Здравейте д-р Йорданова,
Живея и работя в Германия. След 4 год.ходене по мъките и посещение на почти всички специалисти най-после откриха какво се случва с мен. Откриха ми Синдром на Кушинг , октомври месец(2014) ме оперираха и ми отстраниха лявата надбъбречна жлеза. Продължавам лечението с hydracortison 10мг дневно , до като дясната надбъбречна жлеза произвежда достатъчно кортизол. Всичко вървеше добре , отслабнах 9кг вече не се чувствах изморена , почти изчезнаха болките и слабостта в мускулите. Но началото на декември плъзна един стомашен вирус , при останалите отмина за 3-4 дни ,но при мен се влошаваше положението. Около 2 пъти на ден имах разстройство с ужасни болки , след което започвах да повръщам , не можех да поемам нито храна нито течности и се наложи отново да вляза в болница , приеха ме в хирургия(същото отделение, в което ме оперираха) със съмнение за......апендикс , бях непрекъснато на системи , но само течности и обезболяващо. На 9-ят ден вече не знаех къде се намирам и настоях да се консултирам с ендокринолог. Стана голям скандал , ендокринолога се ядоса ,защо не са го уведомили веднага , сложиха ми система с кортизон но вече 50мг дневно , на 4-ят ден вече бях добре и ме изписаха без да установят какво ми е , имах някаква инфекция , но така и не разбраха каква е. Тогава разбрах , че всъщност положението ми е сериозно , а никой не ме е информирал. Чак сега ми дадоха не знам точно как е на български , но е едно картонче , което трябва да стои винаги в мен и ,ако влезна в болница трябва да им го дам ,за да видят в зависимост от случая каква доза кортизон трябва да ми дадат . Сега започнаха другите проблеми , от 2 седмици започнаха болки в костите , първоначалоно слаби , но с всеки изминал ден се засилват. На работа не смея да седна ,защото после ми трябват поне 10 мин.да се раздвижа. Има проблеми и със съня , първоначално само се въртях и не можех да заспя , после почна леко да ме сърби тук и там , но вече става нетърпимо , непрекъснато се чеша , навсякъде и направо полудявам.Чернодробните ми изследвания били също зле. Говорих с личният ми лекар , но той каза ,че бил обикновен лекар и трябва да се обърна към ендокринолог. Часът ми за него беше за 26-ти януари , но той беше болен и сега ми дадоха час чак за 18-ти март. Какво да правя до тогава???
Има ли вероятност от този кортизон ,който взимам сега да са тези проблеми?
Поздрави!