Обаче се оказа, че на покрива има гнездо или как да го нарека с прилепи и сега спряха, защото прилепите били защитен вид и нищо не се прави! И без друго започнахме късно със санирането, не знам дали до зимата ще успеят да приключат, а и сега с тея прилепи...! Какво според вас можем да направим, за да ускорим процеса по саниране и да се справим с прилепите? :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Спряха санирането на блока ми, заради прилепи!

Мнениеот Lollipop » 20 Юли 2016, 16:39

такава причина за първи път чувам! :lol: :lol: :lol: Сега какво, чакате ги да пораснат, или се обадихте на някоя природозащитна организация да ги прибере? за други варианти не се сещам, но не пускайте пенсионерите там, те каквито са ще решат да ги убиавт, което е грозна работа..
Аватар
Lollipop

Мнениеот klara » 21 Юли 2016, 10:08

Те пък къде са си намерили в блока местенце?! Наистина най-добре се обърнете към еколози или природозащитна организация. Не знам как се местят прилепи, не са като пчелите. Но санирането на блока ви доста ще почака като знам колко се ангажират институциите с решаването на проблеми на живущите.
klara

Мнениеот silver933 » 21 Юли 2016, 12:41

Вие сте опасен казус във вашия блок направо! :lol:
Аватар
silver933

Мнениеот franky » 21 Юли 2016, 14:51

Ако никой не откликва да ви помогне и да махне прилепите от там, обадете се на Господари на ефира, само като покажат проблема по телевизията и да видиш как почват да се надпреварват да го разрешат :mrgreen: .
franky

Мнениеот Rali_hr » 21 Юли 2016, 15:33

franky написа:Ако никой не откликва да ви помогне и да махне прилепите от там, обадете се на Господари на ефира, само като покажат проблема по телевизията и да видиш как почват да се надпреварват да го разрешат :mrgreen: .

МНого хитра идея, а и ще станат доста известни прилепчетата, може даже някой да реши да ги осинови и да им направи прилепска плантация. :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

Следваща

Назад към За дома – съвети и идеи