Розова вода - полза, употреба, съвети и препоръки

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Маски от розовата вода – натурално и ефикасно

Мнениеот nushi.kisyova » 09 Дек 2013, 14:49

Дааа, напиши ни рецептата за домашната розова вода! Аз си правя една маска за лице с розова вода и лимон, която със сигурност почиства - на една супена лъжица розова вода слагам 3-4 капки лимонов сок, след като го нанеса престоява - 10-15 минутки и отмивам! ;) Страшно ми допада!
nushi.kisyova

Re: Маски от розовата вода – натурално и ефикасно

Мнениеот Viktor.Ivanov » 15 Юли 2014, 16:34

Не знам дали маски стават от нея, но за почистване на лице я ползваше бившата ми жена.
Понякога ми викат Докторе, защото не ми знаят първото име.
Viktor.Ivanov

Някой, който да е приготвял розова вода у дома?

Мнениеот lini_leni » 20 Ное 2014, 11:44

От известно време си купувам розова вода, почиствам лицето си с нея и в началото много ми допадаше. :idea:

Първият флакон, който си купих (тъй като е под формата на спрей, подобен на този)
Rosewater.jpg
Rosewater.jpg (46.23 KiB) Прегледано 1532 пъти
беше супер, но втория, въпреки че е на същата марка, някак прави кожата ми по-суха, предполагам, че е от стабилизаторите, които добавят в розовата вода, :roll: не намирам друга причина :roll:

Затова реших сама да си приготвям розова вода, но ме притеснява, че не зная от къде да намеря листенца от маслодайна роза по това време от годината, дали ако открия сушени ще има същият ефект :roll:
Другото, за което имам съмнения е приготвянето на розовата вода, колко време по-точно трябва да престоят и дали розовите листенца се заливат направо с топла вода :roll:

Ще се радвам някой да се притече на помощ! :) :)
lini_leni

Re: Някой, който да е приготвял розова вода у дома?

Мнениеот PasDeDeux » 20 Ное 2014, 11:48

Изсушените розови листенца се съмнявам да са от роза дамасцена, а и предполагам са обработвани, така че съвсем не ти препоръчвам, по-добре изчакай до сезона на розите!
За момента, може да си ползваш тази, която имаш като тоник, след което да си слагаш хидратиращ крем, също е вариант!
PasDeDeux

Мнениеот Nightmare » 20 Ное 2014, 13:43

Правила съм преди години, тогава можехме без проблем да си намираме маслодайни рози и съвсем не беше проблем да си правим. Трябва първо да измиеш цветчетата, след което да ги сложиш в студена вода, после отиват на котлона за няколко минути, докато водата започне да се изпарява, но в никакъв случай да не завира. Сваляш, когато това стане, похлупваш и оставяш за една нощ, така че всичко листенца да са потопени във водата, после си прецеждаш и готово, но най-добре е в рамките на една седмица да използваш, останалата можеш да я замразиш!
Nightmare

За какво използвате розовата вода?

Мнениеот dejavu » 21 Ное 2014, 13:13

Чувам, че колежките ми често си говорят за свойствата на розовата вода, явно си я използват често.

Казано честно не обичам аромата на роза, нито розово масло и разновидностите, затова не съм се интересувала много за какво може да се използва розова вода, например :roll:
Чувала съм, че добре повлиява на ноктите и кожата, дори разбрах, че някои я използват и за готвене, но до сега не съм виждала рецепти с розова вода :roll:
rose-water.jpg
rose-water.jpg (16.89 KiB) Прегледано 1785 пъти
Надявам се да споделите за различните приложения на розовата вода и в какво я добавяте, маски за лице, някаква терапия за нокти или пък някаква кулинарна чудесия вторите с нея :roll:
Плюс това скоро научих как да си направя вкъщи, така че се надявам да изскочите с интересни идеи :idea: :)
dejavu

Re: За какво използвате розовата вода?

Мнениеот Loreyn » 21 Ное 2014, 13:17

Ами преди години използвах розова вода вместо тоник за лице, а сега ме подсещаш, че се слага може би в сладкиши, за да придаде аромат, вместо ванилия, да кажем или по-скоро в комбинация с нея ;)
Loreyn

Мнениеот draga.mihova » 28 Ное 2014, 12:40

До колкото знам и с обикновени рози се прави нещо като розова вода, но не е точно, т.е. няма какво толкова да си пуснат, но пак се получава нещо, ама нямам идея как се ползва :roll:
draga.mihova

Правили ли сте си чай от рози и за какво помага?

Мнениеот gomez123 » 02 Дек 2014, 16:17

Бях чувала, че за какво ли не се използват розите, водата им и маслото, но не и за чай, наистина много интересно ми стана да разбера какви могат да бъдат приложенията на чая от роза и с какво помага той, разбира се :idea: :?

Сетих се за това, след като мернах някаква реклама или пък може би статия, не знам просто видях нещо и като проверих в чичко Гугъл то се оказа вярно, има чай от рози и си се пие от хората, :mrgreen: ами наздраве :mrgreen:
Rose-Tea.jpg
Rose-Tea.jpg (46.47 KiB) Прегледано 2188 пъти
Прочетох някъде, че се използва чаят от рози като средство в борбата с килограмите, но дали има разхлабителен ефект или просто освобождава тялото по други начини от излишните килограми :roll:

Странно беше, че никъде не прочетох от каква роза по-точно се прави. :!: Тази на снимката потвърждава предположението ми, че е от дамасцена, но дали само от този вид става чая :roll:

Много се надявам да споделите нещо повече за това с какво може да ни помогне чая от роза и колко време сте го пили, а също и дали има реално разхлабващо действие :?
gomez123

Re: Правили ли сте си чай от рози и за какво помага?

Мнениеот MerryPop » 02 Дек 2014, 16:21

До колкото си спомням има точно обратното действие, някой беше казвал, че е полезен при диария, но не зная дали я спира или просто добре хидратира :? Иначе, както розовата вода - супер е за кожата и за кожни заболявания :?
MerryPop

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим