14 Дек 2016, 12:56
15 Дек 2016, 10:33
Vesetooo1991 написа:Снимката не е на фокус и не позволява да направя коментар!
С уважение,
д-р Тодева
18 Дек 2016, 01:12
19 Дек 2016, 12:14
Empirio написа:Здравейте д-р Тодева,
Бихте ли дали съвет/мнение по отношение на прикачените снимки тук - http://imgur.com/a/EZxCc .
Според Вас за себореен дерматит ли става дума? Ако не, за каква друга диагноза може да става дума? Розовите петънца със залющване не се поддават на терапия с кортикостероидни мазила. Изчезват понякога за период от седмица, но не съм забелязал зависимост спрямо това какви продукти се прилагат. Когато са по-зачервени се усеща и леко парене/сърбеж и има по-осезаемо залющване. Прилагал съм кортикостериоди (комбинирани с антимикотици) - без резултат. Прилагал съм и крем Низорал, крем Kelaul DS, крем GinGira (ZP), крем Aveeno Moisturising Cream - към момента не съм постигнал задоволителен резултат, с който и да е от тези продукти. Към момента използвам популярно в САЩ блокче за измиване с Цинк Пиритион (на Noble Formula) - не се формират люспички, но розовината си е все там.
Когато за първи път се появи обривът (преди около 2 години) - беше доста по-обширен и след прилагането на кортизон - стана огнено червен. Терапията, която беше изписана след това, и даде задоволителен резултат, беше антибиотици (по спомен еритромицин/хлорнитромицин), разтворени в салицилов спирт. Прилагах докато обривът не се излющи - а след това добавих хидратиращ крем. Почти половин година не се бяха появявали зачервявания и залющвания в тази зона след тази терапия...
Ще съм благодарен, ако споделите съвет или мнение по отношение на това за какво състояние може да става дума и каква терапия мога да опитам. Благодаря за помощта Ви!
Светли празници,
Милан
10 Яну 2017, 16:37
12 Яну 2017, 12:07
vasilena написа:Здравейте!
Имам себореен дерматит и много бързо ми се омазнява косата, може ли да ми препоръчате шампоан за фазата интензивно третиране? И след интензивното третиране с какво да продължа? Използвала съм кетозал и низорал, но не ми помогнаха.
31 Май 2017, 14:21
21 Юни 2017, 16:59
nkv_sz написа:Добър ден др . Тодева , преди две седмици ми се появиха малки червени петънца на челото които не ме сърбят а парят . Кожата на лицето ми не понася никаква козметика от тогава освен Циклафат на Авен - крем . До днес ходих при 5 дерматолога , ще изброя диагнозите :
1 . Уртикария - Ксизал табл. и на Авен Толеранс екстриим - в момента в който сложа крема и съм още по червена
2. Розацея - изписа ми серията на Биодерма за розацея - още по червена станах
3. Каза че и двете диагнози са верни и допълни с дерма кеар ( не съм го взимала ) е компреси от лайка от тях съм доволна но обрива си стои и започва от окосмената част над ушите и стига под брадичката
4. Диагноза - Алергичен контактен дерматит - крем за нетолерантна кожа на Ла рош , сменяма ксизала с Ериус и Elidel - който още не съм купила ( през ден съм в аптека Фрамар )
5. Днес съм пак на дерматолог - който казва че първите диагнози са верни и прибавяме и себореен дерматит . И добавя че такава непоносимост( към Козметика ) се получавала при много обгрижвани кожи . Изписва Толеранс екстрим на Авен но емулсия защото не понася кожата ми крема и термална вода и мицеларната вода на Биодерма .
Аз се опитвам да кажа че ми понася само крем Циклафат на Авен но..... купувам отново и емулсията .
Моля за съвет
21 Юни 2017, 21:10
22 Юни 2017, 15:59
nkv_sz написа:Благодаря ви за отговора .Бях на 8 дерматолог който каза че според него се касае за алергичен контактен дерматит .Който може би е предизвикан или от боята за коса или от дезинфектанта(Браунол ) който използва естетичния дерматолог .Изписа терапия Xyzal и Alergosan i.m.пет вечери и Elokom крем само на местата със възпаление .Страх ме е да кажа че лицето е добре след 6 седмици .Сега продължавам само с Xyzal и капки за очи ( след като писах тук и двете очи се зачервиха силно ).Нямам снимки просто челото и лявата половина бяха много червени и отекли и усещах втрисане без да имам температура.Сега на местата на червенините кожата е леко залющена но под коричките е спокойна .Няма да се боядисвам и разкрасявам доста дълго време( ако диагнозата е вярна ).И когато спра антихистамина мога да направя тест за алергия поне за тези две неща.